Пазаруване от Amazon - тема №97

• 59 853
  • 818
  •   1
Отговори
# 510
Като купувате уред, само фактурата ли мога да изтегля от моя профил в сайта или и гаранцията му?
Въобще прилагат ли някъде гаранция или фактурата доказва това, че е в гаранционен срок?
Аз купих Samsung Galaxy Buds +, дойдоха с една неработеща слушалка-два дни им се чудих дали да ги връщам и накрая реших да питам в сервиза на Самсунг. Дадоха ми адрес в София, изпратих ги заедно с фактурата от Амазон и ми ги смениха с други, всичко това безплатно, май само куриерската услуга платих. Така че фактурите си важат, стига само да има международна гаранция уреда. За поръчалите Румба- тук обслужват само закупени от Източна Европа, а Германия се води Западна Европа, тоест гаранцията им не важи за България.
да, с международна е, но поискаха и гаранцията. ThinkingИзпратих ги в сервиза окомплектовани, както дойдоха-имаше гаранционна карта при инстукциите за употреба, но ми я върнаха в същия вид.

# 511
Дойде и моята Румба, поръчах я в състояние като нова, кутията не беше отваряна, румбата си беше опакована с найлона  и хартиите, и не й беше махната лепенката за батерията. Пробвах я - събра доста боклук , но като спря не се бе върнала на станцията - чак сега разбирам че това е проблем. Сега пак ще я пробвам

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 21:01 от krem123

# 512
Щом не се е върнала до станцията, значи ѝ е свършила батерията. Ама вие като ги получите и веднага ли ги мятате да чистят? Не си спомням за Румбата конкретно как беше, че моята е стара, обаче всички уреди със зареждащи се батерии, които съм купувала в последно време, идват с указание преди първото ползване батерията да се зарежда някакъв по-продължителен период /10-12ч. примерно/. Важно е за функционирането на батериите.

# 513
Моята не се върна на станцията, понеже контейнера за боклук беше пълен. Изхвърлих, почистих и пуснах пак. Като и падна батерията си се прибра.

# 514
Пише че трябва да се зареди 3 часа

# 515
  • Бургас
Моята я сложих да се зарежда и утре ще я пробвам.
А филтрите им на колко време се сменят? Могат да се мият, нали?

# 516
  • София
Мария, филтрите на iRobot не се мият. Сменяш, когато прецениш ти, зависи и колко интензивно се използва робота.
maya_76, твоята Румба е от по новите, не е хаотична и не се лута из пространството и затова чисто по-бързо. Това е плюс. За свързването с мрежата не мога да помогна, не съм имала проблеми.
Момичета, има тема за роботите, може там да пишете за тях.
Благодаря на ЧревоУгодник за линковете за складовите апарати за кръвно Omron. Успях да взема един M7 за по-малко от 60лв и съм много доволна. Пристигна абсолютно нов и с всичко в кутията.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 23:02 от jijibiji

# 517
  • София
Дойде и моята Румба, поръчах я в състояние като нова, кутията не беше отваряна, румбата си беше опакована с найлона  и хартиите, и не й беше махната лепенката за батерията. Пробвах я - събра доста боклук , но като спря не се бе върнала на станцията - чак сега разбирам че това е проблем. Сега пак ще я пробвам

Мисля , имат защита и спират , когато индикатора за батерия почне да мига в оранжево.
И моята спря , но индикатора мигаше и има остатъчен заряд.
Когато почне зареждането в началото зарядното и робота светят и в последствие угасват .
Предполагам е направено така за по бързо зареждане.

# 518
Пуснах първа поръчка с Доставка от Англия и отбелязах за получаване офис на Еконт. Сега не виждам никъде да мога да си го променя, защото искам да си получа пратката от техен офис. Дали като я получават в склада им в Англия ще мога да редактирам, както е при ГГБГ? Благодаря, ако някой се отзове, този сайт е просто ужасен.
Просто им се обади. Ви аги са много любезни, връщат обаждания, отговарят на мейли…

# 519
Първоначално бях хванала и аз Ровентата, на изкушаващо ниска цена. Но с годините пазаруване и доста затрупани изгодни покупки, и със съвет от страна на ММ реших да не рискувам и после да се главоболя какво, що...Особено щом бе споделена офертата за Румбата. Понеже и двете бяха на празни карти, изведнъж се досетих, ще при зареждане имах проблем да се извърши плащането на французи, поне така беше преди/около 2 год/ и набързо взех решението като имаше още една и я взех на заредена карта. Мислех до Бг направо но изписа 25 Е  и пуснах до Г-я, с едни слушалки и гривна.Те пристигнаха по отделно при Габиели по-рано и съответно са таксувани всичко поотделно. Което си става сума, както и с 4 чифта детски обувки, пак пристигнали и таксувани по 4 лв, че са от Англия. Чудя се така ли ще останат или преди да ми ги пратят по Спиди ще се изтеглят заедно ?!? че иначе много $ се получава уж изгодното ми пазаруване...

# 520
Ако са в един курс, ще сумират общите кг.

# 521
  • Бургас
Няма проблем със зареждането на празна карта във френския Амазон. Моята прахосмукачка така я бях пуснала и я платих 2-3 дни след това.

# 522
Здравйте, имах пратка с директна доставка, която се забави около три седмици от очакваната дата. Днес получих известие, че е в пощата, но аз междувременно поисках рефънд, понеже реших, че е изгубена. Сега трябва да я откажа нали? Има ли вариант да си я взема и да ме таксуват отново?

# 523
Здравйте, имах пратка с директна доставка, която се забави около три седмици от очакваната дата. Днес получих известие, че е в пощата, но аз междувременно поисках рефънд, понеже реших, че е изгубена. Сега трябва да я откажа нали? Има ли вариант да си я взема и да ме таксуват отново?
Питате дали ще Ви "хванат", ако вземете пратката ли?
Другият вариант е да им кажете, че сте я получили, за да си изтеглят парите. Това е вариантът за мен или да я откажете, ако вече не държите на нея.

# 524
Според мен въпросът беше ако си иска пратката има ли как да я таксуват отново, защото реално няма да има нова поръчка, т.е. иска да си плати.

Моят съвет е през чата да се разберете.

Общи условия

Активация на акаунт