За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 20 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Да,нещо такова е както описваш.Както и бутането на храна и тем подобни .Пискането в знак на протест е също от скоро .Ако е изморена или гладна става съвсем драматична ,ами търпение значи 😁

# 556
Когато са изморени и гладни се засилва дразненето им и тръшкането е по-драматично.Чела съм,че това може да го имаме като едно наум и също неща, които знаем,че биха ги подразнили и предизвикали. И все пак без тръшкане едва ли има как, моята преди седмица се тръшна като бяхме в едно училище в двора, разходихме се и като видя където тренират мъже и момчета, реши че там е като площадка за игра и беше драма как не може да се иде там, обяснявах, разсейвах, носих, гушках, давах листенца, мне, рев, та рев и после й мина.Повече няма да минем там явно в скоро време.Сега пък реши да писка от радост супер високо щом види баща си и по цял ден повтаря Та та.Успокояващо е,че всички са така, повечето,хехе.

# 557
Бобчи, същата работа е със сина ми. Знаеш, че той сещо е на 1г2м.
Откакто започна да ходи, започна да става и по-самостоятелен и да си отстоява желанията. Също се тръшка много повече от преди. Започна да се сърди, че не му даваме да ходи някъде или да пипа нещо. Просто сяда на земята и почва да плаче.
Преди беше много по-спокоен и ако не му дадаем нещо, просто се съгласяваше. Simple Smile

# 558
  • Пловдив
Моя е на 10 и плаче, когато нещо не му се даде, при положение, че това са две-три неща /острите ножове, стъклени неща и разклонителите/, всичко останало е на негово разположение. Хич не му се връзвам, да си реве.

# 559
  • София
За всичко се реве и тръшка от много малка
Казва се "искам" и край,ръмжене,сумтене,гледане лошо в една точка като темерут.
 Бързо й минава, но тези 10 мин.са все едно ада се е отворил.

# 560
A мога ли да въведа прясното мляко като мляко с грис или трябва задължително да е в печиво когато се въвежда? Доколкото знам е хубаво да се дават няколко лъжички от адаптираното мляко, което е направено специално за деца и е обогатено с витамини, но щом яде прясно мляко, кисело мляко и сирене има ли смисъл да се дава и адаптирано мляко? За дете на 22 месеца питам Simple Smile

# 561
На 22 месеца не би трябвало да пие АМ. Кравето мляко се въвежда след 1 година. Малко си закъсняла Simple Smile.

# 562
  • София
Little heart, аз също мислих с грис да въведа, но накрая в палачинки предложих. Все минава термична обработка, но детето ти е предостатъчно голямо и просто ей така да пробва според мен.

# 563
Имам въпрос към мамите, чиито деца с ползвали биберон. Кога ги отучихте и как? Нужно ли е да се отучват или сами спират? Моя това му е асоциацията за сън. Без биба дори не се успокоява, за да заспи. Нощно време сам си я взима от леглото и си я зацоква 10тина минути и пак заспива. Понякога през деня си играе с нея като с играчка, в количката като мрънка също я цока. Но това със заспиването ме тревожи доста. Само това е начинът да заспи...

# 564
Ян и при нас е така,в количката отскоро го махнах,понеже спи един сън и той е на обед вкъщи.Но нося,ако се размрънка .Вкъщи не го види,не се сеща,но види ли и по три ги носи.

# 565
  • Пловдив
От по-миналата седмица, когато го напънаха горните два зъба да излизат, не ще да види бибероната, плюе е, стиска уста и започва истерията. Пробиха зъбите и пробвах да го преспя едната вечер с бибата същата реакция, реших да приключа с нея. Интересно е, че аз си мислех, че баш на горните ще му е ок да я гризе, защото залъгалки не иска.
Ако пробваш да отрежеш върха?

# 566
  • Благоевград
Аз махнах биберона малко преди да стане  на 1 година и 5 месеца. По същия начин се използваше - за приспиване и спане. Пробвах  на годинка да го махна - не стана, направо си отворих същински Ад с тази ми идея тогава. Реших да изчакам и просто един ден реших да го приспа на обяд без биберон - стана. Пробвах вечерта - пак стана. Скрих биберона така че да не го намери и пробвах следващите 3 дни пак без него да приспивам - някои пъти бяха по-трудни, но станаха и директно го хвърлих в коша. Според мен пробвай, ако видиш, че детето се разтройва прекалено много не настоявай и след време пробвай пак 😊

# 567
Малката спи,жега,жега ама ми се видя топла 37.9 дадох Нурофен и една лепенка на челото нали може и двете 🙄

# 568
Не знам дали може и двете, но ето тук има една полезна статия - може да ти е от помощ ☺️ http://www.biberonbg.com/info/temperatura.htm

# 569
  • Германия
От известно време дъщеря ми отказва да се храни. Свързвам го с кътниците и хремата, която още не сме излекували напълно. Проблема е, че иска да яде само кисело мляко. Види ли нещо различно от кисело мляко, започва да плаче. И понеже е голяма вече и си казва, че иска кисело мляко. Проблем ли е, ако яде на обяд и вечер по около 200г? Виждам, че е гладна, но понеже и носът и е запушен и се гади от храната. Дори отказва любимата мусака. А дали няма да свикне и за дълго време, ще отказва нормална храна?

Общи условия

Активация на акаунт