За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 548
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Дали Или, всъщност личен лекар можеш да смениш по всяко време като отидеш в РЗИ и подадеш молба за това. Обясняваш защо искаш извънредна смяна и след това просто чакаш да ти одобрят молбата.
Това ми обясниха на мен от нашето РЗИ (Стара Загора) когато бях наскачала да сменям нашата педиатърка.
Потвърди ми го и моя личен лекар. Каза, че е по-сложна процедура, но ако ти е паднало пердето можеш да провериш как точно става.

# 676
Какво ползвате за наблюдение на бебетата, когато сте почивка? Носите ли си бебефони/камера?
Гледах приложения като Dormi, Babycam, но при тъмна стая резултатът е черен екран, което малко обезсмисля упражнението Confused

# 677
Не съм ходила на почивка, но дори да отида легне ли си детето и аз лягам с него.

# 678
Благодаря момичета Flowers Hibiscus
Дано наистина не се налага повече да ги ползвам. Ужасна работа е болно бебе...
Като се съчетае с такъв педиатър и става много трудно

# 679
Какво ползвате за наблюдение на бебетата, когато сте почивка? Носите ли си бебефони/камера?
Гледах приложения като Dormi, Babycam, но при тъмна стая резултатът е черен екран, което малко обезсмисля упражнението Confused
Ние в момента сме при свекърва ми на морето и този път си взехме камерата от вкъщи. Обикновена Wi-Fi камера с приложение на телефона. Вярно, малко тъмно се вижда, но аз главно се ориентирам по звука, като ревне някоя от двете се чува доста добре. Така с камерата и двамата с мъжа ми можем да си седнем на масата на двора и да вечеряме, преди това само се редувахме кой да стои горе да пази децата.

# 680
И ние още не сме ходили на почивка, но също ще си вземем камерата. Нашата също е обикновена камера с приложение на телефона, на тъмно качеството е много добро.

# 681
  • София
Ние винаги с бебефона ходим. Камерата е супер, всичко се вижда. Обхват има достатъчно като сме били на двор/друг етаж в къща и сме спокойни, че може да седнем да се видим, поговорим, пийнем и хапнем без да има редуване в стаята при детето.

# 682

Ние сме със страхотна камера на D-Link  и я ползваме откакто се е родил малкият.
Няма светло, няма тъмно. Има си инфрачервени диодчета и вечер картината просто е черно-бяла, но всичко се вижда идеално.
Носихме я с нас когато бяхме на море, но така и не я използвахме, защото където и да я монтирахме, малкият отиваше да си играе с нея и на два пъти я хвърля. Затова и накрая я прибрахме и просто ставах по-често вечер, за да проверявам бебето. Simple Smile

# 683
Бебефона ни е без камера и навсякъде е с нас.Обикновено аз приспивам малката,заспи ли си вземам родителската част,слагам батерии ако сме на двора и няма проблеми.Много е добър звука,само да се размърда и се чува,ако е шумно има светлинна индикация.

# 684
Бяхме на почивка и си взехме бебефона (с камера е). Стаята ни беше над ресторанта и като заспи малкия (на година и девет месеца е) в 20:30, слизахме да хапваме и пийваме 😀 Без бебефона не тръгваме никъде Simple Smile

# 685
Аз също легне ли бебето лягам с него. Ако не ми се спи, използвам времето да наваксам с четенето на книги (на телефона чета, за да не се налага да светя). Не сме носили бебефон с нас и за мен е изключено да оставя бебето само, а ние навън.

# 686
Да, и със сигурност зависи колко е голямо детето. Аз знам, че моето дете като легне и си спи без да се буди (да чукам на дърво). Заради това го оставяхме да си спи. Но той е и на 1.9г, ако случайно се рвзбуди и стне казва мама и чака да дойда. Той вкъщи си е свикнал да си спи сам в детската стая и реално не му е проблем. Знае, че като се събуди мама идва да го вземе и е спокоен Simple Smile Но и той ляга рано, към 20:30 и заради това слизахме долу в ресторанта да вечеряме, реално същото каквото правим като сме си и вкъщи.
П.С моето дете в количка не спи, той сам си казва нани и иска да го слагм в леглото да спи.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 10:24 от toni1189

# 687
  • Пловдив
Два пъти съм го наблюдавала с вайбър. Един път след нова година, че заспа в къщата, а ние бяхме в механата /3+ месеца е бил/ и един път наскоро, че правихме компоти в на свекърите къщата /10м/. Навсякъде иначе си е с нас. Спи ли му се, спа навсякъде.

# 688
Нашата беше на 4 месеца когато за пръв път бяхме извън къщи и тя си спи,ние сме на двора .Да, същото е като вкъщи,на пет метра от нас е ,а и никога не съм лягала с нея,освен когато е била болна ,тогава не ще да спи сама.

# 689
Нашата беше на 4 месеца когато за пръв път бяхме извън къщи и тя си спи,ние сме на двора .Да, същото е като вкъщи,на пет метра от нас е ,а и никога не съм лягала с нея,освен когато е била болна ,тогава не ще да спи сама.

И при нас е така. Той ляга в 20:30, няма как да легнем с него, плюс че си спи в отделна стая.

Общи условия

Активация на акаунт