Неангажиращ флирт - изневяра или не?

• 27 908
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Слаба работа. На мен ми се случи оня ден докато ме приспа Mr. Green

# 316
Ама не уточняваш от колко време сте заедно, ако не е нагло, да попитам?

Мен ли питаш? В момента не ми е ангажираща връзката, иначе е от около две години. Но така е било във всичките ми сериозни връзки, някои траещи години. Постоянно ми се е случвало да ми казват, как с този трябва да вземем да си легнем най-накрая, включително с един, с когото не знаеха, че вече сме двойка. Общо взето повечето ми гаджета са имали много сходен стил на флиртуване (понякога си мисля, че по това си ги избирам Joy)

Тайче, наистина, от небето до земята разлика. Затова и според мен темата върви така. Просто хората си представят много различни неща.

Като стане на 20 години връзката, да си поговорим пак. 🤣😆

# 317
Има мъже, които и днес флиртуват по този начин, определено не се срещат само в романите.
А целувката по ръката например е чудесен начин да разбера колко възпитан е един мъж - дали ще ме олигави или ще целуне въздуха над ръката на мен поне ми прави впечатление. Flushed Ей така става, като родителите работят и Те оставят на баба Ти да Те възпитава. Grinning

# 318
Има мъже, които и днес флиртуват по този начин, определено не се срещат само в романите.
А целувката по ръката например е чудесен начин да разбера колко възпитан е един мъж - дали ще ме олигави или ще целуне въздуха над ръката на мен поне ми прави впечатление. Flushed Ей така става, като родителите работят и Те оставят на баба Ти да Те възпитава. Grinning

,Не знам какъв въздух да целуват. Току що една дама на средна възраст щипа половин час задника на гаджето си на касата в магазина пред 5 - годишния ми син. Нито флиртовете, нито свалките, нито седянките са това което бяха.

# 319
Пак казвам - хора всякакви.
Има и хора, които убиват котенца. Това не означава, че за мен е нормално.

# 320
Котенца убиваха и преди 30 години
Днес никой под 60 не целува ръка. Освен ако не е нещо много сериозно сбъркан.

# 321
Очевидно живеем в различни вселени. Никой около мен не определя този тип поведение като сбъркано и да, има мъже под 60,които целуват ръка.

# 322
Мъже, които целуват ръка или се държат като фитнес партньора на Спирит, са единствените мъже, които очаквам да имам около себе си. И без това съм принудена да съм наравно с мъжете като работа и ежедневие, очаквам поне при общуването с тях да се чувствам жена. Това обаче не е никакъв флирт, не е специално отношение, а норма, според моите разбирания. Флирта включва сексуалност, но не под формата на шеги и специфичност на комплиментите. Никога не съм си го позволявала, когато съм във връзка, но пък често съм го правила с хора, с които не съм си и помисляла да задълбоча отношения. Двоен стандарт, защото никога не знам докъде може да доведе, както в случая от първият пост. Според мен описаната колежка вече е преминала границата.

# 323
Ще ми е полезно до мението да стои възраст. примерно
Ани, 55г. или
Биби, 21 г.
Да ги видя аз откъде са тия различни вселени.
Фитнес партньора съм го изпуснала някъде из прескочените страници. Той какво ли целува... на фитнес е, сепак

# 324
  • София
Повечето тук започват да звучат като хора, хванали на местоизневярата и трябва да се оправдаят, а как става това - като се каже, че партньорът е виновен, той не е такъв, той не е онакъв, той е лош, той е подтикнал, затова нашите героини били търсили флирта, че и отговаряли на флирта. А каго един обвинява друг - за да защити себе си, макар много добре да знае какви ги върши и защо ги върши, за да се отмие морално и да се отстрани от собствените си решения. Като при децата - той започна пръв, той не ми дава това, което искам. И ти не знаеш какво, ама той не ти го давал! Така накракто обрисувам сценката от приесата.
Виждала съм такова постоянно флиртуване. Има жени, които флиртуват по подразбиране - де що се завърти от мъжки пол нещо, и започват да флиртуват, при това фриволно, то си личи от километри, дори служебно го правят и не с шефа, да речеш, че се целят в кариерата. Такива са си, понякога се чудя как мъжете им го понасят, направо ми изглеждат като будали. Не вярвам никога пред очите им да не се е разигравала такава сцена. Но най-странното за мен е, че жените го правят без да се съобразяват, че някой може да каже на мъжете им или че се злепоставят пред колеги.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 08:38 от Andariel

# 325
Аз пък изобщо не се впечатлявам кой флиртува, кой си разваля семейството, кой унижава партньора си. Много съм далече от подобни мисли. В работата имам една много красива колежка, мъжете ходят при нея, ей тая в моята стая се изяде да я коментира каква била. Ми може -флиртува, пък дори и любовник да има, мен грам не ме интересува.
Преди години като по-млада флиртувах, но бях в друг колектив. В момента съм на такава работа и позиция, че не мога, а и не искам да си позволявам подобно поведение. Даже се повредих до толкова, че се старая въобще да избягвам контактите с мъже. Това до някъде и от факта, че на старата работа си бях позволила да допусна много хора до себе си и това ми изигра лоша шега. Била съм млада и наивна, сега знам, че работата ако ти е важна не се споделя нищо с никой. Още по-малко ако се закачаш с някой, не го разказвай на колежка, няма да те разбере.

# 326
  • София
В някаква степен зависи от колектива и от естеството на професията и на работата. Някои професии са по подразбиране упражнявани от хора с определени характеристики, силно конкурентни, много се пазят един от друг. В други професии се предполага по-голяма близост между колегите, нещата стават по естествен път.

# 327
Права си Анди, но и зависи от нивото, на което си в съответната професия. Когато си на по-ниска позиция, с по-ниска заплата е по-възможно да допуснеш флирт, но когато си с по-висока заплата и знаеш, че има какво да губиш е доста по-трудно. Зависи и от нивото си на емоционалност, когато не си бил наранен, си склонен да вярваш на хората, съответно и да флиртуваш и да чатиш, но когато вече си сърбал попарата, се пазиш като дявол от тамян от всеки и всички, защото знаеш на какво са способни хората. И да има огромна завист и злоба към някоя жена, ако си позволява флиртове или любовници или дори приятелства на работното място. Аз лично никой не осъждам, но аз в такива отношения не влизам. Истината е, че трябва да се държиш крайно отчуждено и да очакваш всякакви гадости да бъдат избълвани за теб.

# 328
  • София
След вчерашните разговори се замислих каква е разликата между флирт и свалка. Логично е, при второто нещата да са по-интензивни, но осъзнах, че това не е задължително и зависи от човека. На някои хора свалката е доста по-кротка от флирта на други. Та според мен разликата не е толкова в средствата, а в намерението.

Флиртът понякога е средство за свалка, понякога не. Понякога е прелюдия, в началото само игра, опипване на почва, загатване на евентуалност. При свалката вече има желание, знаеш, че искаш, търсиш определен резултат и действаш с цел постигането му. Разликата е много тънка, едното може да премине в другото без грам да се усетиш, защото в началото промяната е само в главата.

Та ето и моите въпроси - кога вашият флирт преминава в свалка? Кога сте сигурни, че няма вариант да премине в такава?

# 329
  • София
Нищо различно няма между флирта и свалката - и двете са едни и същи действия с един и същ подтекст, но с различни думи. Това са синоними. Единият подава сигнали на другия за сексуален интерес, а другият отговаря или не отговаря на тези сигнали. Когато започне да отговаря, значи приема интереса и на свой ред също подава сигнал за интерес и така си партнират, като в тангото е - танцуват и знаят защо танцуват, знаят какво танцуват. В един момент единият може да реши, че не иска тангото да става по-интензивно и се отказва, а другият може да не пусне партньора си в танца. Свалката просто е жаргон, но е същото като флирт, а флирт звучи по-умно и не толкова пряко. Напомня ми за една песен - "о, Ромео, това беше само игра".

Общи условия

Активация на акаунт