Неангажиращ флирт - изневяра или не?

• 27 662
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Флиртът е безобиден само в очите на този, който си мисли, че владее положението. Но само си мисли. Той е нещо като да удариш две глътки алкохол и да си мислиш, че това е "не съм пил, само две глътки" и да вярва, че дрегерът няма да отчете. Ми, отчита, когато те хванат или се разсмърди цялата работа из офиса и на мъжа ти му писне да те гледа как се правиш на интересна с чуждите мъже. Вие съвсем за будали ги мислите тези мъже, че се кефят да знаят, че жените им си правят свалки в офиса или извън нещо. Айде аз да съм проста и тъпа, ама вие като сте умни защо си рискувате семейното щастие и подкокоросвате хората? Накрая някой колега такъв ще ви го отвърти, че ще се чудите колко бързо да напуснете работа, за да не си развалите и семейството. Не, не владеете положението, само си играете с огъня.

# 991
Флиртът е такъв, какъвто го приемаш....за ме е безобиден и неангажиращ,  не дължа на никой нищо. А това кой, какви мераци си възпроизвежда в главата, си е негов проблем.
Когато вече някой успее да ме спечели, е друго нещо.
И точно такъв трябва да бъде. Joie de vivre е един страхотен израз на франсетата, чийто буквален превод убива същността му. Ето с този израз отъждествявам и флирта. Версиите "флиртът задължително е прелюдия към секс" и "флиртът е загуба на време и се практикува от тези, на които не им стиска да стигнат до края" не са моите. Твърде профански и недоклатени ми идват.

# 992
  • София
Е, тощо пък флиртуващите са изклатени! Що не си седите при мъжете, а сте тръгнали да флиртувате? Няма как семейно щастие и флиртове навън.  Аз мога да правя каквото си поискам, но вие трябва да стоите само на флиртове, щото ще има край на семейното щастие. Едва ли ви се рискува, затова се правите на много възвишени. Всичко е ясно - не ви стиска. А е напълно възможно да не са само флиртове, но да бъдат признати само те като половината от историята. Който е способен да флиртува е способен и на изневяра - едното върви с другото в 90 процента от случаите. Просто не винаги не всички ги хващат, но има една особеност - хората стават все по-смели и уверени, че ще им се размине. И идва един момент, в който не им се разминава.

# 993
Не седя при мъжа си, Анди, защото в момента лежа до него. Даже се случва да флиртувам с него, не толкова лежерно и повече преднамерено. С другите съм лежерна, точно защото зная докъде искам да стигна. И стигам точно до там, защото никога, ама никога не флиртувам и  не си губя времето с дървари, за които всичко се свежда до ебане, excuse my French. И като стана дума за загуба на време, би било излишно да го губя в обяснения за хора, с които сме от различно тесто и говорим на различни езици.

# 994
  • София
Много се радвам, че сме от различно тесто. С такива приятелки като теб и онази, другата, врагове на човек не му трябват. Лицемерни до безкрайност.

# 995
Всъщност, Анди, аз съм всичко, но не лицемерна. Ако беше казала, че съм арогантна до наглост, щеше да си много по-близо до истината. Да, от различно тесто сме- вижда се от километри. Това за мен не е повод за квалификации. Не твърдя, че моето тесто е по-добро от твоето, а че са различни и несъвместими. Дори съм убедена, че в реала ти си твърде свестен човек, но липсата на нюанси и гъвкавост в мисленето ти, както и поведението ти от типа "който не е с мен, той е против мен" ми идват твърде аграрно-пролетарски, за да е възможен конструктивен диалог между нас. Което е жалко, защото с един от най-любимите ми хора на света за много неща сме на противоположни мнения, но е истинско удоволствие и за двамата да спорим и да защитаваме позициите си, вслушвайки се един в друг. Но той е от моята порода и с него говорим на един език.

# 996
  • София
Гледам госпожата продължава да обижда. Къде публично, къде на лични.

За какво ни стиска и за какво не - ти няма откъде да знаеш. Еле па за флирт.
За теб това е тера инкогнита, личи си. Та мненията съвсем олекват. Тежка дама с леки мнения…. не знам, не знам Laughing

# 997
  • София
Уиш, ти отдавна премина границата на конструктивното и реши, че с приятелката ти можете да си позволите гаднярско отношение към мен, при това на съвсем лична основа. Както се вижда, двете сте от едно тесто замесени. Получи каквото искаше, така че линията е начертана.

# 998
  • София
Къде е твоята конструкция, Андариел?!
“Аз знам!, без да знам”
Аферим, на такова творческо безсилие.

# 999
Флиртът е такъв, какъвто го приемаш....за ме е безобиден и неангажиращ,  не дължа на никой нищо. А това кой, какви мераци си възпроизвежда в главата, си е негов проблем.
Когато вече някой успее да ме спечели, е друго нещо.
И точно такъв трябва да бъде. Joie de vivre е един страхотен израз на франсетата, чийто буквален превод убива същността му. Ето с този израз отъждествявам и флирта. Версиите "флиртът задължително е прелюдия към секс" и "флиртът е загуба на време и се практикува от тези, на които не им стиска да стигнат до края" не са моите. Твърде профански и недоклатени ми идват.
Следя дискусията от самото начало, без намерение да пиша, но ...
Уиш, не в десятката, направо в стотицата!
Joie de vivre. Ей това е.

# 1 000
  • София
Хубаво де, каква е тази наслада, ако не я изконсумираш до края? Все едно само да гледаш тортата в кутията и да въздишаш колко е красива, колко ли е вкусна и така и да не опиташ и едно парченце. Ми, сори, като ще е торта, поне да си хапна, а не само да я гледам!

# 1 001
Е аз не обичам торти. Това не пречи да им се радвам или да не отбележа, че са добре направени.
Още ли говорим в черно-бяло? Харесвам, но за снимки.

# 1 002
  • София
А аз ги харесвам и ги ям. Снимките не ми вършат работа, нито да ги гледам на витрината. Картините са за възхищаване и за радване. Всеки обект в околната среда има свое предназначение и предразполага към определени намерения и действия - котката предразполага към това да я погалиш, тортата - да я ядеш. За мъжете и жените е ясно какво е природното предназначение също и то не е да се гледат на снимка. Флиртът е измислен като подготвяне на почвата за съществената част. Ако единият няма интерес, следва да го покаже, а не да се прави на интересен и после "ама, аз нямах намерение". Като си имал намерение къде си тръгнала - стой си при мъжа и си го гледай него!

# 1 003
  • София
Консумираме с всички сетива, но това за хора, които са ги развили.
Сексът не е задължителен и безапелационен финал.

# 1 004
  • София
Той е кулминацията, иначе сетивата..., не ми ги обяснявай тия за сетивата без финал.
Друг въпрос е, че не вярвам, че хората само си флиртуват. Сигурна съм, че поне веднъж са изневерили след флирт. Няма как да си играеш с огъня и да не се опариш. Изкушението става твърде силно, а самонадеяността взема връх.

Общи условия

Активация на акаунт