СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 121
  • 778
  •   1
Отговори
# 255
Аз ходих на 3-та ФМ, и ако мога да използвам думата "разочарована" ще кажа, че останах такава. Отделно продължи по-кратко време. Основно отидох, за да видя хубави снимки на бебето, а лекарят, при когото я правих каза, че тъй като бил вече много голям не може да се снима.
Не че не се зарадвах и като ми потвърди, че всичко е нормално с него, но предвид че паралелно се следя при АГ и нямам притеснения относно развитието му до момента, някак държах най-вече на снимките 😁

# 256
Олиото било специално за такива масажи и на него си пишело. Мисля, че каза веледа, тъй като сега не е в мен рецептата да съм категорична. Каза, че друго такова олио не е виждала, на друга марка. Иначе да леки масажи отдолу, да се омекоти кожата, за да намали уж евентуални разкъсвания. За свещичките като видя рецептата пак, че е в мъжа ми. Каза ми 2с. преди раждане някъде, т.е. преди да влезем в 9ти.
Протокола упойка и окситоцин е за Токуда.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 16:45 от Петя Танева 604618

# 257
  • au bout du monde
Олио на Валеда съм виждала. Аз не мисля че ще мога да си бръктна и да правя масаж както показват във видеата, но може да пробвам да се мажа просто и дано да помогне. За свещичките съм любопитна и аз, бих ги пробвала.

# 258
Аз знам за бадемово масло, но като настъпи момента на раждането, тогава да се намаже..
За тотема - на мен също ми изписаха и трети ден го пия. Странични ефекти нямам. Иначе питах мъжа си какви странични ефекти има и той каза само гадене..
Аз си го рязстварям в половин чаша сок от касис.
Нещо ми е много сдухано.. малката като ме рита ме боли много.. явно ми цели нерв ниското и като ритне умирам от болка. А тя не се спира.. Sad
Та повече лежа, пия по 1 диаспорал и нош па. Добре, че синът ми е добричък и си се занимава само детето..

# 259
Ами и аз се включвам при вас!:))
30.09 - чакаме млад левент на хоризонта!

Милият расте доста, ама и майка му си 'апва като за последно. Главата му е с 3,4 седмици напред😂😂... Не съм сигурна, че ако продължава с този темп, ще се изтезавам с нормално раждане.... Ама ще видим, де..

Колко често на ден си усещате бебетата да мърдат? 
Моят преди сякаш повече риташе, докато сега са по-скоро едни движения, които ми изпъват корема нагоре - по-плавни сякаш... Не е всеки ден по едно и също време или с еднакъв интензитет... До сега не е имало проблеми на записите на тонове..  миналата седмица бях и другата ще съм също, но сигурно защото ми е първа бременност и хал хабер си нямам, как трябва да е - си панирам от време на време, че не мърда достатъчно...

# 260
С напредването на бременността аз също усещам бебето по-слабо от днес съм в 35 г.с . (термин 02.09) Може би им става тясно вече , иначе вчера бях на тонове и всичко си беше наред

# 261
  • au bout du monde
Оле, то не останало😀

Като си помисля че родих в края на 37с. Стана ли 36с и започвам да го чакам всеки момент.

Накрая се усеща по слабо, но все пак ако цял ден няма движение е по-добре да се отиде на лекар.

# 262
Аа, усещам го аз на интервали през деня, но може би очаквам да играе ръгби в корема ми и за това се панирам :Д  Като не мога да сравня с друго подобно преживяване и си падам малко филмарка :Д..

Иначе не е имало ден, в който да не го усещам

# 263
Аз се чудя каква помпа да взема за в началото, тъй като не съм сигурна дали ще ми се получат нещата с кърменето (надявам се) и не ми се инвестира много. Но като гледам и ръчните са към 100лв.

Вие какви ползвате? Някакви съвети?

# 264
Засега аз няма да купувам помпа, докато не разбера дали ще има кърмене изобщо. Гърдите ми за цялата бременност не са пораснали и един грам, не знам какво е това чудо. Засега съм се запасила с шишета и ще взема адаптирано мляко, пък ако след раждането тръгне кърма, веднага ще си поръчам една ръчна помпа...То има и помпи втора употреба, но не всеки би взел такава предполагам.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 14:46 от meanwhile

# 265
Аз взех стартовия комплект на Авент. В нвго има ръчна помпа, стерилизатор, шишета и залагалки. Ако случайно имам много кърма ще взема в поледствие и ел.помпа.
В Токуда изискват например носенето на помпа.
При мен е точно обратното още от началото гърдите ми пооооораснаха доста, появиха се и стрии, както и 3 размера нагоре в сутиена 😁 не е приятно. От повече от месец имам и изтичане на коластра от гърдите, използвам тампони за кърмачки, дано поне това е предпоставка за кърмене 🙄

# 266
Е то това ако не е предпоставка за кърмене, не знам. Аз съм чашка А, да кажем, че гърдите ми не се виждат с просто око хаха...За изтичане на коластра не мога и да си мечтая на този етап. Е, поне не съм качила и много килограми, успокоявам се, че съм си с моделските мерки, като изключим корема, който се вижда и от самолет.

# 267
Моите силиконки много пораснаха и натежаха, чак изглеждат като дебели , зимни чорапи .. Онзи ден бях на ехомамография и се видя, че млечни жлези има бол и само чакаме млякото да тръгне.
Помпа съм си взела на Авент автоматичната от Амазон prime days миналият месец. Беше към 60/80 евро, а в БГ са май 300 лева ( срамота!!!)
За помпите знам, че е хубаво да има , за да се доизтисква кърмата след като бебето се наяде и по този начин се предпазваме от мастит и прочее.. Но май всички лекари ми казаха, че е задължително да се доизпомпва кърмата..

# 268
Не е задължително, често така се стига до хиперлактация. Доизцежда се при нужда, ако има напрежение и болка.

# 269
И аз съм със силикон, но не са ми пораснали много. Нося си старите сутиени, просто се поналяха и попрепълниха. Нямам коластра, още нищо не е потекло. За помпата много се чудя и аз какво що и въобще да взимам ли. За Токуда вчера попитах моята АГ каза може, но се почуди на въпроса сякаш. Моя позната роди преди месец няма каза ми, че я ползвала 2 пъти. Та за комплекта на Авент дали става тяхната ръчна помпа или по-добре на Медела. За втора употреба електрическа аз се бях на вила много, но бъдещите баби били против 2ра употреба. Така де никоя не ми е купила помпа хаха.

Общи условия

Активация на акаунт