СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 078
  • 778
  •   1
Отговори
# 345
За коритото и аз съм на това мнение. Ти май си от Пловдив, къде си решила да раждаш. Аз родих втората си дъщеря вагинално след секцио, сега пак се надявам да родя така, но Божа работа. Ако искаш, пиши на лично.
Моят термин е 16.09 и вече наистина не остана ...
Вечер спя с възглавница за кърмене.  Не ходя  никъде без нея ! Цяла вечер е между краката ми и ръцете ми -наистина не знам какво щях да правя ако я нямаше!
Сега много чета за раждането , тъй като 2015г бях секцио , а сега се подготвям за нормално... уж не ме подхваща страха ама знам ли...
Относно покупки вече всичко е подготвено на 95%
Даже изпрах и изгладих,че взе да става все по-тежко с тези кг и корем.
По-горе прочетох,че една дама не е купила корито . Това беше най-безмислената покупка при първото ни дете. Ползвахме го към 8-9 месеца малката да си играе в него с вода.
За едно бебе 5 кг му е нужно 2-3 канички  вода-едния държи бебето , други сапунисва и полива точно за 2 мин.
С коритото... леле мале.. то са пълнения разнасяния  на литри вода, после чистене и това всяка вечер... не бих си го причинила.
[/quote
От Пловдив съм ,да.
10.11.2015г родих в Селена.
Сега пак ще съм там.  Пиша ти на лично.
Имаше едни пластмасови подложки, където бебето е полулегнало. Вече към 5-6ти месец ,като стана по-тежка я слагахме в душ-кабината на него и беше много удобно. Иначе и нашата дъщеря е голяма жабка от бебе(ревеше когато свърши банята) но въпреки това напълнихме коритото 2-3 пъти и се отказахме  от цялата хамалогия . Разбира се всеки вижда нещата по различен начин.

# 346
Докато сме на тема къпане - какво е мнението ви за тази вана https://www.baby.bg/product/shnuggle-pink-white-banana/ ?

# 347
Докато сме на тема къпане - какво е мнението ви за тази вана https://www.baby.bg/product/shnuggle-pink-white-banana/ ?
За седящи бебе е, днес бях в магазин и така ми казаха. Иначе купих и аз днес корито. Исках едно с вграден електронен  термометър и везна и подложка, но в крайна сметка взехме малко закача що се на стена във формата на рибка с негова си мека подложка без стойка. И двете струва ха над 100лв. Не ги знам тая хора какви цени им слагат. Реално изискването ми беше за малко корито за зимно бебе, да не пълня 100 часа и да изстива водата бързо.

# 348
  • САЩ
Ох много са скъпи тези вани/корита при вас, ядосвам се, тук подобни са по $20-30, проверете и в други магазни.
Аз снощи леко крокървих, съвсем малко кръв забелязах на тоалетната хартия, но беше ярко червена и ми е малко притеснено. Днес съм на ултрасаунд и се надявам всичко да е наред.
Количка взехме най-обикновена на Graco 3 в 1, около $150 беше. Не ми трябва да е е някаква специална, от гаража в колата до парка и толкова.

# 349
Май всичко за бебета е доста по-скъпо в България... Колички, ванички, дрешки, помпи и т.н. Направо им се чудя на наглостта понякога. Исках да купя някоя по-евтина количка и аз, но нали тук трябва да се събразяваме с разбитите улици и как изобщо пътищата не стават за една нормална разходка с количка Frowning1

# 350
Да, много са скъпи някои неща, особено тези шишета и дрешки...мъжът ми поръча запазена количка втора употреба за 80 лв, която е и доста стилна всъщност. Има си някакви леки следи от употреба, но именно заради разбитите пътища у нас аз не бих дала 1500 лв зачисто нова, след като най-малко колелата ще се амортизират....

# 351
Днес на продавача в магазина му обяснявам, че за количка над 1000 лв. предпочитам да си купя кола. То само такива имаше и 2-3 модела под 1000.
Аз хем обичам и се хвърлям на скъпи неща, хем не ми се дават такива пари и следя и гледам много за промоции. От друг страна съм компромисна дори и за 2ра ръка на някои неща. Сега се чудя за шишета стъкло или пластмаса.

# 352
Аз както бях споменала дадох малко над 300лв за количлака 3 в 1 (немска марка Хаук). Не бих дала много пари именно поради вашите съображения, но всеки сам си преценя.
Относно шишета - засега пластмаса накупих на авент и нук (то не се знае и колко ще се ползват в началото, дано имаме кърма) 😉
И да, всичко в Бг за бебета и деца е мноооого по-скъпо ( Пример биберон нук 5,50-6лв, А в Германия 2 за 4 евро)

# 353
Това с порастването на гърдите и кърмата има ли отношение? Тъй като днес една съседка ми заяви да не се каня да кърмя, щом почти не са ми пораснали гърдите. Нямало да имам 🤨🤭

# 354
Това с порастването на гърдите и кърмата има ли отношение? Тъй като днес една съседка ми заяви да не се каня да кърмя, щом почти не са ми пораснали гърдите. Нямало да имам 🤨🤭

Пълни глупости...
Размерът в този случай НЯМА значение...Simple Smile

# 355
Не, споко, никакво отношение Blush, тепърва какви "експертни мнения" ще чуваш...

# 356
Като отворихте темата за цените... гледам онлайн в Хиполенд преди седмица  к-т Авент шишета 2 малки 2 големи +биба+ четка и антиколик на промоция 60 лв от 70лв.
Реших да отида на място ,но  преди това минах през Чиполино  да си купя една раница, която  бях харесала  за количката и да видя цените на шишетата и там . Питам продавачката за този комплект и тя ми го показва, като ми казва " на 75 лв е към момента, но цената му ще се покачи  следващия месец, тъй като Авент вдигат цените и ще стане над 80лв. "
Разбира се отидох до Хиполенд и си го взех на 60 лв. Направо да те изумят...
Отделно купих раницата на Чиполино за 47 лв и питам каква е гаранцията и, а продавачката се изцикли  сякаш за първи път  чува за такова нещо и каза " ама каква гаранция , това е раница-текстил" опитах се да и обясня , че всяка стока подлежи на гаранция, най-малкото , че законовата такава е 2 години( работя в сферата на търговията и съм напълно наясно със законови и търговски гаранции) не ми се влизаше в спор , но тя твърдеше ,че няма такова нещо и все пак каза пазете си касовия бон. Тук в България можеш да се нагледаш и наслушаш на какви ли не неща само и само търговеца да спечели...

# 357
Ей, много дружелюбни съседки, няма що. Защо трябва да те стресират. По принцип си зависи от самите млечни жлези, а не от размера на гърдите. Аз гърди нямам изобщо, но да видим какво ще стане. След раждането ще се разбере, може пък и да имам нещо.

# 358
Доста са скъпи повечето бебешки и детски неща в България, факт. Аз следя немския Амазон и каквото мога поръчвам оттам с посредник. Следя и тук за намаления (споделих по-назад, че си взех ръчната помпа на Медела с 20 лева намаление от Озон). Но например електрическата на Медела тук е 297 лева, в немския Амазон съм я засичала на 99 евро (не съм сигурна дали беше в акция, но все пак разликата е потресаваща). Бях засякла и едно столче за кола на Макси Кози - в Малечко на Околовръстното 800 лева, в Амазон 200 евро. Еми... Няма да купя от БГ, да си го държат столчето в магазина.

Аз имам дата за секцио за началото на септември ако случайно дотогава малката не се е обърнала. С д-р Атанасова се разбрахме да се видим като се върне от отпуск и да видим дали остава така, или се е обърнала. Ако се е обърнала, ще свали серклажния конец и ще чакаме да почне естествено.

От неделя сменям Акарда с Клексан и ми е яко филм с тия инжекции. Нямам фобия от игли или кръв, но никога не съм си била инжекции сама и ми се струва много сложно. Но, в името на детето... всичко ще направя. Ако не... таткото ще го мъча да помага. Grinning

И на нас ни остана само ваната да купим (е и памперси, мокри кърпи, ама тях може и в края на месеца), и също съм в потрес какви са тия цени за пластмасови корита... Тях не съм се сещала да ги търся в чужди сайтове, може по-късно да направя едно проучване. Grinning

# 359
На мен доста неща ми останаха да купувам, а в неделя влизам в 34г.с. Даже не знам от къде да я подхеана. От кога е добре крвватчето да е оправено примерно. Предвид, че като се седи се праши.

Общи условия

Активация на акаунт