СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 035
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
И аз предимно мия с вода, мнооого рядко кърпички, когато нямах достъп до вода, дори и навън. Сега бих погледнала кърпички с вода, но аз определено не ги ползвам ей така на конвейр, и заради околната среда.
Много искам да помисля пак за многократни пелени, но са голяма инвестиция и освен всичко останало - цялата работа покрай прането, всички ми пилиха на главата за тях. Все пак ще погледна, проблемът е, че нямам фейсбук, а там май има една мн силна група. Ще видим.
Иначе морето мина доста спокойно, даже контракции нямах там, защото освен плуването не съм вървяла много и не беше жега както в Пловдив. Децата се забавляваха страшно много и много се радвам, че не се отказах. Предишния ден преди да тръгнем ходих да си проверя тонове и разкритие и всичко беше наред, та тръгах и по-спокойна.
Малко време остана, съвсем сме на финалната права...скоро ще завалят бебоци 

# 421
Мами минали през цезарово вече как са коремите ви и белезите. Има ли увисване на корема и тн. А тези с естествено, които са имали преди това хемороиди как е след това. Оправя ли се положението.

# 422
  • au bout du monde
Мами минали през цезарово вече как са коремите ви и белезите. Има ли увисване на корема и тн. А тези с естествено, които са имали преди това хемороиди как е след това. Оправя ли се положението.
Родих миналия юли естествено. Никога не съм имала проблем с хемороиди, но след раждането ми се появи един много малък по мнение на акушерката. Болеше ме около месец, но после се сви и болката спря. За жалост си остана и сега се увеличи. Болка няма, но си е там 😩

# 423

Родих секцио ноември 2015г. Коремът ми се възстанови към 6-7ми месец . Белега ми е супер тънък  избелял,както се казва почти незабележим.
НО сега се надявам да опитам нормално раждане. Гадното  на секциото беше възстановяването след операцията (около седмица ) първите дни адски боли ,не можеш да станеш или седнеш от болка. Отнема ти по 5 минути на движение.  В леглото не може да мръднеш.. не можеш да се грижиш за детето пълноценно... . а бе тежка си е операцията.

P.S  не съм имала увисване на корема въпреки 22-та кг. ,които бях качила , но пък при мен кожата ми е много еластична- ген предаден от майка ми.

# 424
А нормално родилите кога г/д могат да започнат тренировки? Говоря при протекла напълно безпроблемна бременност и (надявам се) раждане?
Аз естествено ще се консултирам с лекаря си, но нали стана дума сега.
Говоря за сравнително натоварващи упражнения - табата например, тренировки с леки гири, клекове и т.н.

# 425

Родих секцио ноември 2015г. Коремът ми се възстанови към 6-7ми месец . Белега ми е супер тънък  избелял,както се казва почти незабележим.

Конците ви вътрешни или външни бяха? Аз имах отворена опрация миналата година, с вътрешни конци, които не се махат...Явно съм получила алергична реакция, сега имам отвратителен голям издут белег, някъде дори конците се виждат. Сега на секциото, което ми предстои, силно се надявам да го пооправят и да нямам пак проблем

# 426
Мира, привет, ще ти споделя моят опит след нормалното ми раждане 2017. Подчертавам, не давам съвети, споделям моят личен опит. По принцип стандартното е 6 седмици след нормално раждане/
При мен беше така - тренирах буквално до деня, в който родих, като се съобразявах естесвено със състоянието си, тъй че си бях доста активна. Като излезнах от болницата, тръгнах на разходки с количката и чистех вкъщи, но се чувствах мн добре. 
Започнах да тренирам към 2 седмици след раждането леки тренировки, правех на Трейси Андерсън постпартум, има в ютюб, както и други нейни. Много внимавах да не натоварвам преждевременно корема.
Специално питах за диастаза докторката си, и слава Богу нямах.
Според мен зависи как мине раждането. Аз имах само един шев, бързо ми мина.
Проблемно ми беше натежалите гърди и естесвено за скачането си отне повече време, бе бих скачала в началото, но си усещах кога си ок според мен ако си редовно тренираща.
Слушай тялото си и според мен започни с леки следродилни тренировки, за да се повъзтанови тазовото дъно и мн разходки и плавно премини към табата и високо интензивни.
И естествено, консултирай се с лекари, специалисти, ако има на кой да се довериш.

А нормално родилите кога г/д могат да започнат тренировки? Говоря при протекла напълно безпроблемна бременност и (надявам се) раждане?
Аз естествено ще се консултирам с лекаря си, но нали стана дума сега.
Говоря за сравнително натоварващи упражнения - табата например, тренировки с леки гири, клекове и т.н.

# 427
Аз също имам 4 годишен издут и зачервен белег, но на бедрото, заради един стажант който явно се е учил на мен , сега съм супер присеснена какъв ще е белегът от секциото 😑

Конците ви вътрешни или външни бяха? Аз имах отворена опрация миналата година, с вътрешни конци, които не се махат...Явно съм получила алергична реакция, сега имам отвратителен голям издут белег, някъде дори конците се виждат. Сега на секциото, което ми предстои, силно се надявам да го пооправят и да нямам пак проблем

# 428
Naturally, благодаря за мнението! При мен лошото е че вкъщи трудно се мотивирам да тренирам, но виж за разходки ще се организирам.
И аз се притеснявам от диастаза, тя при по-голям корем ли има възможност да възникне или по принцип въпрос на късмет?
АГ ли може да ми каже дали имам или не?
Сега като се замисля, по-интензивни тренировки е много оптимистично да започна преди Нова година, но при всички положения ще гледам да правя нещо.

# 429
  • au bout du monde
Има мн тренировки за диастаза и укрепване на тялото след раждане. Аз смятам от тях да започна. Първият път се чувствах като парцал и доста дълго време не си усещаха мускулите на корема😞

# 430
  • София
Диастаза се получава и при неправилна стойка. Аз имам само отгоре - 1 пръст, поради пъчене напред така да се каже.
Секцио или нормално - всичко е индивидуално. Аз след секциото се възстанових супер бързо, контракциите ме боляха много повече. Ако се чудите кое да изберете, имайте предвид, че ако не сте достатъчно надъхани за нормално, и ако не протече както сте си го представял, може лесно да се откажете и да си поискате секцио. При мен стана така и още съжалявам.

# 431
Мда, аз уж бях категорично за естественото раждане, а сега много се двуумя. Да не стане накрая да си искам секцио.

# 432

Честно казано не знам . Конците се виждаха само в двата края на операцията. Шитото изглеждаше като вътрешно.Към 7-я ден бях да ги махнат и само ги издърпаха от единия край за 2 секунди и всичко падна. Стои като лепено , няма следи от точки(игла) тъй като под секцото имам двустранна операция от херния ,като дете и е лепена-тя пък е още по малко забележима.
Относно секцио и нормално в никакъв случай не съм решила нещо на всяка цена. Силно се надявам да успея ,но ако видя ,че не се получава или доктора каже ,че  трябва да се премине към секцио определено ще се доверя.
Родих  10.11.2015г.към 15.01.2016г. започнах активни тренировки Канго. Доста натоварващ спорт и честно казано спирах на тренировките в моменти, когато се натоварваше корема (беше ме страх ,а не толкова ,колкото да съм имала болка и тн. ) 
Предполагам ,че при нормално ще може още съвсем в началото  да се започне с леки тренировки.

# 433
  • София
Аз заради това го казвам. Защото при мен стана точно това. Голямо чудене падна, изобщо не бях убедена, че нормалното раждане е по-щадящо и просто не го изтърпях (то си и тръгна наопаки при мен и съвсем не бях подготвена).
Както казах след секциото се възстанових много бързо и ме боля доста по-малко от контракциите. До тук добре, но след време започнах да осъзнавам, че все пак нормалното раждане е по-добре, просто защото long term усложненията след секцио не са никак малко. В крайна сметка сега ще се мъча за вбак, а можех вече да съм изживяла едно нормално раждане и да се надявам на второ по-леко такова Simple Smile

Мда, аз уж бях категорично за естественото раждане, а сега много се двуумя. Да не стане накрая да си искам секцио.

# 434
Моите силни болки бяха 3-5дни след секциото ,но си бяха ужасни. Просто не може да си представиш 2 часа след раждане ако всичко е минало в реда на нормалното да станеш ,да се изкъпеш  и да се грижиш за бебе.
Това е ,което ми споделя моята сестра-родила 2 пъти в държавна болница без епидурална.
В края на краищата от както съществуваме се появаваме по "Нормален " начин на този свят. Всичко жени го преживяват по 1-2-3-4 пъти в живота си,,защо аз или вие да не можем да го прежиееем и изживеем.
Проблема в БГ е ,че АГ взима повече пари, много по -лесно си планира времето,всичко се случва за 40-50мин , не му с налага да те чака 10-12-24 часа да раждаш посред нощите. В другите държави, като въобще не им споменават,че може да преминат по желание секцио ,как процента на нормалното раждане е 80-90%. Там жените не допускат ,че може да се избира и всичко си се случва естествено .
При мен се случиха нещата така ,че сякаш не ме оставиха или взеха решение вместо мен. Реших ,че ми изтичат водите по малко в продължение на седмица две. Моя доктор каза "оо даа ,водите ти са намалели ,трябяа да те вземем в болницата"
Преди да отида в болницата ,в която той израждаше-минах през държавна за да взема още 1 мнение. Там лекар каза ,че няма изтичане и ,че всичко си е наред.
Отидох в частната болница ,като се надявах,че ще ме сложат на системи за задържане все пак с термин 10.12 постъпвам 09.11... е да ама не.  На сутринта,като дойде моя лекар каза "оооо водите са много намалели,трябяа да изваждане бебето" та в тази ситуация си напълно безпомощен и не знаеш на кого да се довериш. Та така в 36г.с. без грам разкритие или контракции извадиха дъщеря ни жива и здрава 2670гр.
В никакъв случай не съм казала ,че ще ряждам нормално на всяка цена.. вече съм преживяла секцио и знам какво е. Но все пак ми се искам да изживея едно НОРМАЛНО раждане Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт