СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 027
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
Момичета,
Тези, които са 36 гс правят ли ви някакви изследвания?
Някакви документи дадоха ли за болница?
На тонове колко често ходите?
П. П. Относно раждане - иска ми се да е нормално раждане, но както дойде (1ва бременност нормално)

# 436
В 36 г.с пусках пкк и црп,  документите който ми даде АГ бяха обменна карта, направление за хоспитализация и изследванията за хив и wass + 45 дневния , но ми ги дадоха малко по-рано в 35 г.с. На тонове ходя всяка седмица от 32 г.с и така до раждането. 
Момичета,
П. П. Относно раждане - иска ми се да е нормално раждане, но както дойде (1ва бременност нормално)

# 437
Да се включа отново преди да съм родила Grinning Обратното броене при мен започва от утре. Вече ми е доста тежко, въпреки че килограмите са само +7. Притиска ме много бебето, последните дни имам и честичко бодежи долу, предполагам шийката се подготвя. Не знам дали да очаквам бързо развитие, все пак ми е второ раждане, макар и първото да беше преди 6 години. Надявам се на естествено, но в крайна сметка каквото дойде. Нощите стават все по-дълги, ставам до тоалетна през час, съответно после не мога да заспя. Ама това е - бременни неволи от третия триместър Simple Smile

В края на седмицата ще ходя да взема документите, ще ми пускат и микробиология, предполагам и ПКК и урина. Та, това е, чакаме вече да започне бебевалежът. Нека да е леко и успешно за всички ни Simple Smile

# 438
  • au bout du monde
И аз се надявам на нормално раждане бързо и безболезнено да стане разкритието.Laughing

Предният път беше с епидурална, нищо не ме болеше, но разкритие няма. 16 часа го чакахме. Накрая докторът каза секцио, направо ми се ревеше, безумно ме беше страх. Слава богу в последния момент 10 см разкритие и се разминах с операцията.

Белеше ме повече проверката за разкритие, защото беше без упойка в началото.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 23:21 от La Libellule

# 439
  • София
И аз съм съгласна, че сме създадени да раждаме нормално, и дори пак ще пробвам така и много се надявам да ми се получи. Но е факт, че има много травмиращи, както психически, така и физечески, нормални раждания, и това е предпоставката много жени да се замислят за секцио. Истината е, че докато не пробваме няма как да знаем как ще протече при нас.

# 440
Подкрепям предното мнение, като добавям че е и много важно да имаме пълно доверие на лекаря си. Аз имам едно продължително нормално раждане зад гърба си и разбираемо сега пак искам да родя нормално. В никакъв случай обаче не ми е на всяка цена и ако АГ прецени, че има някакъв риск се съгласявам и на секцио на момента.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 10:43 от Harmonie*

# 441
  • София
Намерих един канал в Youtube относно нормалното раждане, много ми допадна и ви го споделям.
https://youtube.com/c/BridgetTeyler

# 442
Момичета,

Аз в 36 с. си направих повторно изследванията за Васерман, Хив и Хепатит Б, за да са актуални, както и ПКК и урина. Също така наскоро ми пуснаха нова микробиология. По мое желание се пуснах и изследвания за протромбиново време, време за кървене и подобни.
Дадоха ми направление за хоспитализация и обменна карта. На тонове ходя веднъж седмично от края на 35та седмица.

Да ви питам имате ли контракции, но леко болезнени? Снощи около час имах постоянни контракции с болка ниско долу като преди цикъл и направо си мислех да тръгна към болницата, но после утихнаха. По принцип знам, че трябва да са по-силни и нетърпими, отколкото преди цикъл и да не спират. Засега пазя леглото и се следя за признаци на предстоящо раждане. При вас има ли леко болезнени контракции? Иначе безполезнените си ги имам от около месец, втвърдява ми се корема за кратко.

Да не би тези леки болки в кръста да са от това, че бебето слиза в малкия таз?

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 12:49 от mariamp28

# 443
Аз си имам болки ниско долу поне от 2 седмици. Повече ми се получава след ставане или докато върша нещо и изведнъж рязко ме прерязва. Надявам се, че ще си вляза в 9- я месец.
 Споделих на АГ- то, измери ми шийката и беше на долната граница. Увеличи ми магнезия, но друго не  и е казвала.
  Как се с оттоците? Сутрин като стана пръстите на ръцете  ми са като кебапчета и при свиване има лека болка.

# 444
Имам рядко леки контракции, откакто пия Магнерич съм по-добре. Мен по-скоро ме боли кръста и не ставам за разходки вече, голям ми е зор, особено в горещините.
Краката ми се оттичат много също.

# 445
И аз като тръгна да ставам от леглото, получавам контракция от известно време.
Отоци имах около 6ти, 7ми месец, подуваха ми се ходилата и трудно си обувах обувките. Интересното е, че към края на бременността ми минаха и изглежда, че не задържам вода, съответно и кантарът не помръдва нагоре. Странно. Иначе си следя ежедневно кръвното, при мен е по-скоро ниско.

# 446

Аз бях дълго време на 3х2 магнерот +3х1 но- шпа. Сега вече спрях всичко. 34+6 съм днес. Имам стягания ,но болки за сега нямам. Също имам оттичане само на стъпалата ,но според мен се дъжи и на моите +19кг.
 Сега  взех да си мисля ,че ще взема да пренося  и няма да тръгне раждането от самосебе си.  Термина ми е 16.09 , а доктора каза ,че до към 20.09 би било рентабилно да изчакаме, но не и след това. Последно на 30.07 бях и правихме последната ФМ в документа беше написано шийка 4,2. Според мен съм далече от някакво изглаждане или пък разкритие...

# 447
Аз нямам контракции - болезнените, от скоро усещам нещо като срязване ниско долу, но е за момента много кратко и рядко. Обикновено е вечер като си легна и не знам дали нещо от позицията не го причинява, като цяло доста се въртя. Моят мъж не иска да спим на климатик и вечер жегите ме тормозят до към 2-3, отделно дежурствата до тоалетната 🙄
За другите контракции вече съм писала - като вървя бързо понякога усещам втвърдяването на корема. Не пия никакъв магнезий.
Краката не ми се подуват, нито кръста ме боли. Само като стоя седнала 2-3 часа тогава, затова вече отказвам покани за театър - схващам се 😁 Но често усещам натиск под гърдите, не е особено приятно. Добре че бебето бързо се размърдва и дискомфорта не е много.

# 448
Момичета,

Ходя всяка седмица на тонове. Пуснаха ми рутинни изследвания, кръв и урина. Документите за болница още не са ми ги дали, докторката излиза отпуск и каза след като се прибере.

# 449
Аз също имам втвърдяване , а понякога и минструални болки , утре влизам в 37 г.с . Шийката ми е скъсена още от 22 г.с , а миналата седмица видяхме и , че е започнала да се отваря и е под 2 см  . Вече сме в очакване , вчера АГ ми обясни кога да тръгна за болницата за да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт