СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 010
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
Ще им кажа утре като отида, да ми погледнат и шийката как е. А тези менструални болки от колко време ги имате?

# 451
Привет, момичета Hug
Отдавна не съм се включвала, но с приготовленията и постоянно пазаруване, не ми остава време.
Опитах да добавя всички, които сте писали за термин, пол и тн. Извинявам се много ако съм пропуснала някоя.
Добавих анкета за следващата темичка, може да гласувате.
Също така добавих около 30 нови линка, които може да прегледате при интерес.

Относно мен и моя младеж - преди 2 седмици беще 2.500кг, утре ще го видим колко е пораснал.
Моето тегло официално е +15кг..
Приготвила съм багажа за родилното, приготвили сме всичко за бебчо и го чакаме.
Днес акушерката ми даде всички документи необходими за приемане в болницата.
Краката ми се подуват периодично, но не е страшно. Правя си студена баня и вдигам нависоко.
Тоновете ми са наред, всичко изглежда нормално към момента и се надявам на бързо естествено раждане Joy
Имам си стягания още от 6-ти месец, но отскоро някои от тях са болезнени, ниско долу и в кръста.
Малко ни остана.
Пожелавам ви само хубаво настроение до дългоочакваната среща Heart

# 452
При мен утихнаха безболезнените контракции, вече пия диаспорал 400мг*2 и така до 37г.с., иначе болки ниско долу имам почти постоянно, но не водят до нищо - засега шийката е бетон 44мм.

Знам, че има жени, при които си водят до разкритие и отиват с по 2-3-4см без да са усетили Blush С първото раждане 2-3 денонощия ходих с болезнени конктракции, като последното от тях бяха на 5мин и влезнах за система с някакви си 1-2см Grinning

# 453
Здравейте, мами! Искам да попитам дали сте закупили вече столчета за кола и към какви се ориентирате, понеже нямам ни най-малка представа за какво  точно да следя 😀Нагледах се на тези две моделчета 0-36м. Chipolino Techno Isofix https://www.hippoland.net/chipolino-stol-za-kola-0-36-kg-tehno-i … falt-stkth02102at и това на Lorelli Premium Isofix https://www.hippoland.net/lorelli-premium-stol-za-kola-0-36-kg-n … owns-1007138-2094
Ако някой ги е ползвал моля да сподели мнение или да кажете какви сте избрали вие. Благодаря предварително! ☺

# 454
    Имам Чиполино столчето, но го ползва детето ми. За бебето кошче/кошница за кола за първо време (поне 6м) ще използваме и то, което да става за шасито на количката.
    Всеки си преценя според бюджета (аз от Чиполино съм доволна)

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 18:09 от _Bella_Mi_

# 455
    Дес, столчето за нашето дете е Cybex Sirona 0-18 кг. От кошница реших, че нямам нужда първоначално - излишна инвестиция е.
    Гледай столчето, което купуваш да е минало Краш тестове и да има добри оценки от тях. Не се хвърляй на евтини китайски боклуци със съмнително качество.

# 456
    Ние също решихме да не взимаме кошница за кола. Подкрепям мнението на Мира, crash тестовете за мен са много важни и бяха приоритет номер 1. Но все пак всеки има различен бюджет и възможности. Ние доста се чудихме и допитвахме, и няколко консултанти ни казаха, че от 0 до 36кг е прекалено дълъг период и от е по-добре да се вземе от 0 до 18 кг. Взехме i-SIZE Britax Romer DUALFIX от емаг и то на супер цена от 780 лв., намалено от 1200 лв.

# 457
    Да, хубавите столчета са си цифра, затова съветът ми е да се следят много сайтовете за отстъпки, особено Емаг. И на мен цената от 850-900 лв. ми беше твърде висока.
    В крайна сметка го взехме намалено за 550 лв + изофикс базата.

# 458
    Относно столчетата за кола аз взех Maxi cosi cabriofix, което мога да поставя и на шасито на количката, тъй като е същата марка. Взех го от намалението в айко преди няколко месеца, като столчето е издържало краш тестове и е на прилична цена. В момента също има 20% на всичко за бебе в айко, така че може да погледнете там 😊

От днес съм официално вече в 9-тия месец и вече нямам търпение за срещата с малкото човече. В понеделник го измериха 2814 г. Хем знам, че трябва още да изчакам да наддаде, хем искам вече да се свърши с тази непрестанна тежест.

Мисля този уикенд да стягам багажа за болницата. Вие приготвихте ли се вече?

# 459
    И ние още не сме взели столче за кола, но до седмица-две ще вземем. Ориентирали сме се към стол от 0 до 18 кг., както и други момичета написаха по-горе - кошницата ми се струва излишен разход и на мен.
    Аз съм с термин 10.09 и съм се настроила психически, че ще родя през Септември. Бебето е малко на 2,7 кг. (почти 36-та седмица) и си върви нормално. Поради тази причина още не съм изпрала и изгладила всичко, както и багажът не съм си приготвила, но пък с всичко вече съм се снабдила Simple Smile До 20.08 ще го оправя - да не го мисля.
    Замислила съм се вече за изписването - дали ще има засилени ковид мерки, ще може ли поне родителите ни да присъстват (при желание), дали да не си взема някоя рокля 🤩 Като цяло гледам да мисля положително и да оставя тревожните мисли за раждането..за последно.

# 460
    Аз вече в 37ма седмица и се ослушвам за някакви признаци, но още нищо сериозно 😂 Коремът взе че още порастна и вече бих казала, че малко ми пречи, но все още гледам да съм в движение.
    Правя и йога за по-лесно раждане и не знам дали от йогата или от слизане на детето, но тазовите кости се чувстват по-странно 🤔
    И на мен ми пуснаха да подновя някакви изследвания и микробиология.
    Вече почнах да пишкам по-често като истинска бременна 😂 и гледам да не мисля за раждането, а си наваксвам с почивката.

Хладна вечер ви пожелавам 🍨

# 461
    [b[/b]
    На нас пък ни беше супер удобна кошницата за новородено с дъщеря ни ,въпреки че не беше к-т с количката и се налагаше да я носим  на ръце. Сега сме взели Пег Перего бук 51 с 3те коша и ще е голямо удобство кошницата,с която се вози в колата да се слага и на шасито и да си ходиш по прегледи и консултации.
    Дъщеря ни ще стане на 6г. така ,че нейният стол ще отиде за бебето, а тя вече ще е на седалка за по-големи деца с колан от колата.
    Столът го купувахме  скоро 0-36 кг на Кикабу около 200 лв на промоция. Определено не бихме дали 700-1000лв за стол. Да сме живи и здрави и дано не се налага да се изпробват...

# 462
    • au bout du monde
    Предният път като влязох в 36 седмица и вече исках да раждам. Изведнъж корема ми порасна, натежа ми, краката започнаха да се подуват. Родих в 37 и 5 дни. И този път се надявам по-раничко да е, не ми се крета до 40та седмица😒

# 463
      Моята АГ Не смятала да ми пуска повече изследвания (последните в 32гс бяха. Т. Е. затова ви питах около 36 гс дали имате изследвания.
      Мисля сама да си платя за кръв и урина в такъв случай.
      Васерман ми важи 6м до 01.09, а термина в края на септември.... Та се чудя дали да не платя и за него, че за АГ нямало нужда от ново изследване.
      Нито шийката ми мери, само един коремен ехограф и пуска тонове за 5мин.
      Като ви чета, май май съм единствената попаднала ня безотговорна АГ

# 464
      • Germany
      Да ви се оплача Sad вчера изпаднах в страшна депресия/ емоционална криза... Имах глупостта да искам да си правим фотосесия аз , детето и мъжа ми. Вчера ми пратиха готовите снимки... Толкова съм грозна, на тях,  че вчера плаках цял ден и цяла нощ сега. Чувствам се ужасно. Уби ми се всякакво желание за всичко и всяка радост. Толкова много се засегнах , че не знам какво се случи чак. Скарах се с мъжа ми ( защото нервите ми се опънаха на макс) и се чувствам ужасно нещастна и отчаяна. Дори не знам като дойде раждането как ще се справя емоционолно. Не ми останаха сили. Знам , че може да ме упрекне някой, че това са глухости , хормони и т.н.т , но аз се чувствам разбита и страшно подтисната. До този момент се харесвах и след тези снимки  видях че изглеждам мн грозно и комично. Даже в събота сме на сватба и се отказах да ходя .... Sad

Общи условия

Активация на акаунт