Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 601
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
  • Благоевград
Здравейте, след тези резултати:
Резултат:
Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q) Нормален генотип
Prothrombin / F2 ген (c.20210G>A) Нормален генотип
PAI-1 4G/5G Хетерозиготен носител, генотип 4G/5G 1
ACE I/D Хетерозиготен носител, генотип I/D 1
Factor XIII (p.Val34Leu) Нормален генотип Val/Val
MTHFR ген (c.677C>T) Хетерозиготен носител, генотип С/Т 2
Забележки: 1) Генотипната комбинация по маркери PAI-ACE се асоциира с кумулативен ефект върху риска за понижена
фибринолитична активност.
2) Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин.

След трансфер ми беше назначена от проф. Лисичков терапия Клексан 0.4, а от болницата в която правих трансфера нищо. Сега не знам кой да слушам!?

# 376
Има много фактори от които зависи. Може без инжекции ако си само на аспирин и той ти разрежда достатъчно кръвта. Но това трябва лекар да прецени и да си следиш постоянно кръвните показатели.
Но все пак аспирина се пие до определена седмица и после пак се включва НМХ.

Имам следното питане. Има ли момичета, които са износили първа бременност с инжекциите, а втора- без? На обратно знам, че има доста случаи, но се чудя за този вариант. Живи и здрави да се роди първото бебче, ако има второ искам да е без инжекции, защото адски много ме натоварват психически. Или поне да не са от самото налало. Та се чудех дали имам шанс.

# 377
  • София
Резултат:
Забележки: 1) Генотипната комбинация по маркери PAI-ACE се асоциира с кумулативен ефект върху риска за понижена

След трансфер ми беше назначена от проф. Лисичков терапия Клексан 0.4, а от болницата в която правих трансфера нищо. Сега не знам кой да слушам!?

Здравей! Ако това ще те успокои - всички сме така. АГ, дори репродуктивните, масово неглижират тромбофилия та, защото нали, то може да създаде проблем, ама може и да не създаде... Ама за съжаление след това абортите ги правим ние.... 😥 Сега, спокойно, твоите мутации са ниско рискови, това вероятно ти го е казал и Лисичков. Въпреки това, за да се презастраховаме за кръвотока, приемаме подобни дози - 0.4 доколкото знам е профилактична, т.е. сравнително ниска.... И все пак АГ не насърчават приложението доста често. Твое решение е кой да послушаш... Ако прецениш, отиди и при още един специалист - но в крайна сметка сами си носим отговорността за решенията... Добре е при бременност да се ориентираш към АГ, който следи кръвотока с доплер. Успех! 🙏🍀🌷

# 378
  • Благоевград
Резултат:

Здравей! Ако това ще те успокои - всички сме така. АГ, дори репродуктивните, масово неглижират тромбофилия та, защото нали, то може да създаде проблем, ама може и да не създаде... Ама за съжаление след това абортите ги правим ние.... 😥 Сега, спокойно, твоите мутации са ниско рискови, това вероятно ти го е казал и Лисичков. Въпреки това, за да се презастраховаме за кръвотока, приемаме подобни дози - 0.4 доколкото знам е профилактична, т.е. сравнително ниска.... И все пак АГ не насърчават приложението доста често. Твое решение е кой да послушаш... Ако прецениш, отиди и при още един специалист - но в крайна сметка сами си носим отговорността за решенията... Добре е при бременност да се ориентираш към АГ, който следи кръвотока с доплер. Успех! 🙏🍀🌷
Благодаря, реших да  слагам Клексан до датата на теста и ако е положителен тогава ще му мисля и ще търся АГ с доплер.

# 379
  • София
Момичета, относно прееклампсията имате ли представа за колко време се развива. Например от последният преглед, когато нещата са били добре , колко време след това отнема плацентата да спре да функционира правилно и да стане прееклампсия?

# 380
Момичета, относно прееклампсията имате ли представа за колко време се развива. Например от последният преглед, когато нещата са били добре , колко време след това отнема плацентата да спре да функционира правилно и да стане прееклампсия?

Вие запознати ли сте какво точно означава прееклампсия!?

# 381
  • София
Напълно запозната съм със състоянието. Но не съм запозната колко рано може да се установи на ултразвук и чрез изследвания преди да станат необходими спешни действия на лекарите. Например при случаи в които се появява изведнъж, възможно ли е било да се установи началото на процеса седмици по-рано. Това ми е въпроса.

# 382
Напълно запозната съм със състоянието. Но не съм запозната колко рано може да се установи на ултразвук и чрез изследвания преди да станат необходими спешни действия на лекарите. Например при случаи в които се появява изведнъж, възможно ли е било да се установи началото на процеса седмици по-рано. Това ми е въпроса.

То това и Господ не може да ти каже колко бързо, ще е твърде късно.
По принцип след 20гс казват че се проявява с ВИСОКО КРЪВНО, а то влошава кръвотока.
Ако си на терапия и кръвотока на артериите ок, няма за какво да се притесняваш.
За този въпрос си следи кръвното, високото кръвно отключва прееклампсия, като го мериш 3 пъти на ден и е ок, няма как да дигнеш за 5 мин и да се влоши изведнъж.
Не знам дали ще ме разбереш, но и въпроса ти е доста странен.
При положение че знаеш какво е преекламсия, би трябвало да знаеш как и какво да следиш за да избегнеш такива ситуации.

Само споко и не се притеснявай.

# 383
Здравейте, някой може ли да ми помогне с разчитане на резултата от ASPI

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 11:56 от MaDu

# 384
никой не може да ти помогне защото Аспи теста при всеки го разчитат различно, в комбинация с доплер на артерии .При мен на 20 намалиха дозата има други дами на които на 20 им оставиха високата доза
еио аз сега последно пусках Анити ха и резултат 0.22 при реф 0.3-0.6 принципно сочи за увеличение на дозата ми от 0.4 но не ми я вдигнаха защото доплера е супер 🤷♀

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 09:33 от Анонимен

# 385
Момичета, от чисто любопитство- имате ли идея дали има разлика в качеството на резултатите при изследване за тромбофилия между Цибалаб и Геника? Гледам, че пакетите са еднакви, а разликата в цената е двойна. В Геника ми струваше 400 лв, същото нещо в Цибалаб няма 200.

# 386
  • София

Здравейте, момичета!
Моля за извинение, ако въпросите ми не са за тази тема - моля да споделите какво мислите за нивата на витамините - Б12, Фолиева и Д.
Отделно, в момента съм на 50 микрограма Еутирокс от около 30 дни прием. Преди това приемах по 25 микрограма, но след подготовката за ЗЕТ, за съжаление TSH ми беше скочил до 6.33, така и никой не ми обясни защо?!... Вероятно Естрофема оказва влияние, ама чак пък толкова.... Не знам какво да правя. Дали да остана още на 50 микрограма, а преди месеци с тази доза бях паднала на TSH 0.03 и ми беше супер зле... Сега ме е страх да не стане пак същото, ако продължа с тази доза. Според вас след колко време да го изследвам отново?
И последен въпрос - снощи бях на преглед при д-р Вецев, който ми каза, че лигавицата на матката ми е едва 5 мм (уж след овулация) и че без естрофем няма как да се справя за бъдеща бременност... Имате ли идея с какво мога да подпомогна растежа на лигавицата? (имам предвид витамини, билки, чайове, хомеопатия..). Явно доста са ме изстъргали на кюретажа, ама той беше в средата на 2020 г., досега не следва ли лигавицата да се е възстановила?! Охх, много ми е притеснено... Благодаря предварително за всякакви идеи и съвети! 🙏❤️🍀 Бъдете здрави!

# 387
TSH ти е ок . Под 2 трябва да е
Иначе витамини още дай в12 и Д
хубаво е и В6 да изследваш
За лигавицата се правят едни вливки с плазма , не съм много в час само знам че една позната ще прави такива та нямам кой знае какво да ти кажа по конкретно. Калчев ги прави тия работи, само че къде е сега един господ знае.

# 388
За удебеляване на лигавицата приемах витамин Е. При продължителен прием има ефект.

# 389
  • София/Севлиево
И Владимиров прави т.нар.ПРП с плазма.Аз правих такова и имаше ефект.Само дето смених клиниката, че при него много мудно ми вървяха нещата...

Общи условия

Активация на акаунт