Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 578
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
При мен АГ проследи кръвотока в 6 седмица и 5 дни и се видя нарушен кръвоток, съответно си направих изследване за тромбофилии, излезнаха мутации и добавих клексан към терапията ми. Преди това бях на АП заради биохимична бременност преди тази. Зависи си от АГ, но според мен може да се следи отрано.

# 571
Когато помолих док. в 6-та седмица да видим кръвотока, отговорът беше, че до 12-14 г.с. няма никакъв смисъл. Не съм сигурна, че е точно така, затова смятам следващата да си запиша час при друг специалист и да отида на преглед. Ще съм в 8-9г.с.

И аз смятам да направя така при следваща бременност. Имам чувството, че някои гинеколози до към 12-та седмица изобщо не смятат жените за бременни и не им се занимава.

# 572
При мен е точно така. На всичките въпроси отговорът беше - Рано е. Рано е да се записваш за ЖК (в Надежда е много трудно с часовете), рано е да мислиш за БХС, рано е за пренатален тест, рано е да изчислим термин и т.н. Отказа дори да ми каже как да си изчисля в коя г.с. съм. Определено репородуктивните специалисти не те смятат за бременна до 12 г.с., защото " Не се знае какво ще стане" Rolling Eyes

Когато помолих док. в 6-та седмица да видим кръвотока, отговорът беше, че до 12-14 г.с. няма никакъв смисъл. Не съм сигурна, че е точно така, затова смятам следващата да си запиша час при друг специалист и да отида на преглед. Ще съм в 8-9г.с.

И аз смятам да направя така при следваща бременност. Имам чувството, че някои гинеколози до към 12-та седмица изобщо не смятат жените за бременни и не им се занимава.

# 573
В чужбина това е масова практика също.

# 574
Точно. Освен всичко звучи и супер демотивиращо това. Все едно е почти сигурно, че тая бременност няма да я бъде. Поне аз много се разстройвах от тези приказки и не можах изобщо да се порадвам на кратката си бременност. И ме изпуснаха - оказа се, че имам пет мутации тромбофилии, кофти ТСХ и т.н., но всички тези изследвания си ги самоназначих.
Също имах чувството, че понеже имам деца и съм на 40, моята бременност не се смяташе за ценна и им беше все тая дали ще е успешна. Стигат ми и две деца, много съм нахална да искам трето явно…

# 575
аз ще ви обесня защо някои лекари НЕ правят доплер до 12 седмица.
Защото ако сте на терапия обичайно чак към 12 та седмица е важно да са се вече отпушили артериите. А преди това обичайно НЕ са отпушени независимо дали сте на терапия и като цяло това е нормално явление

# 576
Наистина е гадно, но изглежда, че не им пука. На практика те наистина няма какво повече да направят, поне в моя случай. Но тези думи "Изчакай, че нищо не се знае" и "Много е рано, рисково е, най-често абортите са до 12г.с." действат много демотивиращо и лично аз бях доста разстроена след прегледа.

# 577
  • Бургас / UK
Точно. Освен всичко звучи и супер демотивиращо това. Все едно е почти сигурно, че тая бременност няма да я бъде. Поне аз много се разстройвах от тези приказки и не можах изобщо да се порадвам на кратката си бременност. И ме изпуснаха - оказа се, че имам пет мутации тромбофилии, кофти ТСХ и т.н., но всички тези изследвания си ги самоназначих.
Също имах чувството, че понеже имам деца и съм на 40, моята бременност не се смяташе за ценна и им беше все тая дали ще е успешна. Стигат ми и две деца, много съм нахална да искам трето явно…

Същото чувство имам и аз с моята АГ,с тази разлика,че съм на 43 вече Blush... Аз искам поне едно детенце и някак си оставам с едно такова неприярно усещане след всичко,което преживях,че сетила се Мара да се побара.Добре,че ми пусна поне за изследване за тромбофилия ,оказа се ,че имам 2-3 мутации.За сега пия само Неофолик мета.Сама си направих изследване на витамини(след като попаднах на тази тема) Б12 и Д са ми на долна граница ,та сега се чудя какви да пия ,за да ги вдигна и така...

# 578
аз ще ви обесня защо някои лекари НЕ правят доплер до 12 седмица.
Защото ако сте на терапия обичайно чак към 12 та седмица е важно да са се вече отпушили артериите. А преди това обичайно НЕ са отпушени независимо дали сте на терапия и като цяло това е нормално явление

Аз не мисля, че това е вярно. Ще ми бъде интересно да прочета научна статия по въпроса. Кръвотока е важен през цялата бременност, иначе едва ли моята АГ щеше да го следи от 6 седмица. Като цяло моята АГ обръща голямо внимание на първите седмици на бременността, защото са най-рискови.
Не казвам, че пак не може да стане нещо лошо, дори и с много следене, но за мен е важно и ако АГ не отговаря на моите виждания, бих го сменила.

# 579
Наистина е гадно, но изглежда, че не им пука. На практика те наистина няма какво повече да направят, поне в моя случай. Но тези думи "Изчакай, че нищо не се знае" и "Много е рано, рисково е, най-често абортите са до 12г.с." действат много демотивиращо и лично аз бях доста разстроена след прегледа.

Щом чуваш тези думи, значш този лекар не е твоят. Simple Smile
Твоят лекар ще го усетиш още на първия си преглед, така както ние си търсим и избираме лекари, така и те ни подбират, повярвайте ми.
И аз обиколих доста лекари, слушайки как ми казват млада си, нямаш проблеми и още тем подобни, но като намерих МОЯТ лекар, не чух и до ден днешен такива думи, който преди това чувах.

Факт е, че не винаги прехвалените и много прочути лекари, са вашите.
Важно е да усетите връзката между двама ви, още като влезете кабинета.
Нещо като това като си видиш мъжа, знаеш че е глупав и дразнещ, но все пак знаеш че това е той.
И на пъво място търсете доверие и коректност.
Всяка една връзка се гради на това-доверие, дали е лекар-пациент, приятел-познат.

За съжаление докато стигнем до този лекар, трупаме доста горчив опит, загуби и тн.

Желая на всяка една да намери подходящия лекар и той да помогне да сбъдне всяко едно нейно желание.

Всяка една бременност е важно още от самия период на зачеване.
И никоя бременност не е за подценяване, било то 5-6гс, или 10та поредна.
Дали имаш деца преди тази бременност също не е от значение.
Важно е да е успешна и до финал, така че тоя дето ми каже няма какво да се направи, да си хвърли дипломата.

# 580
Не си ми разбрала ясно коментара правилно. Кръвотока се отпушва до 12 та седмица. Ако си на терапия нещата са ок ако не си не са ок ! За това ако имаш влошен кръвоток до 12 седмица и си на терапия няма нищо притеснитено и страшно . За това няма нужда с първия тест да тичаш като луд на преглед ако имаш съответната терапия и знаеш за мутациите си.
Защото кръвотока не се отпушва с една инжекция или 5 хапчета аспирин.
За това много АГ та не следат кръвоток на жени на терапия оради 12 та седмица.
Когато аз имах лош кръвоток И сигридов и вецев и турците и колева това ми обесниха. А това са все хора които знаете че си разбират от тези неща. Кръвотока трябва да е идеален в 11-13 седмица. До тогава си спазваш терапията. Корегира се според нуждите на всеки и така

# 581
  • София

Щом чуваш тези думи, значш този лекар не е твоят. Simple Smile
Твоят лекар ще го усетиш още на първия си преглед, така както ние си търсим и избираме лекари, така и те ни подбират, повярвайте ми.
И аз обиколих доста лекари, слушайки как ми казват млада си, нямаш проблеми и още тем подобни, но като намерих МОЯТ лекар, не чух и до ден днешен такива думи, който преди това чувах.

Факт е, че не винаги прехвалените и много прочути лекари, са вашите.
Важно е да усетите връзката между двама ви, още като влезете кабинета.
Нещо като това като си видиш мъжа, знаеш че е глупав и дразнещ, но все пак знаеш че това е той.
И на пъво място търсете доверие и коректност.
Всяка една връзка се гради на това-доверие, дали е лекар-пациент, приятел-познат.

За съжаление докато стигнем до този лекар, трупаме доста горчив опит, загуби и тн.

Желая на всяка една да намери подходящия лекар и той да помогне да сбъдне всяко едно нейно желание.

Всяка една бременност е важно още от самия период на зачеване.
И никоя бременност не е за подценяване, било то 5-6гс, или 10та поредна.
Дали имаш деца преди тази бременност също не е от значение.
Важно е да е успешна и до финал, така че тоя дето ми каже няма какво да се направи, да си хвърли дипломата.
Кой е този толкова добър доктор?Аз също съм в търсене на доктор който няма да ми казва ти имаш две деца живи здрави, значи загубата, която имаш е случайност. А и съм и на 39г. И да ми се налага да чета в нета какво да си пускам за да мога да предотвратя друга загуба.

# 582
Ами аз не знаех, че имам тромбофилия. Имам едно дете вече и ако АГ не беше видяла влошения кръвоток в 6 седмица нямаше и да изследвам тромбофилиите, съответно да започна терапия. Ето защо според мен е важно да се следи и щом един АГ може и обръща внимание, значи и другите могат. Не всеки знае, че има проблем.

# 583
Момичета, лабораторията на Токуда нали работи и в събота? По информацията от сайта оставам с такова впечатление, но ако потвърдите от първа ръка, ще е супер Simple Smile Трябва ми за анти Ха и хемостаза.

# 584
работи 365 дни в годината 24 часа в денонощието

Общи условия

Активация на акаунт