Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 575
  • 790
  •   1
Отговори
# 600
е точно за това е по лесно да се слага сутрин а ааспирин по принцип е по правилно вечер да се пие! иначе сега вече като си на такава схема трябва ба си изместиш постепенно за няколко дни инжекцията , за сутринта примерно в 4 слагаш и в 8 сутринта ти взимат кръв . Няма друг вариант Simple Smile

# 601
Момичета, как се прави изследването на анти ха когато поставяте инжекциите вечер? Нали трябва да има 4 часа след инжекцията и тогава да вземат кръв за изследване,а инжекцията е в 22 часа например ? Обаче сутрин пия аспирин и не виждам как да ги изместя??? Моля някой който го поставя вечер да каже как се изследва...
Какво означава това? Просто започвате да поставяте в друг час. Някои местят с по час два в продължение на седмица, аз го направих от раз.

# 602
Аз местих по 2 часа. Така ми казаха от клиниката на Сигридов.

# 603
Аз местих с по час , но слагам сутрин НМХ  в 8ч, а вечер ми е аспиринът, както би трябвало да е , за да докарам до 6ч. Слагах 4 дни в 6ч и в 10 отидох да ми вземат кръв.

# 604
  • София
А задължително ли е да се притисне между пръсти кожата на ръката, за да се образува гънка? Защото ако сама си я бия, мога да си завъртя ръката, така че меката задна част да ми е удобна и да забия инжекцията.
Като лежах в болницата,всеки си го биеше различно.Едни в ръката,други в корема,трети ме питаха къде предпочитам.Едни изкарваха въздуха,други не.Едни го слагаха на 90 °,други под наклон.И като питаш как е правилно,всеки различно ти казва 😂
 На мен са ми показвали на 30 градуса без да изкарвам въздуха ,с гънка на два пръста разстояние от пъпа.
За ръката аз гънка не съм си правила,просто си подпирах ръката и оцелвах перфектното място за бодване,то си ставаше все едно е гънка

# 605
Аз установих, че ако предварително изкарам въздуха от спринцовката супер много боли. Затова сега просто инжектирам разтвора до въздуха.

# 606
Въздухът не се изважда от спринцовките, те са направени специално по този начин. Иначе да, всеки се упражнява Simple Smile

# 607
мили момичета четете си листовките , въздуха не се изкарва и се натиска изцяло , идеята е да вкарате цялото лекарство

# 608
Здравейте на всички моля за съвет ако знае някой,жена ми е на 8-мия месец и всеки божи ден слага клексан 0,4 и днеска имаше преглед при АГ и доктора казал,че като остане 1 месец на раждането трябва да се спира клексана!Така лие някой да ли имаше същия случай.Жена мие с хомозиготен носител генотип 4G/4G.И след раждането  трябва ли да се продължи пак с клексана ако да колкоко време?Благодаря на всички

# 609
Здравейте на всички моля за съвет ако знае някой,жена ми е на 8-мия месец и всеки божи ден слага клексан 0,4 и днеска имаше преглед при АГ и доктора казал,че като остане 1 месец на раждането трябва да се спира клексана!Така лие някой да ли имаше същия случай.Жена мие с хомозиготен носител генотип 4G/4G.И след раждането  трябва ли да се продължи пак с клексана ако да колкоко време?Благодаря на всички

Спира се поне 1-2 дни преди раждане, ако е секцио-ден преди секциото, ако е нормално и се забележи че има индикации да раждане се спира и се уведомява израждащия лекар кога е била поставена последната инжекция, тъй като при нормално раждане не се знае кога настъпва момента.
Сред раждането се продължава с инжекциите, по преценка на лекаря който ви е назначил терапията иили хематолог.
Един месец преди термин не ми се струва нормално да се спира с НМХ, поне досега не съм попадала на такъв случай, консултирайте се още веднъж, или потърсете и второ мнение.

# 610
А задължително ли е да се притисне между пръсти кожата на ръката, за да се образува гънка? Защото ако сама си я бия, мога да си завъртя ръката, така че меката задна част да ми е удобна и да забия инжекцията.
Като лежах в болницата,всеки си го биеше различно.Едни в ръката,други в корема,трети ме питаха къде предпочитам.Едни изкарваха въздуха,други не.Едни го слагаха на 90 °,други под наклон.И като питаш как е правилно,всеки различно ти казва 😂
 На мен са ми показвали на 30 градуса без да изкарвам въздуха ,с гънка на два пръста разстояние от пъпа.
За ръката аз гънка не съм си правила,просто си подпирах ръката и оцелвах перфектното място за бодване,то си ставаше все едно е гънка

А долната/задната част на ръката ли (дето е най-меката и се тресе като ръкопляскаш хаха) или отстрани, както е показано на някои картинки в нета. И точно на половинаа разстояние между рамото и лакътя ли? Кажете, че се побърках - и всичко това чудене става в 6 сутринта!

# 611
  • София

А долната/задната част на ръката ли (дето е най-меката и се тресе като ръкопляскаш хаха) или отстрани, както е показано на някои картинки в нета. И точно на половинаа разстояние между рамото и лакътя ли? Кажете, че се побърках - и всичко това чудене става в 6 сутринта!
Скрийншотнах си стар пост,подпирах се и в тази част боцкам (избутваш си горната част на това,където ти се тресе като ръкопляскаш)и гледаш да не нацелиш мускул,то се усеща къде е.
Скрит текст:

# 612
Здравейте, оказах се и аз с тромбофилия. Сега съм в 30 г.с..от месец приемам Натаспин, от около 8-9 дена почнах клексан 0.4 мл. Досега кръвотокът беше ок, но днес чух мнение, че е в референтните стойности, но на горна граница и е добре, че съм почнала терапията. Бебето върви ок като размери, 1800 гр, тук дори е напред. Имам ли повод за притеснение? Отскоро съм с тази диагноза и не разбирам ситуацията от днес. Казаха ми, че трябва да се следи на 2 седмици кръвотокът и това е...
Благодаря!

# 613
Момичета, как се прави изследването на анти ха когато поставяте инжекциите вечер? Нали трябва да има 4 часа след инжекцията и тогава да вземат кръв за изследване,а инжекцията е в 22 часа например ? Обаче сутрин пия аспирин и не виждам как да ги изместя??? Моля някой който го поставя вечер да каже как се изследва...
Какво означава това? Просто започвате да поставяте в друг час. Някои местят с по час два в продължение на седмица, аз го направих от раз.
От раз, означава ли че просто постави инжекцията в друг час и след 4 часа отиде за изследване? Някой знае ли дали анти ха, фиброген, д димер може да се изследват събота и неделя в Токуда ?

# 614
От раз, означава ли че просто постави инжекцията в друг час и след 4 часа отиде за изследване? Някой знае ли дали анти ха, фиброген, д димер може да се изследват събота и неделя в Токуда ?
Не, от раз я преместих в другия час. След седмица слагане сутрин отидох да изследвам Анти Ха.

Общи условия

Активация на акаунт