НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 140

• 55 422
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм без кантар, но ми е леко и припкам по улиците. Ся, панталона ми широк в талията от преди, но е сравнително нов и нали пари съм дала та ще си го нося с коланче.
Днес яйца , на обяд  4 на омлет с малко сирене и много магданозено песто. Никакъв глад.

# 556
Лятото си взех един по-тесен черен панталон за зимата с идеята да ми е перфектен, като дойде време. Е, голям ми е Joy

Дами, какво ще правим на Бъдни вечер? Аз мисля да не се ограничавам от нищо освен от боба, с който сме врагове отдавна. Питка също няма да ям, защото не ми е вкусна, но мисля да си позволя сарми и особено баница с праз Heart Eyes Мисля предните дни, 20-23ти да правя стриктен фаст, за да си стигна целта, а може и малко под нея. На самия 24ти също мисля единственото хранене да ми е празничната въглехидратна вечеря. Между Коледа и Нова година също ще пробвам стриктно хранене и фаст. Алкохол не мисля да пия. На празничните събирания мисля да карам режимно - то ще са меса, салати, туршии, снежанки, мезета. Е, с количествата може да прекаля, но това ще ми е по-малкото гайле в сравнение с Бъдни вечер. То тогава всъщност нережимного ще са сармите и баницата с праз. Другото са туршии и ядки при нас.

# 557
Според мен ти е добра идеята.
И аз така, но уважавам френската традиция за Коледа т.е. няма боб, питки и баници, а за Нова Година съм на българска традиция, но без баклава.
Според моето палео "гуру", може след фаст и повече движение. При нас : фаст, танци (годините не пречат и сме поколение рок) и разходки.

# 558
Защо се спомена баницата с праз? Защо? Сега ще трябва да си направя. Ще си хапна от всичко.

# 559
Защо се спомена баницата с праз? Защо? Сега ще трябва да си направя. Ще си хапна от всичко.

Аааа, не! Баница с праз най-рано на Бъдни вечер, днес е 3 декември. Никакви такива Wink

# 560
Да, да, за тогава ми е думата. Освен сарми, боб и питка, ще ям и баница с праз.....Simple Smile

# 561
А, добре, тогава може! Да не забравиш баницата с тиква Joy

Премерих се преди обяд, днес съм на гости при майка ми и нямаше как да не си обядваме заедно. Та отбелязвам още 300 гр. надолу. Сутринта бях и при репродуктивния си специалист. Нали съм с поликистоза. Пак повтаря - нисковъглехидратно хранене и спорт! Няма да се уморя и аз да разказвам какво ми казва всеки път тя.

Ако си постигна целта до Нова година, а с тези темпове може и да успея, макар че пак съм на летрозол от днес, а и на едни инжекции, чието име забравих, та може и да се подуя от тях, кой знае, целта за 2022 г. е да задържа мускулната маса и да стана 25% мазнини. Сега съм 31%. Над 30% ни водят затлъстели, макар че аз, колкото и да съм самокритична, не се определям за затлъстяла. Това като кг мазнина е около 4-5. Не е непостижимо и мисля да го свърша още в първата половина на 2022 г.

# 562
Тиквеника може и да го забравя, но баклавата- абсурд.

# 563
Аз си ям праз с месо, сланина, яйца, сирене.
Като се сетя за зелниците на баба все на  това в средата (праз и сирене) налитах.
Тиквеник не обичам, а баклава не ми се прави, а и как да направя две парченца.
Не ме съжалявайте, ще имаме две огромни кутии с високо качество шоколадови бонбони, подарък от кметицата и няма да им бъде простено.
Днес: Свинско с ....праз.

# 564
  • на острова на мечтите
Аз затова съм си купила панталони с ластик Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес надолу. Малко, но надолу все пак.

# 565
-200 гр. Хапване и спорт ОК
Тези дни карам на извара, яйца, пилешки дробчета, бекон, гауда, ементал, авокадо, домати, краставици, бейби спанак пилешко филе, риба, общо взето това въртя. Спорта ми е една много лека кардио тренировка 40 мин след нея имам 15 мин тренировка за крака и дупе. Това правя 3 пъти седмично, а в останалите дни кростренажор по 30 мин.

Както споделих празничното меню ме притеснява и го мисля от сега. Питка ще си правя отделно, харесала съм си една кето рецепта. Също съм си намислила кето вариант на руска салата. Баклавата ще я прескоча, но аз така или иначе не обичам,  обаче виж панетоне....там ще си е изпитание да издържа.
С цел да се разсейвам и да не съм постоянно на маса съм вербувала част от родата да играем настолни игри.

Пиенето ще е или просеко шприц или примерно нещо безвъглеходрано  ракийка или уиски ( според салатите).
На 24 ще ям много лежерно през деня, а следващите дни обмислям яйчен фаст.
За НГ нямам притеснения, ще сме си вкъщи семейно и ще приготвя гурме режимни вкусотийки и глезотойки.

# 566
Не знаех, че ракията е безвъглехидратна. Може ли повече инфо?

# 567
Не знаех, че ракията е безвъглехидратна. Може ли повече инфо?

Концентратите са безвъглехидратни. Има много таблици и материали в нета. За сметка на това да доста калорични, от там идва и моето колебание дали да пия нещо без въглехидрати, но с повече калории или нещо нискокалорично, обаче  пък с въглехидрати.

# 568
Извинявам се за малоумния въпрос , но ако изям 9 грама кафени зърна води ли се сякаш съм изпила една доза кафе и зрънцата имат ли някакви калории? Grinning Според мен е все тая, защото като се прави се извършва екстракция.Питам защото на машината не ми се получава, не съм се учила, няма и кой да ми покаже, а кафето, което си взех на кутия е италианско Lavazza Oro и като смеся зърната с малко сухо мляко се получава уау вкус Grinning

# 569
Барво, момичета че сте толкова надъхани и имате резулатати! Много ви се радвам 😍
Аз съм в идеалното си тегло, +- 1кг, така че нямам какво да променям особено в режима ми.
Той се все така периодичен😅 Имам месеци, в които не мога да погледна месо, други пък яйца:)
Това което си е винаги е риба, зеленчуци всякакви, сметана заквасена. Сега си въртя 4-5 неща и съм мн добре:) Свинско рагу със зеле на манджа. Телешка кайма иии смес кайма със много зеленчуци на уока. Риба във фолио и печени карфиол, тиквички и патаджан. Зеле на пара после в тигана с ГХИ, чвсън, лют пепер, врътам го и после заквасен сметана, начиииии много обичам!на който кажа вика- ъъъъъ, ама кат опитат😍
Жаки вика - мамо, дай да нося от подлученото зеле на улилище бе😅😅😅😅😂 Ма не давам де, а тоя чесън😅
Праз с пилешки късчета от обезкостен бутче от онова румънското без хормони от Кауфланд и сметана.
Това са ми манджите:)
Винаги имам печени дюли и тиква с кокосово масло и малко ксилитол, ако са баш кисели дюлите.
Пия бронирано кафе към 11, ям стабилно в 15 часа. Вечеря не ми ся яде и или си ям ткива и дюли или зелнчуци на пръчици( целина, стебла, алабаш, краствица, карфиол) и си ги топя в гуакамоле. Или пък 2 грейпфрута. Алкохол сега не ми се пие. Пия топло какао със сметана:)
Не мисля за храната, излекувах се сякаш от емоцилналното хранене, за целта не се оставям да прегладнея, винаги имам режимно под ръка и не ходя по завдения:)
За Коледа ще сме с компания, ще ям каковто ми се иска. Сладко не обичам, но тестооооооо😍😍😍

Бях на обстоен преглед при дерматолог, нещо по кожата ми му подсказа че имам пробеми с имсуина, казах че съм ок сега, но иска изслвдания ще ида я понеделик, Хома индекс, гликиран, липиден иска, дано всичко е ок.

Искам снимки да видя отслабналите! Само приказки а снимки йок:)

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 16:55 от JACKLIN*

Общи условия

Активация на акаунт