Нашите цветя - обща тема 10

• 32 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, купих си сандъче от Кауфланд и саксия, чак като се прибрах видях, че няма дупки. Трябва ли да ги пробия?
Гледам на дъното има някакви кръгчета едните малки другите големи и 2 надигнати неща, те за какво са?

# 91
  • have faith and be patient ..
Дупни ги с ножица или отверка.. Прецени си всичките или само малките/големи, вероятно зависи от почвата ти каква е - задържа ли вода или всичко минава и заминава

# 92
  • Пловдив
Кога е подходящо да присадя това кактусче?

# 93
J_M_M, но си запази най-хубавите цинии за семе за догодина. Да не орежеш всичките. Simple Smile

# 94
Събирам сили да изхвърля тези циганчета. Нарочно оставих бурените, защото иначе нямаше сърце да ми даде да махна всичко.

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Малко селски китки

Вечерта

На другия ден

И отблизо

Бях обещала да покажа единствената си петуния. Каскадна. Красива по принцип, но не точно сега.

По нататък ще покажа бегониите "кавалер и дама" пред кметството - на слънце, в кашпи и разкошни

# 96
Добри, страхотни лилиуми - в жълтия направо ми останаха очите Heart Eyes Two Hearts, розите също са прекрасни!
Ева, и при мен се наложи да махна цяло сандъче с цветя нападнати от брашнеста мана и памуклийки. Гадно е ама понякога се налага( едната ти саксия ми се струва много мокра).

# 97
  • Карлово
Идея за почистване - опръскваш здраво с вода и веро, все едно против въшки пръскаш. После под душа, няколко пъти така и ще блесне!
A за кактус тово може ли да се приложи?
Имам един много прашен.
...............
Събирам сили да изхвърля тези циганчета. Нарочно оставих бурените, защото иначе нямаше сърце да ми даде да махна всичко.
Скрит текст:

Май си ги преполяла. Не обичат да подгизват. Народното им име е "Слабонога" т.е. слаб корен.
........................
Добри,
Тази петуния е като моите. Но моите стърчат нагоре.
...........
Деси,
Понеже никой не ти отговаря. Сега е моментът за пресаждане на кактуса, ако си решила да го местиш.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 11:13 от ДамаТрефа

# 98
Добри, прекрасни са!!! Завиждам благородно.

ДамаТрефа, дали няма да удавиш кактуса с такова миене? Освен ако не го миеш на обратно, да не се пълни почвата с вода...Нека Кактусчето да каже.

# 99
Blush благодаря. Много сте мили. Тази година градината и цветята са позанемарени, но все има това онова. Blush

Обещаните бегонии
Първо моята - историята я знаете.

И селските

И общ план

# 100
  • Карлово
ДамаТрефа, дали няма да удавиш кактуса с такова миене? Освен ако не го миеш на обратно, да не се пълни почвата с вода...Нека Кактусчето да каже.
Благодаря. Не се бях сетила, че може да е наобратно.

# 101
Скрит текст:
Идея за почистване - опръскваш здраво с вода и веро, все едно против въшки пръскаш. После под душа, няколко пъти така и ще блесне!
A за кактус тово може ли да се приложи?
Имам един много прашен.
...............
Скрит текст:

Май си ги преполяла. Не обичат да подгизват. Народното им име е "Слабонога" т.е. слаб корен.
........................
Добри,
Тази петуния е като моите. Но моите стърчат нагоре.
...........
Скрит текст:
Деси,
Понеже никой не ти отговаря. Сега е моментът за пресаждане на кактуса, ако си решила да го местиш.

стърчат бордюрните, а висящите са каскадни Simple Smile тази е космосче/звездно небе, но се е озвездила от жегите. то пак добре, че е жива.

# 102
  • В един копнеж!
Добър вечер.
Подскажете ми за цветя, които да са по плиткокоренни. Имам един квадрат площ, който на 25 см дълбочина е запълнен с дребни камъчета, а под тях открих,  че има корени на липа. Насипах отгоре доволно количество земя, сега трябва да сеина нещо, за да не е така голо. Та, за какво се сещате!?

# 103
Калдъръмче. Много непретенциозно, расте между плочки, в цепнатини, самозасява се, непретенциозно и цъфти цяло лято.

https://www.google.com/search?q=%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B4%D1%8A%D … rc=a2eGeGnHHEaZnM

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 20:00 от Diorela

# 104
  • Стара Загора
Момичета,какви красиви градини показвате Heart Eyes. И аз мечтая за дворче,но засега е само мечта.
Моите балконски  цветя тази година не са  в най-добрата си форма,затова се включвам с моя сингониум

Както и каланхое

Общи условия

Активация на акаунт