Нашите цветя - обща тема 10

• 33 279
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 09:28 от Lilka N.

# 106
Калдъръмче. Много непретенциозно, расте между плочки, в цепнатини, самозасява се, непретенциозно и цъфти цяло лято.

https://www.google.com/search?q=%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B4%D1%8A%D … rc=a2eGeGnHHEaZnM

Много ги обичам. В Германия какви ли не цветя няма. Абсолютно всякакви, навсякъде се продават и много достъпни. Обаче калдъръмче много рядко съм виждал. Веднъж си купих, но не върви така кичесто като в България.

# 107
Момичета,какви красиви градини показвате Heart Eyes. И аз мечтая за дворче,но засега е само мечта.
Моите балконски  цветя тази година не са  в най-добрата си форма,затова се включвам с моя сингониум

Много искам такъв. Спасих един от контейнерите за рециклиране, тръгна добре и го удавих. Ако се не лъжа и Нат има един страшно красив.

# 108
  • Стара Загора
Magni,всъщност се гледа лесно. През зимата го поливам обаче рядко,когато горния слой засъхне много добре. Може би веднъж на 7-8 дни,но го пулверизирам на 2-3 дни и така му осигурявам влага.
Natt,моля те сложи снимка ,да го видим Relieved

# 109
Soft Click, кичестите са хибриди. Опитай със семена от най-простите, в различни цветове, които се самозасяват без проблем. Предполагам ще вървят и там.
А напоследък се появиха и портулаки с широки листа, досущ като на обикновената тлъстига.

# 110
Никак не е лесно при мен - малък остров, много влага, зимата субстрата не изсъхва изобщо вътре в дома ми. Не само в дълбочина, но и на повърхността. Имам кактуси неполивани с месеци и са си ок. Що китки загубих и още не мога да нацеля как точно да поливам. Imp Общо взето виреят тези, които неглижирам. В очакване на бурни ветрове сме от днес, надявам се до понеделник да имам останали китки заради които да съм част от темата.

# 111
O, Менделеевка, разкошен е Two Hearts Heart Eyes! Много ги харесвам сингониумите, ето го моя

, преместих го в малко по голяма саксия, че старата му стана тясна.

# 112
Магни, ако субстрата ти е предимно торф, трудно изсъхва. Ако намериш от някъде пръст и речен ( сладководен) пясък, или перлит, да ги омесваш.

# 113
За кактусите-виждала съм клипчета да ги киснат като орхидеи,вместо да поливат. Но аз и с лейката ги поливам редовно,само да се изтече водата,няма проблем. А тя си изтича веднага,явно съм им нацелила почвата и им е добре. Чакам си с огромно нетърпение единия бодливко да цъфне! 😍 Само дано е преди морето,че да му се порадвам. 😃

# 114
Магни, ако субстрата ти е предимно торф, трудно изсъхва. Ако намериш от някъде пръст и речен ( сладководен) пясък, или перлит, да ги омесваш.
Речен (сладководен) пясък няма. Смесвам торфа (май само това продават, смених много марки) с пръст от градините до нас - не е лоша почвата тук, но влага има целогодишно. Навън изпръхва от вятъра, но вътре се задържа, а аз все се плаша да не ми останат растенията жадни. В спалнята имам една маранта за която се грижи ММ - съответно я полива когато се сети, което никак не е често. И си вирее, расте и хубавее вече трета година в транспортната саксия.

# 115
  • Стара Загора
О, Natt,  прекрасен е Heart Eyes
И аз много ги обичам.

# 116
mendeleevka, Natt***  много са ви хубави сингониумите. Моят е бебе, кога ли ще порасне толкова....
Ако не се лъжа на Natt*** беше хубавата папрат, скоро се надявам да се похваля и с моята.

# 117
Торфът задържа много влага, а като изсъхне, трудно се омокря. Сложи повече почва, по-малко торф, сложи и перлит, особено на тези, които искат отцедива почва. Проверявай тежестта на саксиите, докато свикнеш кое, колко да поливаш. Има такива, които искат вода, но и други, търпящи засушаване. Поливай според тези изисквания.

# 118
Менделеевка, аз имам и розов сингониум

, поръчах два, че ако единия загине да ми остане поне един Simple Smile.

# 119
  • Стара Загора
Natt, и аз съм мераклийка,но не мога да си намеря във физически магазин. А никак не съм по купуване на цветя онлайн. Миналото лято като купих зеления беше колкото розовите ,които имаш. За една година просто полудя. Местих го три пъти.

Общи условия

Активация на акаунт