Разчитане на снимка от ехограф

• 83 890
  • 519
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте , аз съм нова тук.  Бих искала да ми кажете мнението си за последните ми снимки - 9г.с и два дни - лекарят каза , че ембриона е спрял да се развива след 6та седмица. Каза да спра прогестерона и да чакам до 2-3 дни да получа спонтанен аборт.  Вие какво мислите .
Също така последната снимка, която ще кача е от предходния скан и не разбирам защо CRL е по голям -4.8мм , а снимката е от по ранна дата 05.05.2023 ???

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 22:43 от mim4o800406

# 151
  • София, България
Съжалявам за този развой. Но наистина размерите са на 6 седмично бебе и няма как, при положение, че трябва да си в девета г.с. да изостава толкова много. Пише по-голяма стойност, защото в тези ранни седмици е доста трудно да хване доктора точно началото и края на ембриончето, а това е 1 мм разлика. Би могла да отидеш на второ мнение, но ехографската снимка изглежда добра и надали докторът е сбъркал

# 152
Здравей, благодаря ти за истинското и откровено мнение . Аз имам малки съмнения все още , понеже знам точно кога е поставен ембриона ( понеже е инвитро ) -27.март.2023.  Но докторите изчисляват бременността с две седмици повече защото , започват да броят от първия ден на последния менструален цикъл - при мен беше 13.март. 2023.  Затова съм объркана. Ако смятам бременността от датата на имплантиране на ембриона са 7г.с и 2дни , но ехографа ги изчислява 9г.с и два дни.

# 153
Трансфера на ембриона се извършва и спрямо цикъла, не е в произволен ден. Колко дневно е ембриончето?

# 154
Здравейте, аз малко като удавник за сламка, но може ли съвет. Според вас на тази снимка има ли жълтъчно мехурче, защото според доктора е имало. И следователно към днешна дата вече го няма и това дава основание да постави диагноза кухо яйце. По прм трябва да съм в 7г.с, но съм сигурна, че е късна ову. Следователно съм в 6г.с, а не е ли рано да се постави тази диагноза в тази седмица? Сакчето е нарастнало до 1.57 и все още не се вижда нищо. Сигурно може наистина да се окаже така, но той е краен и не дава надежда никаква.

# 155
Сестра ми в момента е в 5 г.с. и се видя сакчето с мъничък ембрион вътре. Аз пък чух сърчице в 7 г.с. Отидете пак на преглед и се консултирайте с няколко лекаря, а не само с един

# 156
Здравейте! Може ли мнение?
Имам съмнение за кухо яйце, док ме вика след 2 седмици, имало точица 1см, но не успя да отчете бременност все още!

# 157
Здравейте не съм писала до сега днес бях на лекар каза че има плоден сак вие какво мислите

# 158
Здравейте не съм писала до сега днес бях на лекар каза че има плоден сак вие какво мислите
Прав е докторът,има плоден сак.Черната точка е сакът.

# 159
Благодаря  за отговора, според вас за 5 седмица добре ли е
И още един въпрос тука дали е минала овулация

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 13:13 от Тонита0804

# 160

Здравейте виждате ли нещо на тази снимчица

# 161
Според вас тука минала ли е овулацията

# 162
Здравейте
Виждате ли сакче или ранна бременност 😶

# 163
  • София
Здравейте
Здравейте
не.

# 164
Имам съмнения за бременност защото гърдите ми са чувствителни имам болки ниско в корема също така и ми тръгна коластра от гърдите възможно ли е да е прекалено рано да се види на ехограф?

Общи условия

Активация на акаунт