Разчитане на снимка от ехограф

• 78 813
  • 488
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, дами!
Пиша, с надеждата да не се случи на никого, но всеки да има и едно наум. За съжаление е неприятен поводът, но се надявам да помогна на някого, ако се стигне дотам.
Преди седмица, ми потвърдиха бременност, макар че и уринарен и кръвен тест бяха отрицатели. Колкото и да вярваме на "Жоро е невинен" - Shure chek може и да греши, а отосно ЧХГ-то - видеозонът ясно , ама много ясно (според лекарите) показа бременност около 5-та седмица и заподозряха човешка грешка при въвеждане на резултатите. Няколко дни по-късно обаче, получих течение - кафяво белезникаво. Имам история и с кисти и с миоми и в самото начало при отрицателните тестове реших, че пак се случва нещо подобно, уви - оказах се права.

Не ме разбирайте грешно - като че ли ми се искаше да вярвам че е бебче, не виня лекарите - явно ще ме пишат в учебниците - перфектният кръг обаче, в който дори проблясваше жълтъчно мехурче, се оказа нещо друго.

Направих и второ ЧХГ - отново отрицателно. Изписаха ми нош-па, за да отпусне матката и кафявото течение се усили, почти черно е (тъмно-шоколадово) като съм имала и такива кисти. Бях на 21 когато ме оперираха от миомен възел и днес лекарите ми казват, че не е трябвало...станалото - станало. Но искам да посъветвам всички да внимават със себе си, особено когато са по-млади и да не взимат с лекота думите на хората в престилки - и те както във всяка професия са и по-добри и не толкова. Относно снимката - ще я приложа ако успея, че ми е за пръв път да пиша тук и много от вас ще могат да видят колко мноооого наподобява началото на бебче.

Просто исках да споделя, да се пазите и да пазите и психиката си - нерви, стрес и всичко зловредно водят само до вреда на нас самите. Аз се надявам нещата да се нормализират, и не губя надежда, че не е късно да имам истинско бебче (макар че вече съм на 36 и не е много вероятно,имайки предвид клиничната ми история), а не лъжливи зловредни гадости в утробата си. Желая успех и спокойствие на всички бъдещи и настоящи мамчета.

# 451
Не разбрах добре. Кръв, урина - отрицателни, а ти потвърждават само на видеозон?
За мен най-големия показател за бременност е ЧХГ. На видеозона в толкова ранна седмица не бих се доверила. Първо, че зависи от апарата, задкормилното устройство и има много случаи на объркани кисти, миоми и други състояния с бременност.
Аз родих на 36 като години не се получаваше. Случи се естествено. Не сме ходили по доктори и изследвания. Просто знаех, че ще стане, когато трябва. И бях убедена, че нямаме проблем. И така и стана. 36/37, дори 40/42 години не са проблем една жена да забременее и да роди нормално. Виж как са ти щитовидните хормони и ТСХ. Елиминирай всякакъв стрес, правете любов не по календар, а с желание, не мисли постоянно за това и ще се получи. Пожелавам ти го от ❤

# 452
Е как така ЧХГ и уринни отрицателни, пък потвърдили бременност и то в 5 г.с. Вие знаете ли в 5 г.с. колко е високо ЧХГ и че всеки тест, не само кръвен може да го хване. И как разбрахте, че е плоден сак като никъде на ехографа няма данни за размери, гестационна седмица, ПРМ? Това нещо може да е задържан фоликул, киста, миома, полип, друго образувание. С отрицателен кръвен досега не бях чувала някой някога да е открил бременност. Целия ви пост е абсолютно несвързан, аз лично изобщо не разбрах за какво е. Черна кръв се появява при шоколадови кисти или извънматочна , но при отрицателно ЧХГ няма как да има такава. За съжаление, има и други примери, които не искам да давам, но в случая най-вероятно е киста. Отидете на нормален АГ, който е учил достатъчно, за да знае, че при отр. кръвен няма как да види плоден сак.

# 453
Бе има там на самото кръгче пише ГС. Явно са го разчели за сакче.
Но според мен също след уринен и чхг отрицателни.. поне второ мнение сякаш трябваше.

# 454
Здравейте. Бях на гинеколог и това са снимките. Всичко наред ли е, според вас? Казаха ми, че съм с обърната матка, което до колкото знам не е проблем за бебеправенето. Отидох точно преди оволация и се виждал доминантен фоликул в десния яйчник, но не ми даде подробности за размера му. Не разбирам на снимката вижда ли се този фоликул.

# 455
На снимката, където пише “Ov dex” - това е десния яйчник. Фоликулът е черното кръгче. За размерите мисля, че от снимките няма информация, вижте дали размерите не са Ви написани някъде на амбулаторния лист.

# 456
Благодаря много за мнението. Единствените размери, които пише са "ендометриум-4мм", което до колкото разбирам е свързано с матката, а не с яйчниците.

На снимката, където пише “Ov dex” - това е десния яйчник. Фоликулът е черното кръгче. За размерите мисля, че от снимките няма информация, вижте дали размерите не са Ви написани някъде на амбулаторния лист.

# 457
Само да вметна, че темата не е за състоянието на матката и яйчниците за бъдеща бременност, а за настъпила такава.

# 458

В 5 г.с. съм. Днес ми казаха, че имам леко отлепване на сака. Сянката вдясно горе над сака е отлепването. Така ми каза докторката. Вие как мислите? Дали нещата отиват към спонтанен аборт или излишно се притеснявам?

# 459

В 5 г.с. съм. Днес ми казаха, че имам леко отлепване на сака. Сянката вдясно горе над сака е отлепването. Така ми каза докторката. Вие как мислите? Дали нещата отиват към спонтанен аборт или излишно се притеснявам?
Не се притеснявай, много често срещано е за съжаление отлепянето, аз също съм била в това положение, пий си лекарствата, ставай от леглото само за душ и тоалетна и всичко ще се нареди, не мисли веднага най-лошото.

# 460

Не се притеснявай, много често срещано е за съжаление отлепянето, аз също съм била в това положение, пий си лекарствата, ставай от леглото само за душ и тоалетна и всичко ще се нареди, не мисли веднага най-лошото.

Благодаря! Знам, че много жени имат подобен проблем. Взех си болничен и ще лежа 2 седмици и ще видим какво ще стане по-натам.

# 461

Благодаря! Знам, че много жени имат подобен проблем. Взех си болничен и ще лежа 2 седмици и ще видим какво ще стане по-натам.
Аз изкарах седмица-десетина дни в болница и след това около 20 дни вкъщи. След това отидох на преглед и се беше закрепило. След това си продължих ежедневието по старому.
Без излишни притеснение и само положителни мисли, моето отлепено сакче в момента е на почти 3 годинки, така че всичко ще се нареди и при теб.☺

# 462
Помощ какво виждате на снимката 

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 08:52 от Svwetla1233@gmail.com

# 463
В понеделник в 5 г с + 6 дни бях отново на преглед. Вече не се вижда отлепване. Има жълтъчно мехурче, но няма сърдечна дейност. Забелязвам сянка между мехурчето и стената на сака. Това ли евентуално трябва да е ембриончето?

# 464
В понеделник в 5 г с + 6 дни бях отново на преглед. Вече не се вижда отлепване. Има жълтъчно мехурче, но няма сърдечна дейност. Забелязвам сянка между мехурчето и стената на сака. Това ли евентуално трябва да е ембриончето?

Рано е да се види ембрионче и сърдечна дейност, отидете отново около 7 г.с, тогава вече трябва да се види.

Общи условия

Активация на акаунт