Разчитане на снимка от ехограф

• 83 536
  • 519
  •   1
Отговори
# 510
Lorka123, имате ли раждане секцио?

# 511
Да преди 1г и 4 м

Lorka123, имате ли раждане секцио?

# 512
Възможно е да имате истмоцеле. Това е ниша в матката, която се появява след недобре направено секцио и в него може да се събира кръв, както и да е трудно за забременяване и износване.

# 513

Моля за мнение бях на преглед имало е овулация преди седмица преди прегледа
Каза ,че има жълто тяло в левия яйчник имам и още снимки ако тук не се вижда добре ..  лигавицата 7.1 и ме попита имам ли в рода близнаци казах да.. Но неми даде одговор бремена ли съм ..попитах за следващ преглед каза по коледа стават чудеса ,и че сама ще звъна!? Последна мц на 04.11.2025г. По принцип до 35 ден ми идва .. Да оточня на инфолик съм и малка диета за регулация на кг хепоглемия диагноза открита чрез глюкозен профил..  Благодаря за мнение? Правим опити за бебче..

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 03:17 от Златомира Георгиева 654159

# 514

Моля за мнение бях на преглед имало е овулация преди седмица преди прегледа
Каза ,че има жълто тяло в левия яйчник имам и още снимки ако тук не се вижда добре ..  лигавицата 7.1 и ме попита имам ли в рода близнаци казах да.. Но неми даде одговор бремена ли съм ..попитах за следващ преглед каза по коледа стават чудеса ,и че сама ще звъна!? Последна мц на 04.11.2025г. По принцип до 35 ден ми идва .. Да оточня на инфолик съм и малка диета за регулация на кг хепоглемия диагноза открита чрез глюкозен профил..  Благодаря за мнение? Правим опити за бебче..
Още е рано, за да се види хубаво нещо, можеш да пуснеш ЧХГ и да отидеш след още седмица-десетина дни.

# 515
Ако днес 12.12 сте била на преглед и са ви казали ,че овулация е имало една седмица преди това, т.е. около 05.12, няма как да сте бременна, минала е една седмица. Имплантация се случва около 7-10 дни след овулация, но не може да се засече толкова рано на ехограф, нито на тестове. Най-рано 11 дни след овулация с ЧХГ тест. Лигавица 7 мм е тънка като за бременност, да може и да нараства, но не знам с какъв акъл ви питат за близнаци, при положение че в момента сте една седмица след овулация  и реално няма как да се види нищо повече. Т.е. цикъл или друго, може да очаквате поне 12-14 дни след 05.12 , т.е. около 19.12 и реално нямате закъснение, а просто много късна овулация.

П.С. на първата снимка е лигавицата, на втората е сниман левия  яйчник, има нещо вътре, което прилича на жълто тяло. Не знам в каква връзка доктора твърди за бременност, това не е снимка на плоден сак, ако това мислите.

# 516
Здравейте мили бъдещи майки.
Нова съм в групата и имам питане към вас.
В 7г.с съм и бях на преглед,след който установихме сърдечна дейност на ембриона,което беше доста успокояващо и вълнуващо за мен. Но ме смущават някой фактори.
Първо имам киста на жълтото тяло,която е 4 см. Лекарят ми каза да съм много внимателна,за да не се получи усукване и евентуално усложнение с бременноста. Другото,което ме притеснява е плацентата, лекарят ми каза,че ще ми даде терапия,защото има забележки към нея.
Изписа ми зарзио по 1 делени през 2 дни и циклогест вагинално/ректално. Отделно пиремам дуфастон и фолиева киселина.
Първа бременност ми е и съм леко притеснена. Някоя мама да се е сблъскавала с подобен случай и имам ли повод за притеснение или просто се пренавивам.
Прикачвам и снимка от прегледа.

# 517
Аз имах киста на жълтото тяло и задържан фоликул и двете по 5см. Не съм лежала, но внимавах да не правя рязки движения, да не вдигам тежко и т.н.. До 10 седмица си стояха така и не мърдаха, а на следващия преглед в 12 г.с. едната се беше махнала напълно, другата беше на 2 съм. След това се бяха изчистили. Не е нещо страшно. До колкото разбрах не е рядко срещано и в 90% от случаите се махат около 12 седмица.
За плацентата не мога да кажа нищо.

# 518
  • Пловдив
Mimozka, препоръчвам да потърсиш второ мнение. От КХП на Зарзио:
"Бременност
Липсват или има ограничени данни от употребата на филграстим при бременни жени.
Проучванията при животни показват репродуктивна токсичност. При зайци се наблюдава
повишена честота на загуба на ембриони при експозиции, многократно по-високи от
клиничната, и при наличие на токсичност за майката. В литературата има
съобщения, описващи трансплацентарното преминаване на филграстим при бременни жени.
Zarzio не се препоръчва по време на бременност."

# 519
Зарзиото класически се използва в репродуктивната медицина, но има противоречиви мнения и да, хубаво е второ такова.

Общи условия

Активация на акаунт