Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 683
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Явно така разбират текста от Наредба 10 - След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
Така, де. И това е начин на уведомяване. Joy

Хахахаха, права си. А ако родителят прати уведомлението по някое минаващо улично псе... също е уведомяване най-сетне. Да пием за лисиците и техните опашки!

# 1 051
Andariel, щастието е най-важното нещо.

# 1 052
  • София
Именно, затова попитах дали ще е щастливо със съученици, които едва си пишат името.

# 1 053
  • София
Произведението си е много добро като история, от него кой знае колко драматурзи и писатели са преписали. Верността към рода срещу собствения живот.  Вечният въпрос, който се разиграва и в по-малки мащаби.

Стилът беше скучен и досаден за мен. Не историята. От нея имам, види се, смътни спомени. Уви, в това отношение за мен водеща е опаковката, после идва съдържанието... В смисъл - стилът, лексиката, звученето. Лично аз смело бих я заменила в учебното съдържание с, примерно, Руслан и Людмила или Онегин.

Андариел, понеже съм била точно в тази ситуация - НЕ, не е щастливо дете с висок потенциал в такова обкръжение. И каквото и да направи не може да си намери мястото - или със себе си, или със средата. Или и двете. В последна сметка губи себе си - или части от себе си...

# 1 054
  • Варна
Днес наборът навършва 14 години, така че черпя виртуално с :
Storm76, честит рожден ден на набора!
Да е жив, здрав, обичан и щастлив!
Да си намери мястото под слънцето.

# 1 055
Andariel, те децата порастват и стават възрастни индивиди. И на една определена възраст вече няма никакво значение колко точки си имал на НВО и коя гимназия си завършил.
Стига с тази стигма....

# 1 056
  • София
Andariel, не подценявам НВО като единствен за момента критерий  за класиране -  да кажем, че имам забележки не към замисъла му, а към изпълнението на ниво МОН. Последното позволява съученици да ти бъдат  И деца (слава богу, не само такива)  с достатъчно висок бал, които могат да си напишат името, да, но  в живота си и една книга не са прочели, интересна тема за разговор  трудно ще подхванат/съумеят да поддържат..Такива има сигурно във всеки един клас, състоящ се иначе само от рекордьори по точки на НВО. Така че само единият бал, уви,  не стига. Неслучайно и  в "елитните" се сформират групички, понеже подобните като нагласи и интереси деца се надушват.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 22:07 от пенсионирана русалка

# 1 057
  • Варна
Марти, и при нас същата работа, само че във Варна. Една точка го дели от прием в математическа и според мен има реален шанс на второ класиране, но като че ли се уплаши. Започна с изказвания, че там всички ще са много умни, че няма да се справи и други подобни. От друга страна пък в момента е приет с немски и английски, което беше след математическа второто му желание и преспективата да научи там език на високо ниво е примамлива.
Та днес ще мислим. Дали да се пробва на второ класиране в математическата гимназия, с условието, че шанса му е за паралелката с разширено изучаване на език и с най-нисък бал или да се запише в пета езикова гимназия. На мен и двете гимназии ми допадат. Моля, ако някой има конкретни впечатления от базата или организацията в училищата да сподели Flowers Four Leaf Clover
Здравей, от пета нямам никакви впечатления. В МГ завърши дъщеря ми преди 2 години, а сега сина ще учи там. Материално-техническата база е много по-зле ог тази в Гео Милев, където учиха до седми клас децата ми.Учителите са различни, както навсякъде. Има и свестни и не толкова. Аз лично съм доволна. Смятам, че МГ е най-добрата гимназия във Варна, но това е лично мое мнение. Учат и математика, и езици и БЕЛ на отлично ниво. Късмет в избора!

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 22:43 от ysap

# 1 058
  • София
Преди да пораснат и да станат самостоятелни индивиди имат пет години гимназия. Пет години във възрастта 13-18 е като да формираш съвсем нов човек, сякаш не им стигат проблемите в пубертета. За тези пет години им се решават следващите десет. Всички знаем защо и как.

Като нямат прочетена книга ще си подхвата обичайните пуберски теми като музика примерно. Всички слушат музика, интересуват се от селебрититата и прочие пуберски неща. Книгите дори на четящите не са им важни в компания, те са на съвсем друга вълна тогава, включотелно пуберски свалки. Ние навремето не сме си говорили за книги в училище, а за... пълни простотии, да го кажа. При това от елитната гимназия и елитната паралелка на града. Все ми е на ума как 14-годишни или 18-годишни в междучасието ще си общуват на тема книги. То направо е вредно за развитието такова нещо.

# 1 059
Здравейте момичета!
Следя темата , но чак сега се включвам. Дъщеря ми с бал 426 е приета в 22ро училище с английски и испански. Иска утре да отидем да се запише. Над тази паралелка бяхме писали три паралелки от френската и три паралелки от Втора английска гимназия. Въпросът ми е смятате ли, че ще направя грешка ако не изчакам второ класиране, при условие, че минималният бал на първо класиране за тях е около 450.

# 1 060
  • Anywhere
Преди 2 часа записахме девойката в НТГ Пловдив.
 Поискаха само оригинал на свидетелство за завършен 7клас и медицинско, защото паралелката е професионална. Никакви актове за раждане, имунизации, служебни бележки и т.н....
Обаче си мисля, че е много лесно приятелка на майката да мине и да запише детето, никой не ти иска документ за самоличност. Дават ти заявление и информационни бланки на място. Попълваш си имената, адреса и телефона, и толкова. Всеки, който има предварително тази информация+ документите на детето може реално да го запише! Simple Smile

При вас отразен ли е статусът на записан?
Сега проверих и статуса си стои "незаписан" ! А нямаме входящ номер или друг документ от записването. Ама и тя системата малко ретро ми се видя, пишат в една тетрадка 🙄... Дано да няма проблем!

# 1 061
  • София
Хаха,  Андариел, никой не е казал книгите  да коментират. Последните просто им дават общата култура да комуникират по  множество различни въпроси. Давам ти веднага скорошен пример. Дете от елитна гимназия, няма да казвам коя - предвид баловете за прием в последните години, висок ще да е бил балът му. Разговорът между пуберите се завъртя около Жаклин Кенеди. Негов набор от събралата се тийн тайфа ( и апропо, от не толкова елитно училище) показа завидни познания по история - а именно, че въпросната, след като е  била съпруга на Кенеди,  е била такава и на милиардера - корабен магнат Аристотел Онасис. Само последното да каже човек, детето следваше да се ориентира за времето и  професията (без дори да знае ни коя е Жаклин Кенеди, ни кой е самият Кенеди), а не да забие в посока древногръцки философи и да  изтресе небивалицата, че за първи път чувало, че философът Аристотел  си имал, видите ли,  и фамилно име....

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 22:27 от пенсионирана русалка

# 1 062
Здравейте момичета!
Следя темата , но чак сега се включвам. Дъщеря ми с бал 426 е приета в 22ро училище с английски и испански. Иска утре да отидем да се запише. Над тази паралелка бяхме писали три паралелки от френската и три паралелки от Втора английска гимназия. Въпросът ми е смятате ли, че ще направя грешка ако не изчакам второ класиране, при условие, че минималният бал на първо класиране за тях е около 450.
Какво ще изгуби,  освен чакане още една седмица и още едно разкарване до училището. Пак ще се запише в 22-ро , ако не се придвижи напред.

# 1 063
  • Варна
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

На трето?
Според мен само, ако са близнаци и единият е с висок бал, а другият е с бал 350, но влиза надпланово с преференция заради близнака си.

# 1 064
  • Пловдив
Преди 2 часа записахме девойката в НТГ Пловдив.
 Поискаха само оригинал на свидетелство за завършен 7клас и медицинско, защото паралелката е професионална. Никакви актове за раждане, имунизации, служебни бележки и т.н....
Обаче си мисля, че е много лесно приятелка на майката да мине и да запише детето, никой не ти иска документ за самоличност. Дават ти заявление и информационни бланки на място. Попълваш си имената, адреса и телефона, и толкова. Всеки, който има предварително тази информация+ документите на детето може реално да го запише! Simple Smile

При вас отразен ли е статусът на записан?
Сега проверих и статуса си стои "незаписан" ! А нямаме входящ номер или друг документ от записването. Ама и тя системата малко ретро ми се видя, пишат в една тетрадка 🙄... Дано да няма проблем!
И ние днес записахме сина в МГ Пловдив. Статуса си стои, че не записан. И там попълваха в тетрадка...Не ни дадоха  входящ номер...

Общи условия

Активация на акаунт