Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 979
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 290
Това е въпрос на лична организация и желание, до колкото знам никъде вече не е забранено, както беше преди години
в Германия и други страни.
Точно в Европа е напълно възможно Wink Работодателите са гъвкави, съобразяват се със заетостта на студентите с лекции, упражнения, туториуми, изпити.

Може би зависи от специалността, не навсякъде има възможност да учиш и работиш . Мои колежки с фармация в Англия не можаха

# 1 291
Маги, браво на детето, много ми харесва 💐
Ако на някой му се чете интервю с директора на 51-во
https://www.monitor.bg/bg/a/view/direktoryt-na-51-su-uchenikyt-n … a-e-kysmet-273895
Бях го пропуснала това училище, като набелязвах училища...

# 1 292
  • София
P.Sh, посмесили сте цитат и мнение.. Simple Smile

Кира12, не зависи и от специалността,
Скрит текст:
понеже децата в общия случай не работят по нея в студенстството си, особено по време на обучението за степен бакалавър - работят в библиотеки, езикови центрове към университета, към кетъринг фирми,  магазини и т.н..Дъщеря ми следва медицина и работи на най-ниското възможно стъпало в университетската болница - взима кръв. При магистратури или поне към края на бакалавъра вече е по-друго. Практиката някъде може да мине в оферта за работа по специалността.

Амелин, точно за директора на 51-во и сладките му приказки, както и за  още двама-трима от същия тип,  човек трябва да има едно наум. Лично мнение.

МагиСвета, браво на момчето!

# 1 293
Русалке, за първи път чух за него тази сутрин Simple Smile иначе като фасон много ми напомня на един друг директор, който умее, не може да се отрече, да си прави пиар Simple Smile

# 1 294
...
Снощи с братовчедка си ме заврънкаха да ги водя в мола. Помислих, че за парцалки, а то - книжарницата била голяма, искали да си купят книги Heart Eyes Та напълнихме една торба (нищо от задължителната литература) и грейнаха усмивки! Доживях да видя бласък в очите заради книги!
...

Dive, би ли написала някои от заглавията, които сте купили? Знам, че си отглеждаш девойка, но може пък някоя от книгите да е "унисекс" и да мога да купя и на набора да си има за следващата година четива, извън задължителните на местна почва...
magi_sveta, страхотни умения показва сина ти!
Успешно придвижване напред на всички деца, очакващи второ класиране! Flowers Four Leaf Clover

# 1 295
  • София
Темата в обсебена от един потребител и това я прави нечетима.
В друга ли да се преместим?
 Аз се вълнувам за децата на потребителите,  които "познавам", а те ,  след години пусане тук, вече почти не пишат.
Така е, пропуснах доста страници точно поради тази причина. Дори се чудех дали изобщо да пиша.
Но все пак ето какво е положението при нас.
След дълги размисли и страсти девойката ми реши, че е приета в доста интересна специалност и че ще научи много нови неща, които до момента не бяха нейната страст (по-скоро заради учителката). И така вчера със всички подготвени документи тръгнахме да се записваме. Но я усещах, че нещо я притеснява, че не е уверена в избора си. Слизаме пред НТБГ и тя заявява: “Остави документите, ще подаваме за второ класиране, пък ако не стане значи така е трябвало” 🙄
Та ето ни и нас при чакащите още една седмица. Според мен шансовете за 2 АЕГ не са големи, но пък вярвам в нашата * че ще отреди най-доброто за детето ни.

# 1 296
  • София-Младост
Ех, спомени...директорът на 51 СУ, ми беше учител по информатика в споменатото назад квартално училище - 15СУ. За кратко по-късно беше и директор на 15-то (а, 6 години бил, сега прочетох) ...но последните години гледам много го споменават 51 СУ и директора...

ПП Определенията елитно и неелитно си ги измислиха родителите.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 10:10 от Ала-Бала

# 1 297
Един въпрос ме вълнува Simple Smile Защо паралелките с немски първи език(изключеаме немската гимназия) са с по-нисък бал от английските. Визирам СМГ и НПМГ. Не е ли по-редно децата да запишат по-трудният език в гимназията, а английския( макар че повечето вече имат някакво ниво) да се доусавършенства на курсове или уроци. Каква е логиката да се предпочитат повече англ. паралелки? В тези училища е слаба подготовката по немски ли?

# 1 298
  • Перник
desita_g, преди доста години и аз направих същия номер - бях приета в строителния и в икономическия техникум. Отиваме с майка ми да се записвам в строителния и аз в последния момент решавам, че ще уча в икономическия. После пък се клех пред свидетели, че в УНСС няма да уча, не кандидатствах, но след като изкарах 3 по литература, което не стигна за СУ, пак там отидох на допълнителен прием. Съдба... Grinning Детето явно си усеща нещата Simple Smile

# 1 299
  • Варна
Честно казано последните страници ги прочетох съвсем телеграфно . Не ми се влиза в подобна тематика, а и е рано да споделям опит.
Ние все още сме на вълна НВО , въпреки, че то все по-малко се дискутира тук.

Искам да ви споделя, че последните 3 дни бяха много трудни за нас със сина ни - оказа се не лесна задача да избереш между топ 3 желанията си . Не предполагах, че ще е толкова колеблив . То и ние с баща му . Не искахме да се месим и да го оставим сам да прецени дали иска да се запише на второ класиране . Видях колко му е трудно това решение и за поред път се убедих, че напрежението върху 14 годишни деца е огромно .
И така до тази сутрин, когато преди да се събуди все още не знаехме какво ще правим .
В крайна сметка току що тръгна да се записва за второ класиране .

Моля се да сме на прав път и да не съжаляваме след това !

Стискам палци на всички, които ще са на втори класиране .

# 1 300
  • София
Пролетно ухание, за това как се учат езиците в СМГ и НПМГ е писано доста в съответните теми.

Тази година, една от любимите учителки по математика е казала на децата, че няма да взима паралелки с немки и доста от децата за това са предпочели да пишат първо английската паралелка. И все пак балът в немската паралелка е по- висок.

# 1 301
Нашият статус сме смени на "Заявил участие" днес, а заявлението подадохме вчера- 15,07,2021г. Така, че изчаквайте търпеливо, ако пък имате и обратен документ мисля, че няма повод за притеснение.
По повод на дискусията, смятам, че ако не желаем темата да отива в една или друга посока- то, трябва сами да си я определяме. Аз няма да се включа, защото нямам крайно мнение по въпроса. Не хабя енергия и емоция за спорове и налагане на мнение- всеки има свое, както и усещане и ми се струва безмислено да опитвам да убедя някого в моите.
Чакаме ние второто класиране, но и да не се придвижи напред моя младеж, е съвсем ок и там, където са го приели. Дори бих го приела точно като знак Свише...там вече не можем да отговаряме ние...
Благодаря за полезната информация в темата.

# 1 302
  • София
Един въпрос ме вълнува Simple Smile Защо паралелките с немски първи език(изключеаме немската гимназия) са с по-нисък бал от английските. Визирам СМГ и НПМГ. Не е ли по-редно децата да запишат по-трудният език в гимназията, а английския( макар че повечето вече имат някакво ниво) да се доусавършенства на курсове или уроци. Каква е логиката да се предпочитат повече англ. паралелки? В тези училища е слаба подготовката по немски ли?
В СМГ паралелката с немски език е с мин. бал на първо класиране 490, а с АЕ е 483.5. За НПМГ може да е по - висок бала за АЕ паралелката.

# 1 303
  • В офиса
Рано сутрин е да си говорим за алкохол, за почивки да си говорим тогава Simple Smile Децата си заслужават след целия стрес, за който трябва да си признаем, че и ние сме допринесли малко.
Иначе много досадни, даже тягостни последни страници, да.
Аз се хваля: Ние сме на село и съвсем съзнателно оставихме младежа в София сам да си определя бъдещето -  вчера сам си е пуснал заявлението за второ класиране и сам е проговори с ПЧМГ че може без нас да се запише, а договорите да ни ги пратят за електронен подпис. Абсолютно съзнателно провокираме самостоятелност и за сега резултатът е добър. Съвсем успешен ще е след като се запише.

# 1 304
И ние се записахме, свърши драмата
То всъщност имаше такава при редене на желанията, сега нямаше какво да направи, като е приет по първо
Моля се само да случат на добри деца в училище и да са присъствено
На късмет да са на всчки новите паралелки и училища, а на чакащите второ класиране -успех

Общи условия

Активация на акаунт