Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 923
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 275
Добре де, почти всички казвате, че бала няма значение, че не е важно дали училището в което детето ще учи е кварталното или топ гимназия. Тогава защо почти всички деца ходиха на уроци, защо  тръпнехме как са се справили на НВО, колко точки са изкарали и дали ще им стигнат за определена гимназия? Вероятно аз не мога да разбера, но ако наистина училището е без значение, защо тогава се полагат толкова много усилия детето да влезе в колкото се може по - добро училище и да получи по - добро образование?
Никой не твърди, че не иска хубаво училище и среда за детето си. Това, с което не са съгласни хората е твърдението - ако не влезеш в елитно училище, нищо няма да стане от теб. Кое не е ясно?

Темата защо я има всички знаем. Защо хора, които нямат нищо общо с тези вълнения напрягат обстановката е друг въпрос.

# 1 276
  • София
Бебчо, благодаря! Моето го видях усмихнато и щастливо. И при нас * си знае работа, не е за ТУЕС детето (но искаше да е успял в очите на баща си).
Другаде му е силата и дано не се объркат нещата да тръгне рязко нагоре на второ класиране, защото език и без езикова ще научи, това му идва от вътре. Има друг усет към света, неконкурентен, добронамерен...
Ей с това може да си губи времето  цял ден
Скрит текст:

Лулумба, стискам палци да се похвалите с усмивки в понеделник!

# 1 277
  • Варна
Никой не твърди, че не иска хубаво училище и среда за детето си. Това, с което не са съгласни хората е твърдението - ако не влезеш в елитно училище, нищо няма да стане от теб. Кое не е ясно?
Аз не съм прочела някой да е казал - ако не влезеш в елитно училище, нищо няма да стане от теб.
Може би някои съфорумки така възприемат напъна за "елитни" гимназии, но това си е тяхно усещане.

# 1 278
  • София
Изис, кой е твърдял, че ако не влезеш в елитна гимназия нищо не става от теб? Дай го това име на този потребител, когото цитираш! Като твърдиш нещо поне се придържай към фактите, а не да вменяваш някакви свои твърдения! Напрежението идва от това, че човек пише едно, а друг разбира друго, защото има някакви свои мисли  в главата.
Всеки си има някакви причини да се вълнува от темата и да пише в нея. Трябва ли непременно да разкаже защо се вълнува и защо пише? Може да има близко дете, трябва да му цитира името ли?
маги света, така ги описваш нещата, все едно конкурентното и добронамереното са взаимно изключващи се. Конкурентността я има по дефиниция, художниците и скулптурите също се конкурират помежду си в това да направят впечатление на критици и ценители на изкуството, на публиката. Това е част от живота. Всеки творец иска светът да види творенията му, това не е само вътрешно желание да твори, а и иска да го сподели с околните.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 07:19 от Andariel

# 1 279
  • София
Всички искат хубаво училище за децата си, но почти всички скочиха на Andariel, че видиш ли важно е детето да е щастливо, пък било то и в БУЗЕМА. Друго което не ми е ясно, защо смятате, че децата в една гимназия, в която се учи много и се държи на доброто образование, в която са събрани ученици с много високи резултати децата  ще са по малко щастливи? И другото за което ми е любопитно, колко от вас на които децата са с бал над 430 - 450 и нагоре ги записахте или ще ги запишете в кварталното училище или в някоя гимназия от типа на Хенри Форд, Киров или гимназията по фризьорство? Мисля, че няма такива.

# 1 280
  • Пловдив
Ilang ilang, съученик на сина ми е приет в МГ Пловдив, но и в София и май ще продължат в София, т.е.ще освободят место. Успех!
сърдечно благодаря за информацията!

# 1 281
  • София
Добро утро! Притеснена съм...девойката ми е приета в 9 ФЕГ, но реши да се пробва и на второ класиране.Подадохме заявление за участие в сряда(дадоха ни входящ номер).В системата на МОН още е със статус "незаписал се"...Звънях в гимназията вчера,но не вдигат.Дали да не отскоча до тях по някое време,или търпеливо да изчакам?!

# 1 282
Добро утро! Притеснена съм...девойката ми е приета в 9 ФЕГ, но реши да се пробва и на второ класиране.Подадохме заявление за участие в сряда(дадоха ни входящ номер).В системата на МОН още е със статус "незаписал се"...Звънях в гимназията вчера,но не вдигат.Дали да не отскоча до тях по някое време,или търпеливо да изчакам?!
Спокойно, във фег са дзен Simple Smile, при тях административно стават бавно нещата, но стават.

# 1 283
  • София
След като сте подали заявления за 2 класиране,  няма как да излезе  статус "Записал се".

# 1 284
  • Варна
След като сте подали заявления за 2 класиране,  няма как да излезе  статус "Записал се".
Да, но трябва да бъде " заявил участие".

# 1 285
  • Варна
Наясно съм, че това е форум и целта му е да се споделят мнения - колкото повече и по-пъстри, толкова по-добре. Но в последните няколко страници темата е станала токсична и въпреки, че пиша в наборната от вече 8 години, няма да взема отношение по тази дискусия.
Маги_света, момчето ти е уникално - сръчно и талантливо, а това не се преподава в никое училище. Желая му много успехи и да не спира "да си губи времето" с това Wink
При нас ваканцията е във вихъра си вече - първият плаж е отметнат (както и първото "доматено лице"). Снощи с братовчедка си ме заврънкаха да ги водя в мола. Помислих, че за парцалки, а то - книжарницата била голяма, искали да си купят книги Heart Eyes Та напълнихме една торба (нищо от задължителната литература) и грейнаха усмивки! Доживях да видя бласък в очите заради книги!
Чакаме второто класиране за наборчетата, които участват и им стискаме палци да се придвижат към мечтаното училище! Hug

# 1 286
  • София
Темата в обсебена от един потребител и това я прави нечетима.
В друга ли да се преместим?
 Аз се вълнувам за децата на потребителите,  които "познавам", а те ,  след години пусане тук, вече почти не пишат.

# 1 287
  • София
Заформената дискусия е абсолютно излишна за тази тема. По-скоро е за подфорум “Клюкарник” и със заглавие “За и против….”.
Тук никога в предишните години, а и през 7клас не се е вихрило подобно “джафкане”. Затова и има отлив от редовните потребители, които наистина са с деца на съответния набор. В т.ч. и аз, точно защото не виждам никакъв смисъл от подобно изкуствено натягане на напрежение с измислени дискусии. Иска ми се да вярвам, че след класиранията, темата ще влезне отново в нормалния си ритъм, тон и атмосфера.

Маги, адмирации за твоето момче. Той не е ли проявявал интерес да ходи на уроци по дърворезба? Поощрявайте го, великолепно занимание е това.

# 1 288
Спокойно, във фег са дзен Simple Smile, при тях административно стават бавно нещата, но стават.

Не се ли смени до към 14:00 аз бих отишла до гимназията. Възможно е да ги променят всички към края на работния ден, но аз лично бих отишла следобяд . Трябва да бъде “заявил участие”

# 1 289
  • В светлината на слънцето
Маги, браво на твоето момче! Има много изкуство в ръцете му! Heart

Общи условия

Активация на акаунт