Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 664
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Моето дете е записано в гимназия и сега благодаря тук за подкрепата на хората, които бяха до нас денонощно!
Като се започне от Дидева и Kally May Simple Smile
И се стигне до всеки автор, писал във всички теми за гимназии, школи и тн.!
Благодаря
!

На всички желая мъдри решения и щастие!

# 1 321
  • София
Леле , затова трябва сме по информирани от персонала в училищата. Аз затова си снимам всеки документ и чакам винаги входящ номер.
На вас дадоха ли ви входящ номер? На мен не ми дадоха нищо, провериха документите, прибраха си ги и толкова.
Освен входях номер на детето ми му дадоха и служебна бележка, която предадохме в "старото" училище.
Аз пък се запитах, защо е нужно да разкарват родители и деца до училища в 40 градусова жега!
Не може ли в системата всичко да се прехвърля автоматично? Нали по ЕГН ти имат цялата информация, къде си учил, колко си изкарал, къде си записан по настоящем.
Вчера се прибрахме като пребити от чакане по училища и пр.

# 1 322
  • София
Ми, не е нужно. Защо се разкарвате?

# 1 323
Вчера специално обърнах внимание на писмото на многоуважаемата д-р Кастрева до директорите на столичните училища. Ще махна скрития текст, за да се види цялото.
И прясно-прясно от РУО - София-град.
В случай, че ви поискат удостоверение за преместване или ви накарат да носите разни бележки в старото училище, че ученикът е записан...
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА,
КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИЕМ В VIII КЛАС
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с реализиране на дейностите по прием на ученици в VIII клас отново напомням, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
заявление до директора;
оригинал на свидетелство за основно образование;
оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища, както и за профил „Спорт“.
Съгласно чл. 72а от същата наредба след реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
Обръщам внимание, че удостоверение за преместване не се издава при приемане, а при преместване на ученик. Съгласно чл. 40а, ал. 2, т. 2 от горецитираната наредба приемане на ученик е всеки случай на записване преди началото на съответната учебна година в V, в VIII или в XI клас на места, определени с държавния или допълнителния държавен план-прием, или на места над утвърдения държавен план-прием – в изрично посочените в нормативен акт случаи.
[

# 1 324
  • София
Със е без писмо НГДЕК не само ми пратшха бележка до старото училище, ами и ат там искат някаква да им изпратя сканирана.

# 1 325
  • София
И ако не им изпратиш, какво? Ще запишат служебно детето в 8ми клас при тях? Joy Прати им сканирано писмото на Кастрева. Laughing

# 1 326
НГДЕК не са част от държавния план-прием в неспециализираните училища, но и в наредбата за училищата по културата няма изискване за удостоверение за преместване, иначе присъства служебна бележка с резултата от НВО по БЕЛ.

# 1 327
Е,не съм само аз, гледаща бала.  Всъщност една съфорумка ме наведе на тази мисъл, но за паралелката с география в НПМГ и то още преди да редим желанията. Въпреки това писахме НПМГ с природните науки на второ място, така че няма анужда от заяждане, Дидева.

# 1 328
  • София
Как изобщо може да се сравняват състезания и олимпади с НВО?? Колко от децата изкарали 100 точки на НВО имат 100 точки на национално състезание или втори кръг олимпиада?? Гледала съм само природните науки, при математиците не съм се ровила.

Ето интервюто на директора на НПМГ.
https://politika.bg/bg/a/view/ivajlo-ushagelov-direktor-na-nacio … -v-chujbina-87917

Езиците в НПМГ се изучават разширено, а не интензивно.

# 1 329
Сравнявам едни и същи паралелки, но с различни езици. И в двете се включват олимпиади, както и една паралелка миналата и тази година.

# 1 330
  • София
Разбрах те, но пак казвам, за мен е съвсем обяснимо - деца с интерес в конкретни науки, избират по-лесния език, защото не акцентират върху него. Рядко някой отива в НПМГ, за да научи немски.

# 1 331
  • София
Сравнявам едни и същи паралелки, но с различни езици. И в двете се включват олимпиади, както и една паралелка миналата и тази година.
Няма миналата година такава паралелка.
 В тази с немския се взимат две олимпиади по веднъж.
Миналата година се е вземала една олимпиада двойно за паралелката с немски.

# 1 332
Как се сравнява бал, образуван по различен начин? Миналата година балообразуването за  " Природни науки" с НЕ е включвало само една олимпиада, сега са две ( съответно два модула на Чакалов).

# 1 333
  • В офиса
A ние писахме на доста предно място сред желанията НПМГ математика и физика, макар да не се е явявал на тяхното състезание (много ме е яд, че го проспах, ама и той къде блее) и да няма над 60% точки на 2-ри кръг на олимпиадата по физика. Така че с двойна 0-ла и бал 200-и нещо, мъдри се там, ако случайно не си запълнят паралелката с такива отишли на състезанието. Та, ето как може на теория балът в такава паралелка да падне даже до под 300.

# 1 334
  • София
Дъждец, има го и факта, че по мнение на учители, таз годишните Оли са били по-сложни.
А тази година бала за географията е с 30 нагоре, спрямо предходната.
Паралелката, в която взимат химия и биология е с нисък бал предполагам поради късното оповестяване на балообразуването от страна на НПМГ. По мой спомен, го направиха след като 1. кръг на Оли бяха минали... с други думи, опция за оценка и по двете беше само явяване на изпита, а и не всички успяха да се подготвят и за двете добре

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 13:18 от molive

Общи условия

Активация на акаунт