Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 754
  • 1 593
  •   2
Отговори
# 150
  • София
 Благодаря за темата, нека е на късмет за децата!

# 151
Благодаря на всички за милите думи ,платих си таксата в ЮЗУ.Остана да се снимам и попълня документите. Благодаря ви момичета,че ме разбиете и подкрепяте.Късмет на всички дечица ,ние също ако не се случи чудо ще чакаме второ класиране. Обичам ви.

# 152
  • Варна
Много интересна статистика, благодаря Simple Smile За Варна, по БЕЛ Първа ЕГ е само с точка и половина над МГ, но пък МГ е с 25+ точки напред по математика. Т.е. обучението по БЕЛ не бих казала, че отстъпва в математическите гимназии (което лично мен ме притесняваше в немалка степен) Не е за пренебрегване и броят ученици, които са се явили, щом ще съпоставяме и това има значение.
Колкото до това дали и колко са били лесни изпитите на 10-ти клас - изобщо не се наемам да кажа. Факт е, че са били еднакви за всички и е факт, че не винаги е важна оценката сама по себе си, а къде си сред другите. Защото и в работата си може да искам да стигна опредлено ниво, но знаете, че за някои позиции човек трябва да смени града, ако не и държавата. Статистиката ми се струва показателна за цялостното ниво на обучение по двата предмета в съответните райони и училища.
Гери, браво, че си се хванала на хорото! Респект! Прекрасни студентски години ти желая Simple Smile

# 153
дидева май в нашата тема не е шеърнала, затова аз - средния успех на НВО-то в 10 клас - мисля, че ще ни е полезно - цък

тъжни са малко тези резултати. да видиш 78 по БЕЛ в СМГ и това да е макс-а сред всички, добре че по мат са минали 90-те. добре, не са се старали, ама нали лесни са били тез матурки все пак, защо така масово нямат чувство, че искат себе си да представят, училището, т.н.

А, защо всички трябва да имат максимум точки? Това не обезценява ли резултатите?
Този максимализъм ми напомня как преди, не чак толкова време, една партия в България имаше 99.9% на изборите. .....

# 154
...
В петък има концерт в Балчик на откритата сцена в рамките "Дни на класиката в Балчик"
...

rally ще споделиш ли малко повече за концерта в Балчик, защото се очертава в петък да сме там и с удоволствие бихме го посетили Simple Smile

# 155
дидева май в нашата тема не е шеърнала, затова аз - средния успех на НВО-то в 10 клас - мисля, че ще ни е полезно - цък

тъжни са малко тези резултати. да видиш 78 по БЕЛ в СМГ и това да е макс-а сред всички, добре че по мат са минали 90-те. добре, не са се старали, ама нали лесни са били тез матурки все пак, защо така масово нямат чувство, че искат себе си да представят, училището, т.н.
защото това е нивото и ако не ги напрягаме децата с уроци отвън, няма как да стане...а в 10ти клас и родитеите не са толкова амбицирани, та за мен това е много точен критерий

# 156
И аз тук. Благодаря, Кали:) Като видях само 11 страници и разбрах, че няма още резултати от първото класиране:) не съм се и пробвала в системата...

# 157
  • Beyond the Frontiers
Успех на всички!

# 158
  • София
Гери, за постигане на мечтите възраст няма. И не е клише, че човек се учи, докато е жив. Щом пътят, по който поемаш, ще ти донесе радост и удовлетворение, няма значение кой какво казва - ти го правиш заради себе си и това е достойно за уважение. Дерзай, момиче, постигай и не спирай да мечтаеш! Hug

Ние вече сме на почивка. Чак ми е нереално, че сме някъде другаде, извън София. Младежът помъкна “Дон Кихот”, амбицията е да я прочете до края на седмицата.
По-рядко ще мога да пиша, но ще ви чета редовно и ще стискам палци на всичкииииии Flowers Four Leaf Clover

# 159
  • София
А какво е нивото, впрочем? За НВО 10 клас няма скала за приравняване, но ако ползваме скалата за ДЗИ, 78% се равняват на 5,528. Такъв среден резултат, за изпит, който няма никакво значение, не се готвят, явяват се между другото, провежда се за първи път и дори няма ясен формат, по който да се готвиш, дори ако решиш да го направиш, хич не ми се вижда трагично. Това са големи хора, които вече са се научили целесъобразно да си разпределят усилията и ясно съзнават, че този изпит е безсмислен. Само на децата от АК им е бил важен, защото им замести файнълите и вероятно те са се готвили за него, защото се явява важна част от годишната им оценка. Апропо, някой пробва ли да реши НВО по български за точно определеното време, но изцяло - с пълна теза и пълно резюме? Така де, ако ще ги определяме като леснички.

# 160
Arino, много ми е любопитно колко точки бихте изкарали Вие лично на тези "матурки", но да кажем, от тях да Ви зависи годишният бонус, за да симулираме ситуацията на стрес...Обидно е да подценявате усилията или най-малко притесненията на децата.

Не съм се задълбочавала в конкретната статистика, но максималният брой точки по всеки от двата предмета в 10-ти клас е 50.
Всъщност, резултатите на 10-ти клас показват реалната средна успеваемост на учениците без частни уроци. Защото ми се струва, че много малко от учениците са посещавали такива точно по този повод.

И понеже темата е седмокласна, не е лошо да се опитаме да си представим колко биха изкарали нашите деца на НВО без частни уроци?

И как безропотно свикнахме тази порочна практика да се счита за нормална?

Малко се разгорещих, от жегата и чакането е...

# 161
  • София
...
В петък има концерт в Балчик на откритата сцена в рамките "Дни на класиката в Балчик"
...

rally ще споделиш ли малко повече за концерта в Балчик, защото се очертава в петък да сме там и с удоволствие бихме го посетили Simple Smile

С удоволствие, заповядайте!
Споделям FB събитието (би трябвало да се отвори без вход във фейсбук):
https://fb.me/e/M4GAHlPh

4 дни са обявени за "Дни на пианото" - 15-18.07.2021. Събитията са съвместно с Румъния по европейски проекти за сътрудничество и развитие, свирят пианисти от България и от Румъния. Провеждат се на открита сцена "Мелницата" и си струват, според мен. Вход свободен, доколкото знам.
Само времето да не реши да поднесе изненада 😅 (мисля, че имат вариант и за закрита сцена, не знам подробности, надявам се прогнозата да се сбъдне)

# 162
Моето дете няма и един урок по български език или математика.
Понеже учителят по математика е вкъщи (дядото) тя категорично отказа да решава задачи с него.
Не сме в София обаче.

# 163
Министерство на образованието и науката
Резултатите от класирането ще бъдат обявени по график - утре, 13 юли т.г., в рамките на деня. Публичните платформи на МОН бяха затворени като превенция срещу хакерски атаки в навечерието и в деня на изборите. От тази сутрин платформите отново работят.
Това превантивно действие не е накърнило ничии интереси, тъй като резултатите от националното външно оценяване бяха обявени на 28 юни т.г., документи за кандидатстване се подаваха до 7 юли т.г. вкл., а резултатите от класирането след 7 клас ще бъдат обявени утре, 13 юли т.г.

# 164
  • София
Аз не знам защо така се обиждате за това НВО в 10-ти клас. Приравнено в точки към 100 (както е класацията) моята дъщеря има 82 по БЕЛ и 76 по МАТ. Без да се е готвила допълнително. И аз не мисля, че е изкарала кой знае какъв блестящ резултат. Отгоре на всичко в класа резултатът й по БЕЛ е най-висок. Става дума за елитна гимназия, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт