Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 767
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Санака, не само не пробвах, ами и през ум не ми минава да пробвам!
Снощи се бяхме събрали да гледаме мача. И не знам по какъв повод казах нещо в духа, че в изречението мога само подлог и сказуемо да определя, не знам нито причастията, нито деепричастията, а щерката веднага изсъска: Мам, не се излагай, моля те! Едното са части на речта, другото - на изреченията. Нямат нищо общо, смени темата, моля ти се! Joy

# 166
  • Пловдив
Резултатите в 10 клас са приравнени към 100.

Ще ми е интересно да разбера дали в АК решават такъв тип тестове, като дадения на НВО.

# 167
  • Sofia
дидева май в нашата тема не е шеърнала, затова аз - средния успех на НВО-то в 10 клас - мисля, че ще ни е полезно - цък

тъжни са малко тези резултати. да видиш 78 по БЕЛ в СМГ и това да е макс-а сред всички, добре че по мат са минали 90-те. добре, не са се старали, ама нали лесни са били тез матурки все пак, защо така масово нямат чувство, че искат себе си да представят, училището, т.н.

И аз да споделя, като майка и на дете в 10 клас. Изпита по БЕЛ е бил съвсем различен от публикувания модел. Според сина ми е бил почти за обща култура, но част от децата са се объркали на тезата, не са разбрали, че трябва да е свързана със стихотворението дадено няколко въпроса по-напред. Освен това текстът за оправяне на грешки е включвал видове грешки, които не са очаквали. Досега са поправяли само пунктуационни и правописни грешки. Имало е няколко отворени, толкова прости въпроса, че сина ми е отговорил "по-сложно", защото не е повярвял, че питат толкова елементарни неща. Та така се изкарват 38-40 точки от 50. Догодина, при вече познат формат, очаквам доста по-високи резултати, поне от сериозните училища. Иначе по математика са му взели 2 т. от описанието на последните задачи, въпреки, че всичко му е било вярно. Явно е изпуснал я ДМ или нещо подобно.

# 168
  • София
И понеже темата е седмокласна, не е лошо да се опитаме да си представим колко биха изкарали нашите деца на НВО без частни уроци?

Моята дъщеря не посещава нито по математика, нито по български частни школи или уроци и резултата не е обещаваш, но знам че е реален - това са и знанията от училище. Приравнено 5,2 по БЕЛ и 3,5 по МАТ.
Много родители на седмокласници ме гледаха странно, оказа се че всички ходят на частно. Да не говорим, че и повечето учители от училищата дават тези частните уроци и не мога да разбера как винаги преподават с такова усърдие на частните уроци, а в училище не обръщат никакво внимание. Дъщеря ми се пробва два пъти да поиска консултация по МАТ и учителката се оказа все заета ...
Но каквото стане, тя се е насочила в друга посока, така че ако стане няма и да го мисля, ако не е, чакаме 3 класиране и не съжалявам, че не е седяла безкрай през уикендите на уроци по Бел и Мат.
Това е мое мнение, не търся спор. Особенно сега когато всички са под напрежение.
Пожелавам успех на всички

# 169
  • София
В 7-ми клас без уроци не става. Форматът е много различен от това, което се учи в клас. Освен това изпитът е за всички, а нивото на преподаване в различните училище не е едно и също. Е, чувала съм и съм чела за гениални деца, които изкарват космически резултати сами, без уроци. Повечето, обаче, не са такива.

# 170
Поздрави от РУО - София-град
Изх. № РУО1- 23216/12.07.21г.
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

Във връзка с организация на дейностите по прием на ученици в VIII клас и предвид извънредната епидемиологична обстановка, Ви уведомявам за следното:

Допустимо е родителите, желаещи да подадат заявление за участие във втори етап на класиране, да го представят предварително попълнено и без присъствието на място на ученика.
Напомням, че съгласно чл. 72 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища, както и за профил „Спорт“.
Възможно е да поискате и други документи, които следва да бъдат представени допълнително в съобразен със ситуацията срок и формат.

На интернет страниците на всяко училище трябва да е налична актуална информация за графика на дейностите по приемане на ученици, както и за организацията, която сте създали за работа на училищната комисия по приемане на документи и записване на ученици.
Списъците на класираните в повереното Ви училище ще получите през електронната платформа.

Приложение: Заявление за участие във втори етап на класиране

# 171
Клер, зависи къде са въпросните деца като населено място и в какво училище се целят.
Аз писах вече, че не сме в София, дъщеря ми не е посещавала частни уроци.
За формата по НВО се готвят от началото на годината, като си имаха сборници и по български и по математика с тестовете от предишни години.
Напълно по силите на едно дете е да се справи на въпросните матури без частни уроци, ако в клас се преподава както трябва.

# 172
  • София
Клер, зависи къде са въпросните деца като населено място и в какво училище се целят.
Аз писах вече, че не сме в София, дъщеря ми не е посещавала частни уроци.
За формата по НВО се готвят от началото на годината, като си имаха сборници и по български и по математика с тестовете от предишни години.
Напълно по силите на едно дете е да се справи на въпросните матури без частни уроци, ако в клас се преподава както трябва.

Не споря. Но лично аз не познавам такива деца. В София масово се ходи на уроци и школи.

# 173
Като видяла с очите си НВОто за 10 клас мога да кажа, че не беше трудно, но времето беше малко. Математиката беше особено лесна. Моето дете има бел. 80т. и мат. 94т. Също така форматът беше неочакван и никой не им каза на какво точно да се подготвят, защото никой не знаеше.

# 174
  • София
За София 7 клас:

Ние минахме само със школа по БЕЛ, на която детето се скатаваше яко. Със и без школа резултатът щеше да му е същия, абсолютно нищо не научи там.

По математика се готви по сборника на Аерхимед + стари предварителни изпити.

Има много деца около нас, които не посещават школи, аз поне познавам доста. Но не се целят в езиковите, а в добрите квартални.

# 175
И ние не сме от София, синът ми също не ходи на частни уроци и школа за матурата и се справи много добре. Ходи само на школа по английски език.

# 176
  • София
В 7-ми клас без уроци не става. Форматът е много различен от това, което се учи в клас. Освен това изпитът е за всички, а нивото на преподаване в различните училище не е едно и също. Е, чувала съм и съм чела за гениални деца, които изкарват космически резултати сами, без уроци. Повечето, обаче, не са такива.

Не искам да споря или да се хваля, но моето дете има само пет индивидуални урока по български. И на двете матури изкара над 90 точки - момче от квартално, неелитно училище.
Гордея се с него, умен и старателен е, но съвсем не го смятам за гениален.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:40 от passion

# 177
  • София
Ами явно моите деца са обикновени. И двете постигнаха висок резултат, но са ходили на уроци.

Малката на първия пробен изпит изкара 93 по БЕЛ и 37 по МАТ. Наложи се да се потруди доста докато ги докара до 97 и 96.

# 178
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята нямаше шансове без уроци по математика. В училище буквално ги пиша нулеви 5 и 6кл. Учителката беше истеричка без да преувеличавам. Беше си позволявала да посяга, дъщеря ми ми е пускала записи от часовете. През часовете аи говори по телефон, не преподава, на следващия час пуска тест на непреподадения урок. Миналата година на ДО само им пускаше на Вайбър на коя страница кой урок да си научат. Между другото, въпросната госпожа се е попрочу покрай сина си. Някакъв измамник с много самоличности, тя ходила да уговаря хората да си сменят показанията, както правеше с децата. Тази година я смениха, ама кел файда. Успя немалко деца да накара да намразят математиката.

# 179
който ме пита, вече видя, че дори и в тази тема вече няколко човека са казали, че са лесни. аз нямам грам лично впечатление. четох на няколко места (ето, както и тук), че били лесни. наистина не разбирам защо така скочихте, не знаех, че звучи обидно към някого/нещо. по-скоро за мен е тъжно, защото нивото, ако не се готвиш извън училище, е не-отлично. самите деца очаквах да са по-надъхани, а разбрах, че не са били, че не са си давали зор... просто аз бих си дала. не курсове, а просто пауър. но това е за мен сега. мен в 10 клас... не знам, естествено. плюс това, щом пък по скала грубо 80 е 5.50, та това е е една хипер чудничка оценка. никога за мен самата преди и сега за дъщеря ми не търся 6.00 или 100/100.

нищо гениално няма в 100 на матури - това е сбор от различни нормални качества и знания, показан на правилното място в точното време и в добрата комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт