Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 834
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за новата тема. Още малко остана.
Не гласувах, защото  нашата опция щеше да бъде - само ще се наслаждаваме на резултата от първо класиране. Няма да се възползваме от него(за голяма радост на хората отвторокласиране) понеже сме приети в училище към МК и синковеца е ясно ориентиран натам.
Що касае уроците, при нас се наложи по БЕЛ. Аз съм много навътре в основните неща, но има детайли които ми се губят. Както и по Литература с тези и изисквания към тези и  преразкази не мога да съм му от полза. Учителката ни в училище беше кръгла нула. Нямаше как да разчитаме на наученото в клас. По мат не е ходил на уроци , но ние сме двама много в час с математиката у дома. Готвихме го паралелно и аз и ММ. На наученото в училище беше невъзможно да се разчита. Като общо по мат сме доволни  от НВО-то. За художник без техническо мислене се е справил блестящо.
Знам, че има деца в някои училища с определени учители които нямат нужда от уроци. Дъщеря ми не беше ходила на такива. Три пробни направи в Регалия и това е. Но учителките бяха бетон... Пък и е било преди десет години. Нещата доста се влошиха от тогава.

# 196
ти не мислиш ли, че образованието щеше да изглежда по-ок за външен човек (приемам се за такъв), ако средният резултат по БЕЛ на най-добрите училища "в спокойни води" беше 90, а не 78 - същите тези училища, в които (обаче с курсове) на входа са влезли деца с мин 97/100 на сходен по трудност изпит?! това исках да кажа под тъжно. но имайки предвид, че явно 80 е 5.50, а и нво-то е първо, може би другата година ще са се осаферили;) малко + самите деца ще са една идея по-надъхани според мен.
Не могат да са "спокойни водите" при близо 2 години ДО. Времето на присъствено обучение беше по-страшно от изпитна сесия в университет - по няколко изпитвания дневно. Тези деца какво трябваше: да отработват травмата от изолацията, да покриват изискванията на учителите или да се изтрепват за нещо, което няма никакво значение.

В 7-ми клас се поставя акцент върху 2 главни предмета. В 10-ти клас се учи всичко, при това от някои - на чужд език. Защо да е нужен допълнителен стрес? Но живи и здрави, 10-токласието ви предстои.

# 197
  • София
Аз не знам защо така се обиждате за това НВО в 10-ти клас. Приравнено в точки към 100 (както е класацията) моята дъщеря има 82 по БЕЛ и 76 по МАТ. Без да се е готвила допълнително. И аз не мисля, че е изкарала кой знае какъв блестящ резултат. Отгоре на всичко в класа резултатът й по БЕЛ е най-висок. Става дума за елитна гимназия, все пак.
Всичко вече се разми някак.
Няма елитни, неелитни.
Май си зависи от мотивацията на ученика.

# 198
Кали, Flowers Rose, както винаги всичко необходимо е прекрасно оформено на първа страница.

Мислех, че моментът, в който мерим кой е по-прецакан, е безвъзвратно отминал.
Всички сме прецакани. Априори. Наздраве!

Успех и късмет на всички деца утре!

# 199
  • Ланкър, планините Овнерог
И у наше село (София) нанесоха баловете. Приятно се изненадах, че за последното желание явно не съм догледала, че взимат 3 пъти бел и така сме с около 50т над мин бал 2020. Все трябва да се закачи поне там, та да е в колелото на късмета.

# 200
  • София
вече има бал за София
Къде ще се вижда класирането утре?

# 201
  • Пловдив
В профила на детето ще се появи бутон Класиране

# 202
Излезе и БАЛ за София. Успех на всички!

# 203
  • София
Моят син няма нито един частен урок по БЕЛ или математика, часовете в музикалното са по 4 часа математика и 5 часа БЕЛ. Готвиха си ги учителките в училище с по един час седмично извън редовните (респект за товаз не знам дали им се плаща отделеното време и енергия). Не е направил нито един пробен изпит, като се изключат контролните в училище, които по математика са в 90% от случаите с описване, а по БЕЛ е тест по модел на НВО или преразказ, но не и двете заедно - колкото може за 1-2 учебни часа.
Изкара много хубави точки (87 и 89.25). Има още няколко много добри резултати, вкл. 99.750 по математика и бал, близък до максимума. По БЕЛ има доста деца с повече от неговите 87 точки. Като цяло, доколкото знам, резултатите са добри.
Има обаче и потресаващи резултати по математика, от порядъка на 20-30... Та явно си зависи и от детето... те и не посещаваха консултации за подготовка тези деца, знаейки, че за музикалното НВО резултатите нямат никакво значение.
Мнението ми е, че матурите трябва да са така, както са - по учебния материал, "лесни" за децата с изявени интереси по БЕЛ и математика. Да ги правят успешно децата от всички училища, вкл. спортни, по изкуствата, където фокусът е съвсем друг. А за МГ и ЕГ би следвало да има изпити, както беше едно време. Защото сега МГ ще изгубят добри математици заради БЕЛ - това не е в полза нито на училището, нито на децата...
Никой не ме пита де Simple Smile

Успех утре на всички!
Аз се вълнувам, въпреки че не участва в класирането. И той - иска да види минимални балове и къде би бил приет хипотетично Simple Smile

# 204
Сайтът на мон нещо се скапа ...

# 205
Сайтът на МОН is down. 😬

# 206
И при мен error.

# 207
Моите деца и двете ходиха на уроци. Особено седмокласничката тази година с това ДО изобщо нямаше избор. Аз не виждам нищо лошо в ходенето на уроци, помогна и на двамата. Аз нямам познанията да помагам по математика, така че като виждаш че детето се затруднява намираш варианти. Леко неприятни са коментарите как тези дето ходят на уроци са едва ли не глупави. Всяка ситуация, всяко дете е различно.

# 208
Ми казахте ,че има качени балове и 60 хил майки се пробваха да влязат😄

# 209
  • Ланкър, планините Овнерог
Ми, ся всички са се накачулили да видят баловете Simple Smile. София е почти половин България. Въпреки че на 28.06 цяла България се метна и не успя да срине сайта. Дано утре да работи, че ...шемусенезнае

Общи условия

Активация на акаунт