Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 779
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 945
  • Пловдив
Към тези, които вече са се записали - смени ли се статуса ви на "записал се" в сайта?

# 946
Чета, чета и почвам леко да се колебая...дали да не го запишем във 2 АЕГ...училището е част от тези в облака, учи се на лаптопи ...нещо от типа "това е бъдещето", имам някакво усещане че ще м ухареса. Докато в 1АЕГ си залага на изпитания модел с учебника и тетрадката.
Вчера бях твърдо убедена, че трябва да отиде на следващо класиране...днес прегледах по-подробно сайта на 2АЕГ и ми хареса, доста. Минус е само пътуването, но 15 минути се преживяват.
Ами сега...
И ние сме в същата дилема с дъщеря ми. Приета във втора, на 5т. от първото и желание - предприемачество в първа английска. Втора - хубав сайт, сграда, иновативност, хромбуци Simple Smile, но пък далеч на 1ч. От дървеница. Първа по-близко, но ако рискуваме на второ класиране има шанс да се приземи в някое от желанията в 1ва АЕГ с втори език Фр или РЕ, които са писани, но в момента не-много желани Simple Smile…. Размисли..
Моето също е в 2 АЕГ, но вече подадохме за второ класиране. Тя рече и отсече, иска да опита за Първа. Да видим дали ще падне бала с 3точки, ако не ще я запишем във Втора другата седмица.
На нея пък не й допадна иновативността и евентуалното учене на хромбуци. Явно ми е традиционалистка.

# 947
  • София
След вчерашната снимка, с приемът в 10 различни РУО, се замислих колко ли още подобни изпълнения "за спорта" съществуват и колко първи желания се държат изкуствено заети, налагащи зорлем участие във второ класиране на доста деца. Неприемливо ми е по всички направления. Да, законообосновано, но морално-етично и чисто човешко поведение - уви, не.

Нищо неморално не виждам аз в това. Логично е да се грижиш да осигуриш възможно нам-много варианти, възможности, опции на СВОЕТО дете. Да, някои от тях ще отидат в ЧУ. Да, ако родителите на някое дете по-назад осигурят парите за таксите за следващите 5 години вероятно ще бъде записано ВЕДНАГА, без колебание и без участие в общото класиране. Ама как пък никой не се сети да го предложи никога! Или дете, което може да се запише в училище към МК, харесва му музиката или рисуването или с каквото е кандидатствало, обича си изкуството, но харесва и други неща и се колебае. Ми има право да се колебае точно толкова, колкото му позволява закона и изобщо да не го интересува, че някой друг се притеснява. Това е неговия живот, решение, което ще му определи бъдещето. Или участвало е в 2 района, ама в единия е влязло в добра гимназия, а в другия гимназия с такива качества няма, но пък ще си е със семейството. Хич не е леко решение. А на който не му харесва... да си помисли, че би могъл и той да е в положението на имащия избор родител, а не на треперещия такъв. Стига само да се беше погрижил неговото / нейното дете да е онова с високия бал и многото възможности. Не можеш да казваш, че е неморално да си по-добър. Морално е. И всеки, който има желание, може да се постарае да е там... е, на някои ще коства повече усилия и повече време и повече нерви и повече жертви - какво да се прави, децата имат различен потенциал. Но... възможно е. И не е редно да обвиняваме онези, които са положили усилията, "пропилели" са времето, постигнали са резултата. Нека му се насладят. Нека обмислят. Нека вземат правилното решение. В крайна сметка надяваме се това да са бъдещите ни лекари, инженери, .. и т.н. Не искайте от тях и да имат всички отговори предварително.

# 948
  • Някъде на край света
Ала Бала, с НЕ иска и затова и сложи на 1 АЕГ новата след редовната с НЕ и двете немски гимназии. И пътуването до 73-то е повече за нея има няма още 20 мин. ще губи сравнено с 1 АЕГ, и блок часове няма да има в 73-то.

Минусите не са малко... Затова ми се искаше някой да помогне с прогнози за второ класиране след излизането на първото, че мен ме изненада. Simple Smile

# 949
  • София
В 73.СУ има часове на блок.

# 950
Към тези, които вече са се записали - смени ли се статуса ви на "записал се" в сайта?
Все още не. Предполагам не съвсем веднага ще качат информацията и в сайта на МОН...

# 951
Не е задължително да стане веднага. Възможно е училището да отрази наведнъж записалите се и заявилите участие в края на работния ден или дори утре.

# 952
katiABV, дали видяхте географският показател на сниманите РУО?
Юнона, да, смени се на "записан" след около 3ч.

# 953
  • на пистата
Записах моето момче.Исках да видя списъка с учениците в класа,но не ми позволиха,защото имало еи баловете там.Просто да разбера кои са децата,защото нашите голяма част се познават.Както и да е.Разбрах,че май са само 3 или 4 момчета в класа 🤣как ще си ги поделят 22-23 момичета...не знам 😁

# 954
Била съм в клас с 6 момчета, не се налагаше да ги делим и бяхме един страхотен екип.Simple Smile Виждаме се до ден днешен, вече 26г откак сме завършили.

# 955
  • на пистата
Била съм в клас с 6 момчета, не се налагаше да ги делим и бяхме един страхотен екип.Simple Smile Виждаме се до ден днешен, вече 26г откак сме завършили.
Пошегувах се Simple Smile В моят клас (далечнаса 93та)бяхме 26 момичета и 1 момче.До ден днешен си подържаме връзка с него...

# 956
  • Някъде на край света
В 73.СУ има часове на блок.
Ganis, всички часове ли са на блок или само някои? Колко предмета средно има да готви ученика за следващия ден? За всички класове ли са?
Другото ми дете учи изцяло на блокове и е много удобно и времеспестяващо. Simple Smile

# 957
  • София; Дружбето
Момичета, на подалите за второ класиране променя ли се статусът в системата по някакъв начин?

# 958
  • София
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

На трето?

Трудно и на трето да успее с бал 350.
По бал няма шанс, но със сестра близначка става.

# 959
По отношение на промяната на статуса в системата.
Не е задължително да стане веднага. Възможно е училището да отрази наведнъж записалите се и заявилите участие в края на работния ден или дори утре.
Никому няма да навреди да прочете поне последните 1-2 страници преди да зададе въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт