Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 829
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 960
  • В реалността
Към тези, които вече са се записали - смени ли се статуса ви на "записал се" в сайта?

При мен не е сменен статуса. Записахме я към 08:30ч. Но едва ли ще актуализират информацията през деня. Предполагам, че ще стане в края на срока за записване

# 961
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

На трето?

Трудно и на трето да успее с бал 350.
По бал няма шанс, но със сестра близначка става.

На тази сестричка , ако няма математически интерес сигурно й е доста трудно.

# 962
  • София
Ала Бала, с НЕ иска и затова и сложи на 1 АЕГ новата след редовната с НЕ и двете немски гимназии. И пътуването до 73-то е повече за нея има няма още 20 мин. ще губи сравнено с 1 АЕГ, и блок часове няма да има в 73-то.

Минусите не са малко... Затова ми се искаше някой да помогне с прогнози за второ класиране след излизането на първото, че мен ме изненада. Simple Smile
Имайте предвид, че в предприемаческата паралелка в 1АЕГ, първите два профилиращи предмети не са двата чужди езика, както е в останалите паралелки, а предприемачество и ИТ. Вероятно езици ще могат да се избират като 3-ти и 4-ти профил, но ако се изберат други предмети /примерно детето реши да следва медицина и избере химия и биология/, изучаването на английски/немски в тази паралелка ще е на ниво интензивно изучаване в неезиково училище - с такъв хорариум /като в СМГ например/. Не че това е непременно лошо, но да си знаете, че паралелката, макар и в АЕГ, не е като останалите.

# 963
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, на първа страница не виждам статистиката за баловете, а на РУО София  нещо не се ориентирам.
ще помогнете ли?

# 964
  • Някъде на край света
Sanaka,

От 1 АЕГ ми казаха, че двата езика (АЕ, НЕ), предприемачество и ИТ са им профилиращи, т.е. нямаш право на избор на нови 2 профилиращи.
Може и дамата, с която говорих да не е наясно, но съм объркана. Ако може да обясниш малко по-подробно ще полезно предполагам не само на мен.

# 965
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

На трето?

Трудно и на трето да успее с бал 350.
По бал няма шанс, но със сестра близначка става.

На тази сестричка , ако няма математически интерес сигурно й е доста трудно.

Със сестра близначка , да ще влезне, ако е дете с болест не съм запозната как става и какво трябва да е заболяването, но и по другия начин става.В класа на сина ми има дете, което не е със заболяване, няма брат близнак, е как е влязъл……..?Има и други начини.

# 966
  • София
Първите два профила със сигурност не са езиците, паралелката не е езикова. https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-211 Първи и втори профилиращ предмет за седемте паралелки „Чужди езици“ са английски език и втори чужд език, а за паралелката „Предприемачески“ профил са предприемачество и информационни технологии.
Пак казвам, вероятно езиците ще могат да се изберат като 3-ти и 4-ти профил, но ако детето реши друго, езиците няма да са изучавани на същото ниво, като в езиковите паралелки. Най-малкото хорариумът във втори гимназиален етап ще е съвсем различен в този случай.

# 967
Момичета, на подалите за второ класиране променя ли се статусът в системата по някакъв начин?
Да, при нас от незаписал се, на заявил участие. Някъде по обяд, а иначе сутринта рано се подаде заявлението.
Аз да питам ако има някой записал се в Първа или Втора АЕГ, искат ли сега медицински картон, т.нар. ЛАК или не?
Да знам да предвидя ли ходене до личната лекарка другата седмица, че са само два дни за записване и да не се окаже, че трябва. Нашата е много бавна.

# 968
  • на Мелмак
Веднага ни се промени статуса.

Добри:
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b8-% … 0%bb%d0%b0%d1%81/

# 969
  • София-Младост
sanaka
от сайта им:
"В тази паралелка се изучава  първи профилиращ предмет - предприемачество на английски език и втори профилиращ предмет- ИТ. В 11. клас и в 12. клас  - трети профилиращ предмет - БЕЛ, математика, английски език, немски език , химия и ООС (по избор на ученика) и като четвърти профилиращ предмет предметите - история и цивилизации, география и икономика, биология и ЗО, физика и астрономия , философия(по избор).  На основание чл. 132 от ЗПУО, ДЗИ се полагат , както следва : 1. БЕЛ; 2. Изучаван от ученика профилиращ предмет (по избор на ученика)"

От това излиза, че той може да държи ДЗИ БЕЛ и АЕ...ако е избрал АЕ да е профилиращ. Правилно ли чета и разбирам?

Малко ми е каша с тези профилиращи предмети, преди години ги нямаше. А и след 3 години знам ли какво ще измислят в МОН.

Mia Na Nia
https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-211
Не искат, това е от сайта им:
Необходими документи за записването:

Свидетелство за завършено основно образование след  7. клас – оригинал;
    Справка от родителя- по образец /получава се в училището/;
    Служебна бележка с получените точки от НВО – оригинал;
    Оригинал и ксерокопие на акт за раждане  (само за близнаци);
    Заявление до директора по образец.

# 970
  • Пловдив
Записах моето момче.Исках да видя списъка с учениците в класа,но не ми позволиха,защото имало еи баловете там.Просто да разбера кои са децата,защото нашите голяма част се познават.Както и да е.Разбрах,че май са само 3 или 4 момчета в класа 🤣как ще си ги поделят 22-23 момичета...не знам 😁
Компютърна графика в МГ Пловдив ли го записахте ?

# 971
Към тези, които вече са се записали - смени ли се статуса ви на "записал се" в сайта?
Не е задължително да стане веднага. Възможно е училището да отрази наведнъж записалите се и заявилите участие в края на работния ден или дори утре.
При нас се смени на "записан"

# 972
  • София
Профилите ги имаше и преди години, но бяха различно структурирани и нямаха такава тежест. В 12-ти клас ще държат ДЗИ по БЕЛ и ДЗИ по един от четирите /трите/ профила по избор на ученика.

# 973
Ние подадохме за второ класиране днес ,макар да няма шансове да се добере до второ желание  - 10 т отгоре е последното прието дете. Статуса ни се промени на " заявил  участие" .

# 974
  • София
katiABV, дали видяхте географският показател на сниманите РУО?

Конкретно в изказването, което съм цитирала, няма изобщо снимки, та не знам - но и не виждам какво значение има географския показател. Ако си готов да обмислиш да си пуснеш детето да живее само от 8-ми клас - на общежитие - в името на по-добрата гимназия... но в същото време имаш и задръжки, и угризения, и... ами, просто ти е мъчно... да, можеш да имаш колебания. Колкото си искаш. До последния момент. Вкл. до второ класиране и в двете области.

Общи условия

Активация на акаунт