Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 572
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 395
По мое време съучениците ми от основното училище, учещи в ЕГ бяха целодневно в училище в т. н. подготвителни класове. Следобед се водеше занималня, но приятелка от ФЕГ ми е споменавала, че тези часове са водени от французойка и определено беше много доволна от тях и нивото на знаене на език в края на подготвителния клас. Не знам защо по някое време са отпаднали тези занимални от програмата на МОН, но знам за ЕГ които продължават да ги организират, но като платена форма, само че заплащането от родителите не е такса, а дарение. Вероятно допринасят за по-доброто езиково обучение щом масово родителите се съгласяват на подобен вариант на организирането им.
Учила съм по време на соца и съм от провинцията.

# 1 396
Завършила съм ЕГ в провинцията по време на соц-а, никакви занимални не си спомням, откъде ги измислихте. Освен поради многото изминали години оттогава да съм забравила...Stuck Out Tongue Winking Eye
Определено си имаше подготвителен клас и дори пансион , където живееха/спяха децата … след промените това вече важеше само за тези от провинцията Simple Smile

# 1 397
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по разбираеми прични чета плахо и по диагонал Simple Smile
честито на малкото слонче Simple SmileSimple Smile да еуспешно там, където го е потеглило сърцето.

стискам палци за дечко на любимата ми леличка - гита ог. Simple Smile 
видях и едно шарено човече. страхотно е. мина ми през главата да учи в някое художествено училище, но там ще му наложат други виждания форми и начини, та май по-добре като хоби. Simple Smile

ние сме на село. сутрин около 2два километра в посока за да си купим кафе за мен и сандвич и розов швепс за Горинич.
след това занимания по интереси, коетоще рече аз се ровя из дворчето или къщата, а той из нета.
когато събера достаъчно за изхвърляне се явява принца с бялата ръчна едноколесна и извозва до купа с трева или ди контейнера.
в жегата не мърдаме никъде, късно следобяд - почти вечер понякога поватаряме сутрешната разходка и швепса или се глезим със сладолед.
такова безвремие не помня.

# 1 398
  • София
Добри, по-добра си в перото от Карабашлиев:)

Гледах преди няколко дни пишехте за някакви занимални, мислех, че за по-малките ви деца. Аз такава дума за гимназия не съм чувала, нито чела в темата за 91 НЕГ, за цели 5 години четене:)

# 1 399
Занималня имаше за подгответата и при нас, 8-11 клас не (АЕГ Пловдив) .

# 1 400
Завършила съм френска езикова гимназия, занималня не съм имала в подготве.

# 1 401
в английската преди много години имаше (учила съм с Нефертити да знаете Wink )
беше задължителна за всички подгответа и осми клас. като почнехме на знглийски сутринта в 8 и свършвахме вечерта в 6.

в осми клас ни преподаваше другаря Василев. беше завършил арабска филология в Судан. разказваше ни за тази страна, за арабите, за археологическите разкопки там...
водеше и кръжока по фотография.
не е чудно, че след английската много исках да стана археолог.
 Sad

завърших с отличен, но за да не тежа финансово на родителите си реших да не следвам, а да започна работа и да се опитам да вляза в рабфак.
 което пък значеше, че археологията остава само в мечтите - в рабфак специалността се определяше от предприятието, в което работиш и което те праща и плаща.

когато някой любопитен питаше какво ще кандидатствам, а аз отговарях "арабска филология. има само в СУ и приемат 7 момчета на година."
обикновено не успяваха да се опомнят и да ми напомнят, че съм момиче.
Simple Smile

# 1 402
  • Пловдив
Добри, по-добра си в перото от Карабашлиев:)Joy
Joy
❤️

# 1 403
като не ми начукват канчето съм много производителна. Simple Smile

знам, че съм позор и съм зяносала бал и оценки, но...
Simple Smile пс не успях да вляза в рабфак - разпадна се системата. и по-добре, защото офертата беше да уча счетоводство. уууужжжаааассс!

след години ме натисна страшен мерак за електро-инженерство.
та пак ужас - какво търся там, като съм завършила езикова гимназия!
отговорих по съвест "дошла съм да се уча" и след това три пъти се явявах на техническо чертане.
Simple Smile

# 1 404
  • София
Добри, липсва съспенса от “ще ви разкажа друг път”… Wink

по- Евала за смелостта да смените средата! Успех

# 1 405
значи как учих и какво завърших ще разкажа, ама друг път Wink

# 1 406
  • София
to be continued... 😁

# 1 407

# 1 408
st. Dobri, интересни неща пишеш. Не бях чувала за рабфак/гугълнах я думата да се образовам Simple Smile/, както и за условията за прием за арабска филология.

# 1 409
Добри😀🤣😀🤣,
пиши по- често, пък ако решиш, разкажи и как си заносала тоз пусти бал.
Ох, днес обяснявах на детето колко трудно се намират озеленители, а такива с мисъл съвсем, и ако намеря къде, бих изкарала един курс. Може и в Бузема да ме класират.
Много обичам земята, цветята и всичко живо, но съм се учила само от баби съседки и от принципа проба- грешка, и всяка една професионална насока би ми била добре дошла.
За рабфак съм чувала само от моите родители, и от биографията на Цецка Цачева, но от никъде с възхита 😉, та май не е зле, че си се разминала, Добри☺.

Общи условия

Активация на акаунт