Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 665
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
На бригада с приспиване не съм ходила, но и тези без приспиване си бяха купон. Да береш грозде и да те надушат осите си е  купон, вижте после във "вишуту" демокрацията още не беше дошла (армията е консервативна и там след 2002-2003 започнаха промените) - що сняг съм направила бял (това не вярвам някой да знае какво е).

# 1 486
  • Ланкър, планините Овнерог
Бригада не закачих, ходихме с нашите на свиждане веднъж на сестра ми (6г по-голяма е). Бяха за ябълки в Рила. Изглеждаше забавно.

# 1 487
  • София
И аз изпуснах пионерската връзка, на косъм бях Joy Бригадите бяха велики - що царевица орязах JoyДругарят Братованов обикаляше със щеката от ски, обясняваше ми, че мога да стана тартор на дяволите и те щели безпрекословно да ми се подчиняват Joy Спомени, спомениииии, като вицове Joy
Дописвам- magi_sveta, разкажи за побеляването на снега, плийз Hug

# 1 488
  • София
Оооо, бригадите с преспиване - какви спомени ми върнахте, ама не са за споделяне, няма такъв купон....!

# 1 489
И аз изпуснах пионерската връзка, на косъм бях Joy Брегадите бяха велики - що царевица орязах JoyДругарят Братованов обикаляше със щеката от ски, обясняваше ми, че мога да стана тартор на дяволите и те щели безпрекословно да ми се подчиняват Joy Спомени, спомениииии, като вицове Joy
Как хем си изпуснала пионерското, хем си ходила на бригади? Те не бяха ли само за големите? Аз успях за малко да съм пионерче, но на бригада не съм била. Само в Парка на Свободата за желъди са ни влачили.

# 1 490
Еех, бригадите, я. Joy Едно време тия, като мен само мечтаеха да порастнат достатъчно за бригада, ама хич не ги дочакахме. Остана само трудовата част - на село.

# 1 491
  • София
Ох, и друго се сетих - някой на военно ходил ли е? Не е за вярване, ама ни бяха дали истински автомати Калашников /празни/ да ги мъкнем и разглобяваме навсякъде с нас, а най-безумното е, че 1-2 пъти дори стреляхме с тях, с бойни патрони... това на деца от езикова гимназия, на 17 г. май.

# 1 492
  • София
Аз съм първият випуск по Закона за просветата 91г. (Който отмениха за нашите деца, след сумата поправки)
Трябваше всички гимназии да сме с профил, моят беше математика и физика. Почти не сме учили биология, география и химия. Трябваше да имаме 4 задължителни матури. При мен БЕЛ, математика, физика и ИТ. Съответно бяхме първият набор за който ги отмениха. Нямаше УПК, но имаше задължителна практика, ако не учиш вишу да имаш професия. Шиене,  готварство, машинопис..
Имахме опитно поле, плевихме, копахме, нямаше бригади.

И стихчета имахме

Станева с тефтер
Бие ни чимбера.
Надка Иванова
С бомбите напред
Уж за свобода разправя
А ни стреля ред по ред.

По химия, физика и биология седяхме на дълги маси, за опити, а не чинове и се водеха редове.
Комсомола го разтуриха преди да ми дойде ред.

# 1 493
  • София
за госпожата до 4 клас има запазено специално място в Ада.
А дали има още свободни места - да направя резервация за ултра-ол-инклузив за една особа Hug

😂😂😂

# 1 494
mmm_, с трайни знания си. Щом и стихчето помниш Joy

Olive, а декларация за съгласие от родителя имало ли е Stuck Out Tongue Winking Eye а дай сега на някой Калашник.
Да го изпратя на лагер попълних две декларации и се подписах на няколко места.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 11:17 от vox

# 1 495
Аз от онова време помня името само на един учител - по биология - другарят Карамфил Риков. То как да не го запомни човек това име. Бях в 4кл, като дойде "демокрацията", тъкмо бях сложила червената връзка
Другарят Карамфил Риков и на мен ми е преподавал. Страхотен учител беше!
Мен "демокрацията" ме завари в седми клас и си спомням как обсъждахме ситуацията с друг прекрасен учител по БЕЛ - Георги Дурков.
Сега от това училище нищо не остана, освен една ужасно изглеждаща сграда...

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 18:55 от шмърциплянку

# 1 496
  • София
На бригада не съм ходила, но си спомням един учебен лагер в Ястребино. През деня си имахме часове като в училище, а следобед всевъзможни полезни занимания и кръжоци. Имаше дори стрелбище с малокалибрени пистолети и пушки, който искаше, можеше да се научи. Класната ни тогава, по математика - велика жена - ни изпитваше на функции Joy Нямаше милост в учебния процес.

# 1 497
Аз от онова време помня името само на един учител - по биология - другарят Карамфил Риков. То как да не го запомни човек това име. Бях в 4кл, като дойде "демокрацията", тъкмо бях сложила червената връзка
Мен "демокрацията" ме завари в седми клас и си спомням как обсъждахме ситуацията с друг прекрасен учител по БЕЛ - Георги Доков.
Сградата е потресаваща в момента. На затвор прилича. Очудих се, че въобще е действащо сега, но с какви балове е след 7кл.... По БЕЛ ми беше Драганова (още едно име помня, йес Simple Smile), дъщеря й беше в моя клас. В 8кл колежката й по музика я остави на поправка заедно с още 5 човека. Имахме един откачен по физика, който само за секс говореше. На едно стабилно земетресение не беше пуснал класа да излезне - разбирал ги нещата, не било нужно. Оп, Кокаланов се казваше.

# 1 498
Мен "демокрацията" ме завари в седми клас и си спомням как обсъждахме ситуацията с друг прекрасен учител по БЕЛ - Георги Доков.
Сградата е потресаваща в момента. На затвор прилича. Очудих се, че въобще е действащо сега, но с какви балове е след 7кл.... По БЕЛ ми беше Драганова (още едно име помня, йес Simple Smile), дъщеря й беше в моя клас. В 8кл колежката й по музика я остави на поправка заедно с още 5 човека.
А другарката Свобода Апостолова беше легенда!
Ееее, какви хубави учители имахме по БЕЛ...

# 1 499
  • София
Гита Ог, у наше село всички бяхме по бригади - от втори клас нагоре. Нас ни караха да носим вода на "големите", но Другарят Братованов наказа мен и агитката ми, като ни връчи мотики, после много съжали де, царевица не беше останала, мислехме я за трева Joy

Общи условия

Активация на акаунт