Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 939
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в двора на училището имаше номерация - всеки клас в обозначената за него колона, а в колоната по номера. така учителя по физическо можеше да види кой закъснява за "ведрината" от прозореца на учителската стая.
млад (в сравнение с другите учители), слаб, с визия, крака и походка на щъркел, с писклив глас и желание да докаже на всички, че физическото е най-важният предмет евър!
припкала съм по греда, извивала съм кръшна снага в мост, правила съм почти шпагат (което е различно от полушпагат), грациозно съм подскачала в еленови и други животински скокове - няма угодия.
но когато се хвърлих на козата, направих салто над нея,  после с кълбо напред паднах по всички правила на джудо изкуството - със звучно изпляскване на цяла ръка, човека се предаде и каза да не се опитвам да правя никакви съчетания, той ще ми пише 6.
е, и това, че бях на четвърто място на републиканското също имаше значение. Wink

та същият този (забравила съм му името) караше трабантче.
как е влизал в него е загадка, възможно е да е сядал на задната седалка, че да има как да си накатае краката вътре. една година толкова беше ядосал "големите", че те вдигнали табантчето (паркирано в двора на училището, на алеята към физкултурния салон) и го сложили върху пейката до алеята. пейката била от тези без облегалки  и подлакътници, само две циментовии страници и гредички. разбрал, че има нещо, когато седалката се оказала по-високо от обичайното. Simple Smile

# 1 516
  • София
Ех, че хубаво станало тук...Спокойно, без напрежение...пък и хубави спомени се леят...
Да, много мило ми стана.
Добри, благодаря, че разчупи темата! 🤗

С трабанта на физкултурника е култово! 😂

Аз бях отряден председател, но комсомолка не можах да стана. 😉

# 1 517
Ама какви сме древни всичките само 😂 обаче пък колко е гот да имаш и спомени от соца - къде бяхме, къде отидохме. Джиджана работа сега, то електронни класирания, електронни дневници, друго си е да чакаш майка си от родителска Joy

# 1 518
Още помня как майка ми и баща ми се караха, кой да отиде на родителска среща на брат ми хахаха. Никой не искаше да се черви от срам.

# 1 519
  • Ланкър, планините Овнерог
Като имахме родителска, си лягах в 19ч, завита през глава.

# 1 520
Изпуснала съм купона - и сега, и преди - заради щастието да уча в музикално училище. Физическото ни беше ограничено заради опасност от травми. Не стигнах до приемане в комсомола, защото се разклати силно и падна. Учителите ни ни изкараха на улицата и демонстрирахме заедно с тях. С тях и пушехме в близките кафенета. Бяхме чудесни ученици впрочем. Униформени престилки съм носила до 7 клас, после само спазвахме цветовете, а емблемата на училището закачахме с карфици. Беше просто задължително да посещаваме де що има концерт - и там гледахме да сме цветни и елегантни.
На бригади съм ходила за грозде, домати и най-доброто - бадеми ☺️
На военно - последният евър випуск. На Равда. Краят на април, необичайно топла пролет, музикалното и 2-3 техникума от рода на Автотранспорт и Механо - голяма сбирщина сме били. Там не е много за описване, освен как се изтягахме във вече готовите окопи с изглед към морето и безгрижно пушехме докато свърши смяната....нощната тревога беше за уж нападение от турците....всеки става по бойно тревога и почва да си мие зъбите... 😂 после ни закараха на историческото поле при Ахелой и мъкнахме ранени 😂

# 1 521
Ох, толкова цветно разказвате всички. С детайли в описанието. Много се забавлявах с вас. Сценарият за продължението на Вчера е готов.
lulumba направо да пуска връзките си от НАТФИЗ Grinning

# 1 522
........ и безгрижно пушехме докато свърши смяната....
Аууу, да - тъпите цигари. И аз запалих за първи път  на бригадата със спане.  Няколко години после - ей така само, щото и другите пушат....Че после кат се метнах - и до сега не мога да се отърва от тях. Това го бях забравила.Grin

# 1 523
  • София
mmm_, с трайни знания си. Щом и стихчето помниш Joy

Olive, а декларация за съгласие от родителя имало ли е Stuck Out Tongue Winking Eye а дай сега на някой Калашник.
Да го изпратя на лагер попълних две декларации и се подписах на няколко места.
Ха-ха, декларация, каква ти декларация за съгласие, то си беше задължително, трябваха яки връзки, за да се освободиш, поне в нашата гимназия, веднъж много ме домързя да ходя на една бригада и помолих баща ми някак да ме освободи, човека ме натика в болница за 2-3- дни, уж с някакъв бронхит, за да не ходя, водех се болнични.
Вярно, че на военното ни будеха нощем по бойна тревога, ти спиш като пън сладко-сладко, те в 3 през нощта пускаха някакви сирени в лагера и всички подскачахме стреснати, трябваше да се явим в пълно бойно сняражение. Сега ми е останал само хубавият спомен, но тогава мислех, че са луди.

# 1 524
  • София
Хайде и другите да се включат с истории от соц - а, защото е много забавно. Аз за съжаление нищо не мога да разкажа от онова време. Нито на бригади съм ходила, нито пък на военно. Защо е трябвало и момичета да ходят на него? Olive, че то и в казармата не са карали войниците да стават в 3 часа 😁

# 1 525
  • София
Баш чернобилско военно изкарах аз, не че знаехме какво се случва. Но пък тематично ни нахлузиха по един противогаз и в най-голямата жега трябваше да мерим радиация с гайгеров брояч.😀

# 1 526
  • София
Марти - да браним родината вероятно, знам ли. Цялата гимназия ходеше - няма момичета, няма момчета. Беше купон всъщност.

Чернобил посрещнахме с 1-майски парад навън цялата гимназия, един лек дъждец ни посипа, чудно просто...

# 1 527
Цигари пропуших на лагер-школа. За такова никой не е писал (навярно е по-рано и от Нефертитиното време). Бяха лагери, на коитго четяха лекции за политкоректност, със засилена самодейна част - всяка вечер - представление. На лагера беше Мая Новоселска, а да я види беше дошъл Вельо Горанов. След тяхното представление всеки вървеше по платца/алеята и "лепеше" ръце върху невидима стена. Побъркахме се с пантомимичното изобразяване на повърхнина.

А в Казичане имаше АПК. Караха ни с рейсове на бригада, без преспиване. Нормите бяха нечовешки. Трябваше да садим зеле. С инструмент - "садило", се правеше дупка, поставяше се разсада и се загърляше с пръст. Но времето не стигаше и някой се изхитри - да откъсва корените на зелето и да заравя само листата. Бързо усвоихме ноу-хау-то, а бригадирът се чудеше защо расадът не се прихваща и вечер всичко новозасадено е повехнало.

# 1 528
  • Варна
Олеле, не прочетох всичко, но видях снимката на Кокаланов!!! Беше ми колега в 49.ОУ - аз, млада учителка на 22г, той пред пенсия. Помня някои негови изключително странни коментари, бррррр!!! Съчувствам на учениците му! Връщам се да чета Simple Smile

# 1 529
  • В центъра на моретата
Добри, по-добра си в перото от Карабашлиев:)Joy
Joy
Абсолютно съм съгласна! Добри, помисли по въпроса - идват нови поколения, НВО-та…..

Общи условия

Активация на акаунт