Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 868
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Ланкър, планините Овнерог
Олеле, не прочетох всичко, но видях снимката на Кокаланов!!! Беше ми колега в 49.ОУ - аз, млада учителка на 22г, той пред пенсия. Помня някои негови изключително странни коментари, бррррр!!! Съчувствам на учениците му! Връщам се да чета Simple Smile
На мен ми е преподавал в 24-то ...ЕСПУ май беше съкращението тогава.

# 1 531
  • София
lulumba направо да пуска връзките си от НАТФИЗ Grinning
Благородно завидях на Лу за тази така мечтана за мен Академия.
От 8 клас си исках да кандидатствам там. Исках да съм в класа на един точно определен професор, който за късмет, след като завършех училище, взимаше нов клас. Да ама не! Промени в образованието, БАМ за Кали първия випуск с 12-ти клас и изпуснах професора за една допълнителна година в училище. Що рев изревах!
После кандидатствах друго, което предопредели целия ми живот напред и не съжалявам за нищо. Явно така е трябвало да стане, за да срещна и любовта на живота си, и да имам семейство с него.
Тази случка се отнася и към седмокласната ни одисея - как * си знае работата и ще определи най-доброто за децата ни!

Цигари пропуших с най-добрата си приятелка. Бях й на гости на нейното село. Пробвахме се с Кемъл-пакет, бяха много гадни.
Но пък приятелство ли е - от 6-ти клас до ден днешен 💝 .

# 1 532
Аз на бригада за събиране на картофи съм ходила.Беше забавно,защото се замеряхме с тези от съседните редове,а и състезавахме кой колко чувала ще напълни от ред...За справка съм от последно приетите пионерчета,които не дочакаха да станат отрядни и т.н.На 23.09 ни приеха,а на 10.11 вече се приключи с темата.Т.е бригадите са били до 4ти клас ...Спомням си и че от 1ви за 2 клас брахме чайове.Трябваше всеки да предаде по 10на и отгоре килограма чай.При нас беше жълт кантарион.И до днес го познавам и помня къде са ме водили баба и дядо да бера.Предавахме и вестници
Виж лагерите ни бяха-бели училища.И научих следната тъпотия от една вечеринка:
-Мамооо....
-ШчО
-Нишчо.Сакам мачка перем
-Мачка пере ли се бре магаре?
-Мамооооо....
-Шчо?
-Мачка Умре.
-Казах ли ти бре магаре,че мачка се не пере..
-Ама я не като я прх,мори като я изстисковах....
Както и да е 2 клас съм била и ми се е сторило забавно....ама е странно защо още го помня...
А защото майка ми беше начална учителка и бях с нейните класове от по-мъничка я на Китен на море,я на хижа Мечит.Ту се размазвах по корем от 2рия етаж на леглото долу(на 1вия етаж  никой не искашеда лежи,защото все някой от 2ро ниво се напикаваше,а леглата протичаха),ту се забобждах с шейната в бодливата тел....Абе весело детство.И помня една песен от Китен:

"лекар с нож другари,лекар с нож,в лагера любим с песен да заспим"
Както и да е....забавна тема сте захванали...

# 1 533
  • В светлината на слънцето
Аха-ха, KallyMay, за НАТФИЗ, ако отворя дума, там вече и ферман може да излезе. Много яко студентско време беше с много известни сега замесени образи. Много учехме и бачкахме по онова време, но и голям купон ставаше, щото не бяхме много хора и си беше като едно голямо семейство. Сега е по-различно. Във всякакъв смисъл.

# 1 534
Разсмяхте ме...Така ви искам!
И аз съм учудена, какви бригади, комсомоли...тук няма ли млади майки на седмокласници Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз бях предложена за първи прием в комсомола и то взе че комунизма падна и така и не ме приеха. Но имам по-голяма сестра, която и на военно ходи. На бригади съм ходила доста - бадеми, домати, грозде... Но най-добре си спомням една бригада на която ни заведоха от международния лагер в Равда - за праскови. За пръв път видях праскови, които се слагаха в индивидуални хартиени чашки - за износ бяха Simple Smile И лагера помня добре - излизахме тайно след вечерния час и с двамата спасители ходихме на дискотека в селото:) била съм седми за осми клас! Simple Smile

# 1 535
Чета, чета и толкова хубави спомени има запазени от нашия тиин период. Не съм ходила на бригади, но пък на пионерски лагер редовно. Какво ли ще съхранят и ще разказват нашите деца след години...освен за приложения, телефони и е- игри. Малко ми става тъжно, че не могат да имат свободата на общуване и преживаване.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 17:28 от Mateda

# 1 536
  • В центъра на моретата
Току що прочетох всичко изпуснато и  направо ме върнахте във времето назад. Та да се включа и аз в групата на “Нефертититата”. И чавдарче, и пионерче, и комсомолка съм била. А този устав нямаше научаване - май от първия път ме приеха, ама е далече назад във времето и не помня добре. За някакъв демократически централизъм се учеше…..ужас. И на военно съм била - цял месец обикаляхме генгерлиците с автомата, и наряд съм държала през нощите със зареден автомат (да пазим родината Joy). Даже и снимка бях намерила наскоро с униформа и кепе - черно - бяла. А УПК имахме - голямо губене на време.На бригада съм ходила само в 8 кл, защото нашето училище беше освободено от бригади, ама тогава държавата нещо я беше окъсала, че прибягнаха и до нас. Ей, какви години бяха….. И на опашки пред магазините с купони за мляко и хляб съм се редяла… За протокола 90 г. завърших гимназия. В университета имаше колеги с рабфаг, ама в потока и нямах много близки контакти с тях.
Сега се сещам, а помните ли (“нефертититата” де) как едно време си купуваш хляб от хлебарницата и някой те спира да те пита мек ли е, а ти му даваш да си отчупи или да го опипа?!:joy:

# 1 537
  • София
Ха-ха, да, щото Ковид тогава нямаше.
А ти в кое училище си била, че не сте ходели на бригада? Горна баня?

# 1 538
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
те като го видят наполовина обелен хич и не ме питаха. Simple Smile
на селоси имаше хлебарница, хлябът се изваждаше в 6 (вземаха си селскостопанските работници  заминаваха по полето), после в девет и след това в 12.
баба, милата, само подсмърчаше и с насълзени очи казваше. "не яж по улиците. ще те видях хората и ще си рекат "тая няма наяждане." никой няма да те вземе с такива приказки."
Wink взеха ме де.

# 1 539
  • София
Ооо, сигурна съм, Лу, че е било вълшебно!
Моите студентски години не ги заменям за нищо, така както не бих се върнала в ученическите си години дори с опрян пистолет до главата Joy Но от университета (макар и не НАТФИЗ) ако започна и аз да разказвам ще отече JoyJoyJoy

Нямаше нищо по-сладко от селския топъл хляб!

# 1 540
  • София
Момичета, чета си ви аз - спрели сме да купим риба, сега ни я ловят, наоколо има доста хора Изведнъж чувам набора "Лелееее, влюбих се!" Ами, изтръпнах лекинко и вдигнах глава - оказа се, че минава някаква тунингована кола Joy

# 1 541
...за НАТФИЗ, ако отворя дума, там вече и ферман може да излезе. Много яко студентско време беше с много известни сега замесени образи...
Ей Лу, сега вече ми се развинти фантазията Laughing
С известни лица викаш, си учила?!

# 1 542
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а ти реши, че в теб са се влюбили/
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
не знам дали съм ви го казвала.
в работата имахме кола, тя седеше в гаража и при нужда се изкарваше.
вратата на нашия център беше от едната страна на гаражната врата, а от другата имаха офис други звена.

седя си аз пред вратата, говоря си с един колега и чакам другия да изкара колата. по едно време, чувам "мац, пис..." "мац... пис..." на третото мац и пис се обърнах, погледнах строго мякащия субект и без да губя време започнах: "какво си се размякал? да не си на 15 години? само още веднъж да ми мячнеш, ще дойда и ще видиш и мац и пис едновремнно!"
човекът, с очи като понички плахо вдигна ръка и каза "ама аз.... на котето...."
точно пред вратата на гаража се изтегнало едно коте, разпъва се и се пече на слънце.

# 1 543
  • София
Ох, от чернобилското време мразя череши. Дядо ми беше бивш военен и водеше кръжок по ракетомодели към ОСО. Имаше дозиметър, проверяваше радиацията и миеше черешите от дървото в градината с часове докато им отмие радиацията и целия вкус на череши. От тогава ги мразя. С на ММ наследствената градина нещата се влошиха, а сега направо ...

Иначе УПКто спря официално когато бях заек, но не изцяло - махнаха хлебната и сладкарската паралелка, а преводач-кореспондент и стенограф останаха. Имам документ и разряд за машинописка.

# 1 544
А международните морски лагери с чехи, поляци и руснаци? Сутрин буденето с фанфар, скачането и обличането за норматив, сутрешната проверка, вечерна също, яденето в столовата под строй и най-омразното задължително печене по гръб, после по корем и пак влизаш под строй във водата само за определено време.
Но пък досегът със "западната" култура беше магичен.  Чехите и поляците носеха невиждани съкровища из багажа си, а ние кокорехме очи-палачинки и жесто-мимично на полуруско-английски скрепявахме вечната дружба.

Общи условия

Активация на акаунт