Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 37 310
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Вече бях отписала тази пратка, поръчана през юни.. днес гледам, че ѝ се е променил статусът. Има ли шанс според вас да си я получа скоро?

# 391
Направо си е получена в клона днес или в понеделник.

# 392
Разликата между Емаг и Алиекспрес е феноменална. Приходите на Алиекспрес са малко над 100 милиарда долара за 2021 (т.е. за половин година). Общата стойност на компанията е около 50млр долара. Приходите на Емаг груп (т.е. целия Емаг) са 2.2 млр долара за цялата 2020.
Това не е никаква разлика за потребителите, камо ли феноменална. Ако бях акционер, да, тогава щеше са ме интересува на кой колко са му приходите. Но аз съм купувач и ме интересува само как става поръчването на стоките, какъв е начинът на доставка, какви са ми правата и как мога да върна стока, от която не съм доволна. Еми двата сайта са си напълно идентични. Харесваш, поръчваш, плащаш и магазинът ти доставя пратката. Да не говорим, че Емаг предлага абсолютно същите стоки като Алиекспрес. В пъти по- скъпи, но пък ти идват на следващия ден и имат гаранция. И, един огромен плюс на нашия сайт: може да платиш с наложен платеж. Нещо, което в чужбина явно не се практикува.

# 393
Практикува се. За международни пратки не се практикува. С бърза справка за цените в ДХЛ, ДПД или даже Български пощи ще видите очевидната причина за това.
Колкото до личните данни, давате ги навсякъде - дано не си мислите, че ако не дадете ЛК, то 'само' с КК, името, телефона и адреса ви нищо не могат да направят...каквото и да е 'нещото', което ви тревожи. Който го е страх да не го ошушкат, не поръчва и си купува от магазина отсреща. До оня ден номерът беше да не ти знаят адреса, до вчера да не ти знаят мобилния номер, днес всички се притесниха за ЛК, при положение, че си дават почти всички лични данни. С ЛК в чужбина какво ще направят - някой жълтур ще емигрира в Германия с ЛК на руса българка ли? Или ще тегли ипотека?
То е смешно.

# 394
Стандартна практика е от Алиекспрес да искат доказване на самоличността.
Най-често се случва ако:
* За кратък период от време направите твърде много покупки;
* Направите нов профил с вече ползван номер на карта в сайта;
* Пускате поръчки от съмнителен IP адрес.

Преди дори се искаше снимка на човека с ЛК до лицето му за да се сравни снимката от картата с нас самите. То и в масовия случай в подобни платформи, най-вече ако човек И продава в тях, се иска доказване на самоличността.

# 395
  • Пеликания
Аз днес си взех пратката (протектори за телефон) изпратена на 27.07. Бързичко дойде и не плащах нищо. Не знам на какво принцип ще го правят.

# 396
  • BG-DE
Практикува се. За международни пратки не се практикува. С бърза справка за цените в ДХЛ, ДПД или даже Български пощи ще видите очевидната причина за това.
Колкото до личните данни, давате ги навсякъде - дано не си мислите, че ако не дадете ЛК, то 'само' с КК, името, телефона и адреса ви нищо не могат да направят...каквото и да е 'нещото', което ви тревожи. Който го е страх да не го ошушкат, не поръчва и си купува от магазина отсреща. До оня ден номерът беше да не ти знаят адреса, до вчера да не ти знаят мобилния номер, днес всички се притесниха за ЛК, при положение, че си дават почти всички лични данни. С ЛК в чужбина какво ще направят - някой жълтур ще емигрира в Германия с ЛК на руса българка ли? Или ще тегли ипотека?
То е смешно.
С лична карта в чужбина освен кредит може и фирма да откриеш и т.н. Миналата година имаше такъв случай в Германия на българка пенсионерка и спират пенсията в Бг, защото от Германия идва документ, че е починала. Оказва се, че с нейните данни лице живее в Г-я, умира и сега тя трябва да доказва в Бг, че е жива.

# 397
И как е изтекла тази ЛК - през алиекспрес ли?

# 398
  • BG-DE
Щом не можеш да си направиш изводите ОК 😊

# 399
Мога, по-странно е откъде ги правиш ти, ама - толкоз.

# 400
Аз днес си взех пратката (протектори за телефон) изпратена на 27.07. Бързичко дойде и не плащах нищо. Не знам на какво принцип ще го правят.
И аз днес взех 2 пратки, дойдоха за 15 дни.

# 401
Щом не можеш да си направиш изводите ОК 😊
Лични данни могат да изтекат от всякъде, включително от институциите ни.
В нета изтичат ако се пращат някъде от устройство, през което човек е отварял непозволени линкове.
Баш от сериозни сайтове като Али, Етси и т.н. няма кой да се занимава с крадене на данни, но за сметка на това с едно кликане на грешното място си заразяваш устройството и всяка една парола, имейл, номер на карта и т.н. става достояние на хакерчето.

И всъщност защо е нужно да убеждавате някой дали да се верифицира или не? Сайта го изисква. Ако не се докаже самоличността просто човека няма да може да прави поръчки през дадената регистрация и с дадената сметка. Това е. Има си избор.

# 402
Лични данни могат да изтекат от всякъде, включително от институциите ни.
Точно. Пенсионер-ЛК-заем в чужбина - много ШОК!ово звучи, като за жълт вестник, само че същественото е друго.
Хубаво миналата година имало случай с българска пенсионерка, ама по-миналата хакнаха НАП.

# 403
Стандартна практика е от Алиекспрес да искат доказване на самоличността.
Най-често се случва ако:
* За кратък период от време направите твърде много покупки;
* Направите нов профил с вече ползван номер на карта в сайта;
* Пускате поръчки от съмнителен IP адрес.

Преди дори се искаше снимка на човека с ЛК до лицето му за да се сравни снимката от картата с нас самите. То и в масовия случай в подобни платформи, най-вече ако човек И продава в тях, се иска доказване на самоличността.

ами да, може!

пращам, снимам но все не им харесва снимката хихи, размазано било.
сега пратих директно от тел, да видим!

Възможно е, защото съм с нов профил но същата картата!
какато казах, въведох ддс номер и нямам ддс сега. Явно затова.
И да, над 1500 евро за 10 дена .
Нямам проблеми с плащането слава Богу .
Дано съм изпратила правилно снимките. Каквото такова, всички лияни данни показах Simple Smile

# 404
Не ми се е случвало точно с алиекспрес, но ако не става автоматично разпознаването, би трябвало да има възможност да се обърнеш към жив оператор да те види на камера в реално време и да му покажеш ЛК.

Общи условия

Активация на акаунт