Отговори
# 30
Благодаря ви милички за поздравите и много се радвам че тортата ви хареса, ама съм голям майстор, а ?   Joy chef
gybka111, рецептата е много специална и затова ще я запазя в тайна  Mr. Green

Като стана на въпрос за косичките на бебоците, аз пък да ви попитам до кога се мие всяка вечер?  Аз и я мия всяка вечер с гелчето на Бюбхен, но в това студено време ме е страх да не я простудя после, че ние още не топлим стаята с нищо, само пускаме за около час духалката да позатопли за банята, а след това и слагам тъничка памучна шапчица, която тя не изтърпява и 5 мин.  Tired

А относно лапането на ръцете, на нас те не са ни много вкусни, повече си падаме по цокането на ръкавите на блузките или гащеризончетата. Явно Тео Бебето е много вкусен прах  Joy Защото целите ни ръкави стават мокри от смучене  Crazy

# 31
ЧЕСТИТА ТРЕТА МЕСЕЧИНКА НА АЛИ И МАМА VAL_STEF!!!
ДА Е ВИНАГИ ЗДРАВА И ЗАСМЯНА И ДА НОСИ МНОГО РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!!
newsm51 newsm51 newsm51
Вал благодаря за тортата, много вкусна беше, веднага забравих за диетите Grinning
Днес трябваше да водим Ивчо на детски хирург за хидроцелето, но се оказа че тези на регистратурата са толкова заспали, че вчера ни записаха час за доктор, който е в София SickНаправо бяхме бясни с мъжа ми #2gunfireИ така ходенето на доктор се отложи за понеделник. Ивчо е добре, струва ме се че отокът е започнал да намалява но го има още Sad
neli_na мила ние сме на смесено хранене, но мисля да започна със сокчетата когато Ивчо направи пълни 3 месеца не по-рано. Момичета споделете вие какво се решили за захранването?
Между другото открих един доста полезен сайт по този въпрос:
http://ilianas.hit.bg/Schemes.html#bg

# 32
Netty   love001
Радвам се че отока на Ивчо намаля, дано докато идете на лекар той да е изчезнал напълно! А тия на регистратурата направо са за  #2gunfire

За захранването, на нас педи ни каза че на следващата консултация, когато ще ни бият второто ДТК ще ми обясни за него и да започваме със сокчетата. Но аз на своя глава мисля да изчакам и да не бързам, макар че сме изцяло на АМ. Прочетох доста неща във форума и реших да не бързам поне Али докато не навърши 4 месеца  Peace

# 33
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ПРЕКРАСНАТА АЛИ! ДА Е СЛАДКА КАТО ЯГОДКИТЕ В ТОРТАТА. ДА РАСТЕ ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА И ДА ПЛЕНЯВА МЪЖКИТЕ СЪРЦА. МНОГО ЦУНКИ И ЗА МАМА Й.

gybka111 , много се радвам за Сами, почивай си повечко и утре на разходка.
Netty , Ивчо е герой и ще се справи с положението. Няма да се притесняваш!
Скорошно оздравяване, Блу.
marulka_s , опитай да намалиш дажбата и нас ни заплашиха с рахит, тъй като на 1 месец вече бяхме 5400. По това време й давах и от двете гърди, по съвет на док на всяко хранене предлагах само от едната и всичко влезе в релси. Вчера бяхме на консултация.
Хубостницата е 6200 с дрехите, махнахме 200 гр за памперс и боди и така - 6000. Много добре. Дължината е 59 см. Биха й ДТК и тя се размрънка само за секунди. После пак се ухили. Не ми е вдигала температура, не се е зачервявало мястото. Всичко май е наред. Дадох и все пак Ягодов панадол и се запасих с риванол. Моята щерка обаче има соор (млечница). Защото хич не тачи да пие вода и сега се налага да й давам фунгостатин, който е ужасен, нищо, че е с бананов аромат, много се мръщи и плюнчи. Изплаквайте задължително устичките, че да не се скопосате като нас.
[/color]

# 34
  • у нас
Валкааа,пак ми развали диетата бе милоооо Grinning.Да ти е жива и здрава кукличката.Много здраво,весело и умно детенце да расте.
Честито на всички празнуващи днес бебоци.
На нас също ни увеличиха Вигантола на 5 капки на ден,че фонтанелата е доста отворена,това явно е от бързото наддаване ConfusedСлед 15 дена пак ще ни прегледат,дано да има ефект.На всичкото отгоре сме и с гъбички в устата #2gunfire.Морим ги с Дактарин орал гел,дано ги уморим бързо Praynig
Хайде пак плачем,еееееех голяма скука е когато си сам JoyСтавам,че ще се къпем.

# 35
Честити месечинки на Виктория, на мама Embe; на Деница на мама galiq_82  и  Александра  - на мама val_stef    bouquet Да са ви живи и здрави рожбите    bouquet

Относно захранването, аз мисля да започна към 6 м. За сега сме изцяло на кърма дано и така да продължим, но дори да се наложи да давам нещо др. то ще е АМ, тъй като е съобразен за кърмачета.
Ето и малко инфо за ранното захранване:
            "Готово ли е детето за захранване?

Защо да изчакаме със захранването?

В по-голямата част от света - Западна Европа, САЩ, Канада, ЮАР, почти в цяла Азия - отдавна са отминали времената на ранното захранване. Захранването, въведено в България по времето на комунизма по образец на тогавашния СССР, все още се прилага само у нас. В бившия СССР то отдавна е отменено, като са взети предвид най-новите проучвания, проведени през последните 25-30 години. Всички те потвърждават едно:
ранното захранване, дори да мине без проблеми в бебешка възраст, носи вреди в дългосрочен план.
Организмът има "памет", която може да се прояви във всеки един момент от живота на човека.
Основната вреда от ранното захранване е повишеният риск от алергии, както и невъзможността да се повлияе съществено на вече появили се такива. За да причини една храна алергия, тя трябва да достигне до кръвоносната система. Имуноглобулин А защитава организма, като образува защитен слой от вътрешната страна на червата и не позволява на потенциалните алергени да достигнат до кръвоносната система. Храносмилателната система на бебето секретира минимални количества имуноглобулин А. Кърмата съдържа имуноглобулин А, но не достатъчно, за да предпази организма от проникване на алергени в кръвоносната система. Адаптираните млека не съдържат имуноглобулин А.
Ето още една причина да изчакате със захранването:
Изследванията доказват, че ранното въвеждане на друга храна влошава усвояемостта на хранителните вещества от млякото, а детето започва да усвоява тези вещества от други храни едва след една година.
Между 4 и 7 месец, храносмилателната система на бебето започва да се развива много бързо. Тя започва да секретира повече имуноглобулин А, започва да пропуска избирателно веществата, които достигат до кръвоносната система. През този период започва и отделянето на слюнка, която не винаги е признак за поникването на зъбки - те понякога се появяват месеци по-късно. Нейната роля е да постави началото на храносмилателния процес и да започне да разгражда храните още в устата. Така тя подпомага смилането и усвояването им от организма.
Преди бебето да навърши 4 месеца, организмът му не може да се справи с потенциалните алергени и рискът от алергия е много по-висок. Според Световна здравна организация, захранването може да започне след навършени 4 месеца, но препоръчва да се изчака бебето да навърши 6 месеца.

Готово ли е детето за захранване?
Ето някои признаци, по които можете да разберете, дали детето ви е готово за захранване:
-То може да седи само;
-Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
-Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
-"Иска си" от вашата храна (като издава звуци и гледа настойчиво, как се храните);
-Отваря широко уста, когато ви вижда да отваряте уста по време на хранене, и ви имитира, как ядете;
-Може да показва и да "си каже". Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)

Не забравяйте обаче: целта ви е да започнете да давате на бебето храни, различни от кърма, не да го натъпчете с тях!"

Ето тук може да намерите инфо Защо нашит … 4;им?

Ако някои се интересува ето тук и тук може да получи още инфо по въпроса
Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 22:31 от anni78

# 36
Здравейте!Не съм писала отдавна,но не съм ви забравила!Честита ни нова темичка!Обърквация пак си се справила страхотно,да те питам как може да ни качиш снимка при другите бебета в началото,че ние липсваме,аз съм качила в албумчето.Ох докато изчета старата тема вече сте изписали 2стр. от новата.Марио почти не спи през деня само като сме навън вкъщи се смее и гука на играчките и като му омръзне аз го разхождам и му говоря, спи максимум половин час и пак ядене и игра,така че не ми остава много време.Понеделник сме на консултация и ще ни бият ваксина стискайте палци,за всеки случай ще си взема панадол.Честити месечинки на всички бебчета да са ви живи здрави и много да слушкат! newsm51 [smilie=smile3525.gif]Val страхотна торта развали ми диетата LaughingНие също вече се лигавим и си ядем юмруците.Някой да си е купил овлажнител за въздух да ми препоръча някой,аз разглеждах разни е-магазини, но има голямо разнообразие и незнам кой да си купя,че идва зима и с това отопление.Ами това е от нас отивам да се къпем,масаж,гимнастика абе сложна програма Mr. Greenи като заспи ще наваксам с четенето

# 37
Здравейте мамчета и сладки бебоци!
Днес беше много хубав ден за разходки. Малката се събуди в 9 сутринта и като се нахрани пак заспа. Аз през това време се изкъпах и докато пия едно кафе и дошло пак време за ядене. Ей на това му викали "Живот на 3 часа". Папкахме пак в 12 и излязохме навън. Обиколка на Южния парк отново. velmar, ако искаш дай ми твой телефон, за да ти звънна като излизаме.
В 3 се хранихме на една пейка в парка, после ядохме торта в Лучано на Иван Вазов. И накрая нашия тати ни прибра. Разходихме се доста добре. Но има нещо, което ми е много странно - като се изморя и започва да ме боли кръста. Защо ли? Не го натоварвам според мен, ама знам ли?????
Сега отивам да гледам Лас Вегас. После ако не ми се спи, ще вляза пак.
Целувки на бебенцата!!!

# 38
  • Sofia
Днес Димана беше на среща с двама чаровници Токи и Гого, е и майките им бяха с тях, ама то щото засега не могат да се придвижат сами Laughing Laughing Laughing Та покрай срещата на малките и ние с emelle и  AndyB полафихме на слънчице. Супер си беше.
Да ви се похваля, днес  купих така дългоочакваната музикална играчка за леглото на Диманаhttp://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=75, но матракът ще трябва да се свали едно ниво надолу, защото играчките се удрят в нея. Таткото обаче е на конгрес в Пловдив и ще си дойде чак в неделя, така че утре ще се пробвам сама да свърша тази работа. Иначе музиката е много успокояваща - Моцарт, Бах и една т. нар. Природа-разни птички пеят и др. такива,(само как го обясних). Сега съм пуснала на Димана музиката и тя заспа почти веднага. Като монтирах играчката, шушка започна да ръкомаха и да рита с крачетата, беше много сладка Laughing
лЛека нощ и да нацелувате бебоците!

# 39
Netty, тия са направо за убиване #2gunfire Как може да са толкова разсеяни. Стискам палци до понеделник. Сами и той ще стиска.
Мадона, радвам се, че твойта мадама така добре е наддала и така геройски е понесла ваксината.
neli_na , с акането сме на пет дена по веднъж. Каквото и да пробвам ефект никакъв. Вече наистина си мисля, че просто усвоява много добре кърмата и няма какво да изхвърля.

За захранването аз мисля да поизчакам докато стане на 5 месеца.

# 40
Здравейте мамчета и бебоци Party
Днес пуснахме нета и бързам да видя как сте .Темичката отново е страхотна,Обърквация голямо браво за оформлението smile3501
                                                                                                                                                                                                                                              Първо ще пожелая на всички болнички бързо оздравяване,и никакви болести вече Naughty
Честити 3 месеца на ДЕНИЧКА,ВИКИ и на снахичката ми АЛИ newsm51 smile3525 newsm51,а и на всички дечица празнували до сега,нека само радостни моменти носят на мама и тати!
Сега и за нас да напиша някой ред.Ние за сега сме си на кърма,и Насито наддава добре,даже малко в повечко.Спряхме храненето в 3 през нощта,но докторите ми казват да спираме и в 12 часа.Вие как се справяте мами?.Извинявам се ако питам нещо обсъждано,но няма да успея да изчета всичко пропуснато.
Иначе все още сме с жълтеница.Горкичкият го изпободоха,да му правят изследвания.Днес ходихме и в родилното.Показателите бяха сравнително добри,но ще продължим набллюденията,и ако се наложи ще ни предпишат фенобарбитал.Докторите казват ,че това се получава от кърмата,по трудно детето разгражда някакъв ензим .Имали ли сте такъв проблем при кърменето?
marulka_s и мен док ме стресна  #Crazyкато ми каза синптамите за рахита.Трябва да се наблюдава стряскане,потене,а и бързото наддаване.Ами ,че той си се стряска постоянно и аз се уплаших,а и се изпотяваше в топлото.Но то всяко дете си е така.Надявам се ,че всичко ще е наред :и ще спрем с притесненията Praynig
Леле...стана дълго,но ще ме извините,много ми липсвахте и сеге не мога да навакам.
Лека вечер и много целувки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesи да спим спокойно Peace

# 41
  • София
    ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАЛКАТА АЛИ!
    Днес времето беше страхотно и си направихме една дълга разходка от четири часа в която и двете спяха. Това ми се случва за пръв път и бях страшно доволна. Поседях и на кафенце за пръв път на спокойствие и само съжалявам че хубавото време свършва.
    Вечерта пак излязохме и ходихме на ортопед. Прегледа ги мадамите и каза че всичко е ок. Но беше много набързо защото човека бързаше да си ходи, все пак е петък вечер нищо че работното му време свършваше един час по-късно отколкото си тръгна. Отделно въпреки че имах направления си платих тъй като му били свършили тези от касата и скоро нямало да има, а трябвало да се прегледат сега. Не мога да разбера защо плащам тези осигуровки като накрая си плащам всичко отново!
     За захранването определено след цялата изчетена литература мисля след 6 месец или поне 5 ти. Сокчета след годинка може би.
     Лека вечер:)

# 42
  • София
    elli78 виж този линк за кърмаческата жълтеница
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24494.0

# 43
Мами, благодаря ви отново за поздравленията  Hug
Обичкам ви   love001

# 44
Elliona как по точно си купи тази играчка от този site от е-магазина ли?а и не видях България в store locator-a,че много ми хареса

Общи условия

Активация на акаунт