Отговори
# 225
Привет от работещите!
Вчера по обяд се прибрах, за да накърмя Виктор, но той сука сравнително малко. Следобяд отидох в 15,00 ч.- Виктор пак скоро беше ял адапте. По- късно сукваше по малко, но като цяло гърдите ми бяха огромни... и ужасно болезнени  Shocked
Към 17ч. се прибрахме в къщи, вече ми се ревеше... С баткото никога не съм успявала да изцедя кърма, а вчера- без помпа /нали се кълнях, че няма да се цедя/ издоих 150 мл. Това далеч не беше всичко в гърдите, но поне ми поолекна.
Вечерта беше НЕПОНОСИМ.  ooooh! Ревеше като съдран- на ръце, на гърда... Направо луднахме. Crazy
Тази сутрин пак не сука много, та от сега си усещам гърдите препълнени... ще взема да направя накой мастит  с тази моя работа и това ревящо и неядящо бебе  newsm78
Днес съм се наканила да се прибера в 12, та да може следобяд да си видя за повечко време детето и да поподредя в къщи /след сутрешното ни излизане май нито една вещ не е на мястото си/  Crazy
Хайде, лек и спорен ден на всички ви!

# 226
Елия, не се притеснявай. В начаялото е така.Аз бях по същия ня4ин първите дни на работа.И се прибирах  мокра и те4аща( и това само с пропускане на едно хранене ooooh!След около седмица това болезнено напрежение го нямаше Peace.Е 0 усещат се гърдите пълни,но болката и буците ги няма.КАто се прибера от работа храня Дари от едната гърда и изцеждам другата ,за да събера дозата за другия ден.Тази схема действа успешно  при нас.Успех Hug
Аз след малко си тръгвам.Като се прибера  ще трябва да изцедя и 2-те гърди,тъй като веднага след това трябва да изляза и няма да мога да я накърмя.АМИ - това е! АКо с нещо мога да ти бъда полезна във връзка с тези "упражнения"- насреща съм.
Желая хубав  и успешен ден на вси4ки  bouquet

# 227
Привет мами,

ЧЕСТИТО НА БЕБОЦИТЕ С МЕСЕЧИНКИ!!!

Gvendolin, включвай се по-често...дори да сме обсъждали вече темите, които те вълнуват, ще имаш отговори от вече "опитни" мами. Grinning

Kabiv, бързо оздравяване и се обличай добре. Naughty Hug Ние вчера пропуснахме разходката, но днес мисля да излезем поне за малко.

Ralka Balka , покрай теб и аз започнах да се колебая за шезлонг, въпреки че сега слагам пелена на кошчето за кола, за да намаля ъгъла. newsm78

MimSss , Георги започна също по-рядко да ака, по един път на ден. Някъде бях чела, че за кърмените бебета е нормално да акат както 7 пъти на ден, така и 1 път на 7 дни.

Гого ме изуми тази нощ - нахранихме се към 20 ч, с таткото излязохме на биричка с приятели и той е заспал. Събуди се към 22.30 само докато го премествам в креватчето му и след това чак в 6 ч. сутринта. #Crazy

# 228
Здравейте мами!
bubcheto15 ,Gvendolyn честити месечинки!Съжалявам за закъснението но вчера успях само да чета но не и да пиша!
Kabiv много съжалявам така се надявах днес да излезем!
Ние вчера пропуснахме разходката ,както и при теб тъкмо се наканихме и заваля,днес обаче трябва да изляза ,защото ще нося молбата си за отпуск по майчинство с офиса.И минавам на заветните 160лв! ooooh!
elia_gg трябва ти помпа,просто няма да смогнеш иначе.Във форума продават Авент на старо за около 35-40лв.Аз така си купих исъм много доволна ,помпата е супер!Ако не изцеждаш и ако не кърмиш добре кърмата ще намалее.А е хубаво детето да си похапне по дълго кърма!Успех!
velmar успех днес,дано всичко вече се оправи при вас!
Ralka Balka честита придобивка!
cvetyab  и мен кръста много ме боли особено ако се носим в кенгуруто за повече от 1 час.Мечтая си за масаж!
И ние пропускаме акане понякога ,но на другия ден наваксваме! Mr. Green
Ще ставам че се размрънка нещо душата!

# 229
Здравеите!Днесвремето е магливо и мра4но Cry,но сам ре6ила да го облека и д а си го изкарам на разходка 8 Wink,в4ера не сме излзиали.И така и моя сладур ака по-малко  newsm78,пробвам с термометара ака но мани4ко и на4е си хапва за световно.Ами да ставам 4е моя се размарка не6то поне тази сутрин поспа и можах да поуправя ка6тата целувки   bouquet

# 230
Здравейте  Hug,

Велмар, най-напред стискам палци!  newsm10
А за сокчето GP-то ми каза да започна с 20 мл. още когато Ирма навърши един месец и да увелича за няколко дни до 30-40 мл., при това да и давам по толкова два пъти дневно. Понеже  накарах GP-то да ми го повтори три-четири пъти, защото ми се струваше голямо количество, накрая ми го написа на една рецепта. CrazyИрма беше много щастлива, когато го пиеше, но коремчето я болеше повече и спрях да й давам. Онзи ден пак опитах с 20 мл., но, както писах, го понесе доста по-зле. Затова смятам да започна с една бебешка лъжичка - сигурно е 2-3 гр.- и да увеличавам броя на  лъжичките. Мислех да почна от днес, но проспахме стринта и сигурно ще почнем от утре.

dani777k, Глайтгелен се продава в аптеките, не помня колко струваше, следователно не е нещо фрапиращо. И наистина помага Peace

Днес много студено, ама ние се пошляхме половин час облечени като ескимоски hahaha дори напазирхме зарзават.

Хайде, лек ден на всички!

# 231
Здравейте мили мами!
Бебе Явор е добре - 61см и тежи 6200кг, и ние бяхме по цял ден навън, но нещо много се изкофти времето...
Сега гледам, че изгря слънчице и може би ще излезем за малко. Яворчо спи цяла нощ, събира му се към 10-11 часа сън, яде 5 пъти на ден през 3 часа по 180мл мляко, а между храненията пие и водичка-без захар. Кротичък е, плаче само когато е гладен - трябва да яде на секундата... Купихме му шезлонг и съм много доволна, на степени е, папка си в него, спинка и на него му харесва.. Малко е запечен и от време на време му давам дуфалак сутрин на гладно по 5мл. Вече се обръща от корем на гръб и е много смешен - залюлява се като си вдига дупето и крачетата Joy
Поздравявам всички мами и целувки на бебоците  bouquet

# 232
  • София
Здравейте и от нас Hug
Пунита,много ви се зарадвах с Яворчо,отдавна не беше писала.Ама много голям мъж си имате вие GrinningЩе се радваме да качиш снимки,за да го видим.
Кабив,взимай бързи мерки,защото и аз почнах  с болки в гърлото.Освен това се разбрахме,че аз ще съм последната разболяла се,така че на теб не ти е позволено да боледуваш Naughty Heart Eyes
Добре,че сега покрай нас мина Айла да поговоря нормално,че както не сме излизали заради тази моя болест съвсем се видиотих,все на бебешки говоря Mr. Green Embarassed
Ммария26,все едно описваш нашия случай със сокчетата и за докторката,и за начина по който го понесе Ина. PartyСамо че аз спрях веднага след първия опит.Сега от 1 седмица давам с лъжичка,вече сме на 6 лъжички и няма проблем никакъв.Тя и преди много хареса вкуса,но стомахчето й не беше готово.Една лъжичка наистина е 2-3мл,так че ние вече сме почти на 15мл,но ще си ги увеличавам с по лъжичка на ден.
Ина пак се опитва да си поспива повечко нощем.Сутринта се събуди в 5ч,т.е. спа цели 7 часа LaughingА за акането,тя от близо 2 месеца ака 1-2 пъти на ден,но е с нормална консистенция и цвят.Като ви слушам за тези шезлонги,ще взема и аз да купя.Аз за тази цел ползвам коша от количката,че той се сваля и става на нещо подобно,ама хич не е същото.Ще се запътвам да я храня,а това че ми подвиква от нейната стая,сигурно е,за да ви изпратя много целувки от нея Joy Heart Eyes

# 233
Мами, да ви кажа да не се тревожите за акането.
Моя малък мъж в началото си акаше на всяко хранене, но от един месец започна да ака на 5 дена веднъж. какво ли не пробвах-Дуфалак, термометър, Блевит чая, но ефект никакъв. Не дойдеше ли 5-тия ден не акаше. Педиатърката каза, че е съвсем нормално за кърмено бебе. така, че няма място за безпокойство. А сега от една седмица започна да ака на 3 дни веднъж:)

# 234
  • София
    Punita много се радвам за Яворчо. Пораснал е много и е станал голям мъж. Пиши по-често много ще се радваме  Simple Smile
    Както вече написаха за кърмени бебета е нормално както да се изхождат по няколко пъти на ден, така и по веднъж на седмица. На мен и двете мадами по веднъж ми правиха пауза от по пет дни и малко се бях притеснила, но като прочетох се успокоих. Важното е да не се присвиват и като свършат работата да е с нормална консистенция. Аз лично ако не се налага предпочитам да не им давам нищо, а това с термометъра в краен случай, защото съм чувала че може да се привикне само по този начин да се изхождат.

# 235
Честито на всички празнуващи,да са здрави и много щастливи с мама и тати Simple Smile.
 Ние с Дани сме добре ,хапваме спим ,от седмица вече спим от 22.00 до към 6.00-6.30 сутринта.Относно сокчетата ние ги пием от повече от месец ,като започнахме с по 1 ч.л докато станат 10 мл ,сега пием по 20-25 мл ,на ден ,е някой път се  случва да пропуснем:).
Ние от 1 седмица ходим да плуваме ,Дани се представя много добре,не плаче и му харесва Simple Smile
Тук времето е студеничко ,и добре че беше плуването днес че да излезем за малко .Толкова от нас за сега ,много целувки на бебоците и да се пазите всички Simple Smile

# 236
eli_ym,  какви сокчета започна да даваш - готови или ти ги правиш от пресни плодове и от какво? В шише ли ги даваш или с лъжичка?

# 237
Здравейте мами!

Днес въпреки хладното време бяхме на разходка с Тони. Облякох го добре и си направихме една дълга разходка,като той спа през цялото време и дори продължи да спи и след като се прибрахме. Смятам да излизам всеки ден по малко,като разбира се се обличаме според времето. Утре вече смятам да стигна до гинеколога,че ще ми изтече срока на направлението докато се туткам.
По въпроса за сокчетата: Аз започнах с 10 мл. прясно изцедена ябълка първите 3 дни.После добавих круша и морков, като постепенно увеличавах количеството и сега Тони пие по 40-50 мл. 2 пъти дневно. Смятам да изчакам с цитрусовите плодове още малко.

eli_ym къде ходите на плуване? Стана ми много интересно.

Punita много се радвам че така хубаво расте Яворчо.  Hug Да продължава все така, а ти пиши по често при нас.

Лека вечер на всички и спокойни бебчета! Hug
Честито на бебоците празнували месечинки вчера и днес!  bouquet

# 238
  • Sofia

Ние от 1 седмица ходим да плуваме ,Дани се представя много добре,не плаче и му харесва Simple Smile
Тук времето е студеничко ,и добре че беше плуването днес че да излезем за малко .Толкова от нас за сега ,много целувки на бебоците и да се пазите всички Simple Smile
Ти направо ме смая - разкажи подробно за плуването, моля те! Praynig Praynig Praynig Звучи доста добре!

# 239
Здравейте мами и сладки бебенца!
Разписвам се за да не се забравим. Няма с какво да се похваля или оплача и за това не съм се включвала, но ви чета.
Имам питанки към мамите, които пиха хапове за спиране на кърмата. Колко време след тях ви доиде М-то и по време на приемът им имахте ли обилно течение? Аз пия Бромокриптин от няколко дни по 1/4 сутрин и вечер и имам страшно течение. Направо не мога да смогна на превръзки и все си мисля, че ще ми дойде но още го няма.

Общи условия

Активация на акаунт