Име Марина или Велина

• 6 325
  • 85
  •   1
Отговори
# 15
Галено на Велина- Вили.
Повече ми допада от Марина, но и двете са хубави.
Леко раждане!

# 16
  • София
Марините, които познавам са или Марина просто или за близките и в по-лична обстановка Маринка. За мен Марина не е кръстено на Мария, но важното е на вас да ви харесва и така да го чуствате.
Велините, които познавам винаги са Вили.
И двете имена са хубави.
Галеното може да го контролирате, но само до известна степен и докато е малко детето, в по-късен етап самото дете ще нареди как да се обръщат към него по свой вкус. Моята дъщеря е на осем, но си казва на всички, че иска да и казваме с цяло име, синът ми също, не е произлязло от мен, аз си ги лигавя вкъщи, те просто много си харесват имената целите и така ги наричат и приятелите им.

# 17
Имах съученичка Марина. Галените й имена бяха Маринка, Мари, Мери, а знам че баба й я наричаше Нинка.

# 18
Моя много близка приятелка се казва Марина. Обръщаме се към нея с цяло име или Маринка/че. Името е прекалено хубаво, за да се съкращава.
Велина е също хубаво име, но Марина ми е по-любимо, а и е много подходящо за лятно момиче. 🙂

# 19
Марина от мен. Велина не ми харесва. На Марина има много галени-Мери, Ина, Мина, Маринка, Маринче. Аэ бих эаложила на Марина-беэ галено, също е много хубаво.

# 20
От двете - Марина. Познавам Марина, към която се обръщам с цяло име.

Като комбинация от Велин и Мария се сетих за името Велимира. Може да Ви допадне.

Леко раждане!

# 21
И двете са хубави, все пак клоня към Велина.
Познавам няколко Марини и на всички им казват с цяло име.
Мария и Марина нямат нищо общо, ако искате да я кръстите на Вас.
От Мария има други производни, също хубави имена.
А пък ако се роди на празника - и от Марина има хубави производни.

Ако искате да се съобразите с религията, но се роди след 17 юли, вижте кой е най-близкият предстоящ и изберете такова име. Този месец от днес нататък  празнуват:
14.07 - Орлин
15.07 - Владимир, Влада, Владислава
16.07 - Юлия, Джулия Hearts
17.07 - Марина
20.07 - Илинден
22.07 - Мадлен, Магдалена, Магда, Миглена
23.07 - Успение на св. Анна
.......... и т.н.

-

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 15:08 от Greene

# 22
От двете - Марина. Познавам Марина, към която се обръщам с цяло име.

Като комбинация от Велин и Мария се сетих за името Велимира. Може да Ви допадне.

Леко раждане!

Мъжът ми се казва Велимир 😁 От там и ни дойде идеята за Велина.

Идеята с кръщаването на мен или мъжа ми беше просто детето да носи една от нашите букви. Не да е производно на нашето име. За това за мен поне ще си е кръстено на мен, защото ще носи моята буква. Все пак тя си е отделен човек и не съм искала да носи същото име като мен.
Като цяло се радвам, че повечето Марини във вашето обкръжение ги наричат с цяло име. А Маринка и Маринче не ми допадат, защото аз много се дразня като някой ми каже Марийка или Марийче. Но в крайна сметка аз ще имам контрол над галените имена до една възраст, както казвате.
Благодаря на всички за предложенията. 😊

# 23
Аз бих предпочела Велина. Звучи ми по-нежно, по-ефирно някак си.
Марина не ми харесва. Съжалявам!

# 24
От двете аз съм за Марина. Велина може би е по-типична за македонските краища.
Иначе предпочитам Валентина/ съответно Валя, Виолета/Вили.
А като вариант на Марина - Мариана, по добре ми звучи.

# 25
Марина и от мен. На галено може и  Ина или Рина. Децата ми имат приятелка Марина, 10-годишна и й казваме Маринка, Маринче, рядко Мими.

# 26
  • Най-красивата страна
Марина-красиво,женствено,интернационално име,хубаво значение,има имен ден.Не бих използвала галено.

# 27
И двете имена са приятни, но за жалост всяко от тях свързвам с по един хубав и по един не толкова хубав човек, та ми е трудно да дам безпристрастна оценка.
На Марините си им казват Марина, без галено. На Велините им казват Вели и Лина. (В скоба ще кажа, че на една Марина са й казвали децата Ламарина, а на едната Велина - Върлина. Слагам го в скоба, защото и на най-хубавото име може да се намери подигравателен прякор, но все пак да имате предвид.)
Фен съм на разнообразието и щом не искате да е дословно на Вас, а по-скоро ще ползвате буквичка, с М повече ми харесва Магдалина, а с В - Виктория и Валентина.
Успех и леко раждане! 🍀

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 18:20 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 28
E, щом съпругът Ви е Велимир, Марина Велимирова ми звучи по-добре от Велина Велимирова. Прекалено сходни са, а са и две съседни имена. Освен това, ако е Велина, може да го бъркат с Ивелина. Затова на Ваше място бих избрала Марина. Успех!

# 29
Сходни са, но презимето рядко се използва, освен при попълване на документи.

Общи условия

Активация на акаунт