За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 163
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 43 438
Ваня, маслото може да го направиш на по- малки парчета по грамаж и смело да ги замразиш.

# 541
  • Мнения: 11 106
Маслени бисквити Grinning
За съжаление не си намирам рецептата, но помня, че се правят с много масло.

# 542
  • Мнения: 604
Соленки масло:брашно:сирене=1:1:1

# 543
  • Мнения: 476
За първи път ще правя крем нишесте на Биосет с Ягода , но в указанията не пише колко грама захар да се сложи, пише само , че се вари в предварително подсладени вода или мляко.И се чудя дали да го направя направо неподсладен предвид че сигурно прахчето има някакъв естествен вкус, леко подсладен.Не съм почитател на прекалено подсладеното да си кажа, не защото не обичам сладко, а защото предпочитам да усещам естествения вкус на млякото, комбиниран с прахчето.Но ако някой има представа колко захар би било приемливо да сложа ще се радвам.

# 544
  • София
  • Мнения: 8 263
Не са подсладени нишестетата на Биосет, не.
Правил съм бисквитени торти с тях, 4 пълни супени лъжици слагам на литър мляко. Не мисля, че става прекалено сладко така според моя вкус. Също и никога не ползвам вода, а само мляко.

# 545
  • Мнения: 5 184
Има един македонски десерт, "Туфахия". Ябълки с орехи и канела. Но седят по-стегнати, така да го кажа, от обикновени печени ябълки.

Намирам няколко рецепти в интернет - с белтък, с масло, само с вода..
Вие как ги правите за г/д такъв резултат?


https://recepti.gotvach.bg/r-28041-%D0%9F%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B … D0%B5%D1%85%D0%B8

https://blogovoditel.com/recepta/tufahija-pecheni-jabylki-s-pylnej/7379/
(обаче на "виж рецептата" -> 404 error)

# 546
  • Мнения: 476
Не са подсладени нишестетата на Биосет, не.
Правил съм бисквитени торти с тях, 4 пълни супени лъжици слагам на литър мляко. Не мисля, че става прекалено сладко така според моя вкус. Също и никога не ползвам вода, а само мляко.
Благодаря за ориентира Simple Smile Използвам кухненска везна, значи се получава 60 грама за общо количество 1320 грама (2 пакетчета от 60 г. От нишестето ще правя на литър).Не би трябвало да е много подсладено така, ще опитам.

# 547
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 583
За бисквитена торта на 1 л мляко слагам 1 ч. ч. захар /от 200 мл/. Става сладичко, но така се харесва у нас. Даже моите искат да им е по-сладко, но пък това е моята доза.

# 548
  • Мнения: 5 624
Може ли изпробвана и сполучлива рецепта за царевичен /може и от друго брашно, важното е да е безглутенов/ хляб, без мая и втасване за бързо приготвяне?

# 549
  • Мнения: 487
Подариха ми 1 килограм сушени манатарки. Хора, те са цял чувал! За какво да ги ползвам, освен за ризото? Благодаря!

# 550
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Може ли изпробвана и сполучлива рецепта за царевичен /може и от друго брашно, важното е да е безглутенов/ хляб, без мая и втасване за бързо приготвяне?

Мога да ти предложа рецепти за питки и соленки безглутенови, без мая.

Питки с нахут(може да го замениш с царевично/оризово изцяло или някаква част)

Соленки без глутен

Подариха ми 1 килограм сушени манатарки. Хора, те са цял чувал! За какво да ги ползвам, освен за ризото? Благодаря!

Супа от нахут с манатарки

# 551
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Подариха ми 1 килограм сушени манатарки. Хора, те са цял чувал! За какво да ги ползвам, освен за ризото? Благодаря!
Мога да си дам адреса за една шепичка Simple Smile)
Ризото да,  можеш да ги добавяш където си искаш за овкусяване.
https://craftlog.com/bg/gotvarski/explore/%D1%81%D1%83%D1%88%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B8

# 552
  • Мнения: 867
Подариха ми 1 килограм сушени манатарки. Хора, те са цял чувал! За какво да ги ползвам, освен за ризото? Благодаря!
На практика могат да се добавят към всяко ястие, на което му вървят гъби. Преди 2-3 години бях се сдобила с малко количество и понеже си го пазех, че беше малко, те взеха че мухлясаха Simple Smile Така че ги дръж на сухо или използвай бързичко, ако живееш в по-влажен климат.

# 553
  • Мнения: 15 046
Моля за помощ! Трябва да вкарам в употреба 250г масло. Имам и яйца, захар, кисело, прясно мляко. Ако може да ми помогнете с някоя рецепта, но без брашно! Също така ще е добре, ако не е необходимо да се използва миксер. Благодаря предварително!

Можеш да направиш крем и в него да добавиш маслото. Имаше и една рецепта за руло от бисквити, чийто крем е от мармалад и масло. Ако е заради срока на годност, можеш да го замразиш.

На литър мляко аз слагам осем супени лъжици захар. На нас ни е екстра така, но сме любители на сладичкото.

# 554
  • Мнения: 2 638
Ще правя прясно зеле със свинско в гювеч.
 Досега само в тава правех и предварително запечатвах месеото на тиган.
 Питането е, ако не го запечатам, ще бъде ли пак крехкичко?

Общи условия

Активация на акаунт