За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 162
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ще правя прясно зеле със свинско в гювеч.
 Досега само в тава правех и предварително запечатвах месеото на тиган.
 Питането е, ако не го запечатам, ще бъде ли пак крехкичко?
Крехко става от бавното готвене, запечатването запазва сочността.

# 556
  • Пловдив
  • Мнения: 473
Много ще се радвам ако споделите рецепти за чийз кейк. Аз по принцип правя у дома вариант който е без печене. Но наскоро ядох е кейк който беше изпечен, не само блата ами целия. Имаше прекрасен кафеникав загар навсякъде. Тъмен блат и светла плънка препечена отгоре. Много ни се услади. Ще се радвам ако изпробва няколко рецепти.

# 557
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Много ще се радвам ако споделите рецепти за чийз кейк. Аз по принцип правя у дома вариант който е без печене. Но наскоро ядох е кейк който беше изпечен, не само блата ами целия. Имаше прекрасен кафеникав загар навсякъде. Тъмен блат и светла плънка препечена отгоре. Много ни се услади. Ще се радвам ако изпробва няколко рецепти.
Заповядай  чийзкейкове от мен, всичките са печени - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%A7%D0%B8%D0%B9%D … D0%B5%D0%B9%D0%BA

# 558
  • Мнения: 7 961
Подариха ми 1 килограм сушени манатарки. Хора, те са цял чувал! За какво да ги ползвам, освен за ризото? Благодаря!
Част от тях можеш да смелиш на брашно и да ползваш в различни сосове или като подправка към ястия, хлебчета, солени кексове и мъфини.

# 559
  • под тепетата
  • Мнения: 11 145
Тука доста време се въртеше рецепта за фалшива шкембе чорба с гъби, но не знам дали става с манатарки.

# 560
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Офф, ММ донесе някаква свинска плешка без кост от лидл... Мн мазно изглежда, какво да го правя това месо? Аз не обичам свинско изобщо, но той обожава такова Sad

# 561
  • Мнения: 16 450
Щом е мазничко, гювеч.

# 562
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Офф, ММ донесе някаква свинска плешка без кост от лидл... Мн мазно изглежда, какво да го правя това месо? Аз не обичам свинско изобщо, но той обожава такова Sad

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_12.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/03/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html

# 563
  • Мнения: 11 106
Първото ястие изглежда много вкусно.
С какво количество доматено пюре може да се замени домата?

# 564
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 583
Плешка меля на кайма аз.

# 565
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Първото ястие изглежда много вкусно.
С какво количество доматено пюре може да се замени домата?

1 равна супена лъжица, разредена с малко хладка вода. Но вкусът с пресен домат е малко по различен.

# 566
  • Sofia
  • Мнения: 29 089
1кг сушени  манатарки си е направо огромно количество.Най-добре в малки пакетчета и в хладилник или фризер ако може да се държат.

# 567
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Касапския кебап колко време да го задушава? Поне ориентировъчно?

# 568
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Касапския кебап колко време да го задушава? Поне ориентировъчно?

Отнема от 30 до 40 минути да изври течността.

# 569
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт