За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 117
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Моля, дайте ми рецепта за много вкусен огретен от картофи 😊

Картофен огретен с хрупкава заливка

# 301
  • Sofia
Вариации по темата няма, важно е продуктите да са качествени. 

moonriver, не съм съхранявала повече от 2 дни, но и аз смятам, че не могат да издържат много, предполагам ще започнат да мухлясват.

# 302
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_24.html

# 303
  • In transit

Огретен с пармиджано

Картофи с фета и маслини

# 304
  • русе
Може ли да замразя къпини?

# 305
  • Sofia

Разбира се!

# 306
Супер са си, само имай предвид да са в тава или поднос да си замръзнат всяка отделно, а не на буца заедно. И после вече си ги слагаш в плик.
По този начин можеш да си вадиш по малко или ако са в сладкиши понякога може и да не се размразяват напълно преди да се вложат.

# 307
  • София
Предложете ми, моля Ви рецепта за сос за пълнени чушки с маскарпоне (имам 250гр в хладилника) или някакъв друг подобен сос от рода на бял сос

# 308
  • In transit
Бял сос за чушки правя като смеся една течна сметана (22%) с една заквасена сметана, 1-2 с.л. нишесте (или брашно) и 1 яйце. Става много плътен и балансиран на вкус сос.
Може да замениш заквасената сметана с маскарпонето.
Може и само маскарпоне, яйце и малко брашно да направиш.
След като свариш чушките добавяш малко от соса, в който са врели към някоя от горните смеси, объркваш и връщаш при чушките. Внимателно разбъркваш. Кипваш соса на по-бавен огън и готово.

# 309
  • Русе
Скрит текст:
Предложете ми, моля Ви рецепта за сос за пълнени чушки с маскарпоне (имам 250гр в хладилника) или някакъв друг подобен сос от рода на бял сос

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_11.html

# 310
Здравейте,

Имам един въпрос - откъде мога да купя малцов оцет в София? Обиколих суперите в квартала, но ме гледат като полезно изкопаемо Smile

# 311
  • Sofia
... откъде мога да купя малцов оцет в София? Обиколих суперите в квартала, но ме гледат като полезно изкопаемо Smile
Така си е в реалните магазини, виж в нета. Simple Smile

# 312
Имам голямо парче пастърма, която е ужасно солена. Мога ли по някакъв начин да я обезсоля или да я приготвя така, че да не се усеща толкова солта?

# 313
Здравейте,

Имам един въпрос - откъде мога да купя малцов оцет в София? Обиколих суперите в квартала, но ме гледат като полезно изкопаемо Smile
Евентуално потърси в Хит хипермаркет. Не знам дали има, но те имат голям внос от Германия и според мен ако има някъде, ще да е там.

# 314
Слагай да се готви в боб, или грах. Солената пастърма де

Общи условия

Активация на акаунт