За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 197
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 284
Здравейте, прекрасни кулинари,
Моето питане и за кокосово масло. Една приятелка ми подари 2 буркана и нямам представа в какво да ги вложа. Искам някакви десерти или приемам идеи всякакви.
Благодаря ви и успешна седмица.

# 466
  • Мнения: 43 449
Ще пълня патладжани с кайма. Има ли разлика дали каймата ще я вложа сурова и объркана с подправките, или задушена за 2-3 минутки?

# 467
  • Мнения: 5 411
Аз лично я задушавам със зеленчуците за 10- тина минути.

# 468
  • Мнения: 43 449
Да, и аз така си действам, но реших да питам.

# 469
  • Мнения: 12 194
За водата от граха - отварям консервата съвсем леко и през отвора изсипвам водата, но не съвсем докрай, за да остане сочен граха.

# 470
  • Мнения: 9 453
Ако сложа във фризера, готвено прясно зеле с пиле, дали ще е става за ядене след размразяване
не, стои като измито. Трябва да го поготвиш отново - мазнина, да се задуши, или запече.

# 471
  • Мнения: 17 116
Моето питане и за кокосово масло. Една приятелка ми подари 2 буркана и нямам представа в какво да ги вложа. Искам някакви десерти или приемам идеи всякакви.

Кокосов кекс
Скрит текст:
3/4чч размекнато кокосово масло, 3/4чч кокосово мляко, 1 1/2чч захар, 3 яйца, 1 3/4чч брашно, 1 1/2чл бакпулвер, 1/2чл сол, 6сл кокосови стърготини. Пече се на 160С, като изстине отгоре може да се направи глазура от 4сл кокосово мляко и 1-2сл кокосови стърготини
Кокосови сладки (американски тип)
Скрит текст:
1/2чч кокосово масло, трябва да е твърдо, не стопено, 3/4чч захар, 1 яйце, ванилия, 1 1/2чч брашно, 1чл сода за хляб, 1/4чл сол, 1/2чч шоколадови парченца. Първо маслото и захарта се разбиват заедно, после се добавят яйцата и накрая останалите продукти, като шоколадът се добавя най-накрая. Тестото се оставя в хладилника за 1ч. Ако не се оставят в хладилника или се оставят за по-кратко време сладките ще се разлеят повече и ще станат по-тънки (въпрос на вкус). Оформят се 12 топчета и се редят в тава на разстояние към 4см едно от друго, защото ще се разлеят при печенето. Пекат се на 175С 10-12мин. Трябва да са леко "дъвчащи". Тавата се вади и оставя да изстине няколко минути преди да се местят сладките, защото са меки като са топли. Могат да се съхраняват в кутия с капак няколко дни.

# 472
  • Мнения: 9 453
Здравейте, прекрасни кулинари,
Моето питане и за кокосово масло. Една приятелка ми подари 2 буркана и нямам представа в какво да ги вложа. Искам някакви десерти или приемам идеи всякакви.
Благодаря ви и успешна седмица.
Правя и палачинки с него

# 473
  • In transit
  • Мнения: 14 202
Или пържени филийки Simple Smile Чудни стават в кокосово масло.

# 474
  • Мнения: 244
Ползвате ли водата от буркан или консерва с грах?
За ястия с грах - хвърлям я категорично (дори от домашна консерва)  - разлигавя ми манджата.
Преди доста годуни правих постна майонеза с тази вода. Стана прилично, но не съм повтаряла. В нета можеш да намериш такава рецепта, че не си я спомням. Помня само майонезата.

# 475
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ползвате ли водата от буркан или консерва с грах?
За ястия с грах - хвърлям я категорично (дори от домашна консерва)  - разлигавя ми манджата.
Преди доста годуни правих постна майонеза с тази вода. Стана прилично, но не съм повтаряла. В нета можеш да намериш такава рецепта, че не си я спомням. Помня само майонезата.
Буркан грах ползвам само за грах яхния и оставям малко от водата.
А майонеза  става най-добре с нахутената вода от варенето (Аквафаба).

# 476
  • Мнения: 1 467
Благодаря Пепи!

Водата от грах в консерва винаги  изхвърлям, а него измивам.

Правила съм постна  майонеза с вода от нахут и боб, и от червения боб, дори в малка чашка съм замразявала водата. Да си   имам винаги. Хубава се получава.

# 477
  • Мнения: 11 106
С колко яйца правите курабиите? Гледам различни рецепти и варират от 1 до 4.. аз направих с 1 и станаха идеални, но все пак ми е любопитно как е по класическа рецепта.

# 478
  • София
  • Мнения: 12 685
Аз ги правя без яйца.

# 479
  • Мнения: 17 116
С колко яйца правите курабиите? Гледам различни рецепти и варират от 1 до 4.. аз направих с 1 и станаха идеални, но все пак ми е любопитно как е по класическа рецепта.
С едно. Но ако имаш рецепта с повече яйца може ли да я пуснеш тук,  звучи интересно и вкусно Smiley

Общи условия

Активация на акаунт