За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 124
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Не ви ли е страх да ядете сурови яйца? Особено белтъци съм чувала, че винаги трябва да минат термична обработка Thinking

# 646
  • Sofia
Не ви ли е страх да ядете сурови яйца? Особено белтъци съм чувала, че винаги трябва да минат термична обработка Thinking
Тц, цял живот сме ги яли, проблем не сме имали. Ползвам яйца от големите вериги, не от незнайни източници.

Аз пък за първи път чувам да се прави Тирамисуто с друг алкохол, а не с вино Марсала.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 14:57 от Morena

# 647
Момичета, като бях в Турция ядох много вкусна супа от нахут и пилаф, издирвам рецепти, ще съм много благодарна да ми помогнете.

# 648
  • Sofia
Ами то пилаф е ястие, та вроятно имаш предвид ориз.

# 649
Ориз е, правят го изключително вкусно, затова търся да намеря оригиналната им рецепта.

# 650
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, като бях в Турция ядох много вкусна супа от нахут и пилаф, издирвам рецепти, ще съм много благодарна да ми помогнете.

С гугъл преводача идеално се превежда рецептата. Много е вкусна. Аз също съм и хвърлил око отдавна.
https://www.nefisyemektarifleri.com/pirincli-nohut-corbasi-tarifi/

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 16:34 от i_peych

# 651
  • Далечният изток
Рецепти за пилаф и за супа от нахут Wink

# 652
  • Велико Търново
Сега ме под сещате, за една турска пилешка крем супа, която ядох в една верига за бързо хранене... За съжаление нито веригата помня, нито точното име на супата, а само уникалната консистенция и парченца та пилешко в нея Simple Smile)) ако някой има предложения, като за моето въображение ще се радвам да сподели Simple Smile

# 653
  • Русе
Скрит текст:
Сега ме под сещате, за една турска пилешка крем супа, която ядох в една верига за бързо хранене... За съжаление нито веригата помня, нито точното име на супата, а само уникалната консистенция и парченца та пилешко в нея Simple Smile)) ако някой има предложения, като за моето въображение ще се радвам да сподели Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/07/blog-post_3.html

# 654
Мики, рецептата за тирамисуто я направих, но доста се затрудних при затоплянето на захарта. Първия път я изтървах и надхвърли 121 градуса, втория път стриктно следях всичко и помощник имах на жълтъците да разбива, но пак стана като захаросана и се стричваше. Очаквах, че ще се разлива като сироп. Котлона ми е до 9, топлих я на 4,5. Има ли някакви тънкости около това или така захаросано и твърдо е нормално.

# 655
Свинският шол по-сухо или по-мазно месо е?

# 656
  • София
Мики, рецептата за тирамисуто я направих, но доста се затрудних при затоплянето на захарта. Първия път я изтървах и надхвърли 121 градуса, втория път стриктно следях всичко и помощник имах на жълтъците да разбива, но пак стана като захаросана и се стричваше. Очаквах, че ще се разлива като сироп. Котлона ми е до 9, топлих я на 4,5. Има ли някакви тънкости около това или така захаросано и твърдо е нормално.
Това е моето Тирамису,  добавям и белтъците, всичко правя по минути, засичам и бъркам и следя , смятам ,че добре е обяснено - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/04/blog-post.html
Скрит текст:
Свинският шол по-сухо или по-мазно месо е?
по-сухо.

# 657
  • Далечният изток
Витаминче, има и по-сухи части от прасето, но това си е сухо, шол е бут всъщност.

# 658
  • In transit
Дани, тънкост чак няма, но в началото наистина е хубаво да имаш помагач, който веднага като заври захарта да го изсипеш на тънка струя при жълтъците. Може да сложиш 1-2 с.л. повече вода докато свикнеш с процедурата. На мен ми е лесна, защото я правя от години. Но ако не ти е проблем може директно да си разбиеш жълтъците със захарта и да добавиш маскарпонето след това..т.е без пастьоризацията.
Сега се замислих да не би захарта ти да не била ок? Чувала съм, че има и некачествени...като се загрее се разтапя като сироп захарта. Не е твърда и захаросана със сигурност.

Виж това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=xsi8bhsBa18

# 659
Марсалата заменям с вермут. Жълтъците разбивам със захарта на водна баня, докато захарта се стопи и сместа се сгъсти. Свалям от котлона добавям алкохола и разбивам докато се охлади, след което смесвам с маскарпонето.
По някога слагам и белтъците разбити на принципа на италианския меренг, понякога пък слагам сметана.

Общи условия

Активация на акаунт