За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 172
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Здравейте отново! Бихте ли споделили любимите си рецепти за пиле на фурна с картофи? Нямам опит в кулинарията и първите ми няколко пъти с пиле на фурна бяха доста зле- пилето изсъхваше много, а веднъж реших и с бирено шише да го готвя- ужасно се получи, само бира се усещаше. Благодаря предварително!

Заповядай, Печено пиле с картофи При мен са отделни рецепти, но може да ги изпечеш и заедно.

# 676
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз правя с корнфлейкс.
Точно.

# 677
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
С каква панировка да направя пилешки хапки? С какво обикновено се прави? Сусам детето не харесва.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/01/2.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8477.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_25.html

# 678
  • Мнения: 24 576
С каква панировка да направя пилешки хапки? С какво обикновено се прави? Сусам детето не харесва.
Обикновено е брашно-яйце-галета, в този ред. И след като ги панираш, оставяш за малко да постоят - панировката залепва хубаво понеже се навлажнява от яйцето и става като коричка върху месото, вместо да ти изпада и прегаря в тигана.
Вариант е вместо галетата да е едър царевичен грис, направо качамак пише на пакета. Стават по-златисти, по-хрупкави и поема по-малко мазнина от галетата (това ако ще ги пържиш, на фурна не съм пробвала с качамака как става).
Корнфлейкс също може да е, писали са вече, етапите с брашното и яйцето преди това си остават същите. Срещала съм варианти и със сухо картофено пюре на люспи, както и с натрошен картофен чипс.
В брашното и/или в яйцето може да има или да няма сол и някакви подправки, месото може да го мариноваш с каквото обичате или направо така, все ще станат.
Ако решиш да не ги пържиш в олио, стават да ги направиш на фурна или еърфраер. Тогава преди печенето върху изпръхналата панировка си ги омазни или с четка, или със спрей олио. Стават си като пържени, иначе ще са сухи.

# 679
  • Мнения: 8 774
Пилешките хапки ги правя на фурна, а панировката е от белтък, в който предварително овалвам хапките, смесен с някаква подправка - риган, мащерка и малко соев сос. И след това в начукан корнфлейкс, царевично брашно и галета. Напръсквам с малко олио и пъхам във фурната.

# 680
  • Мнения: 476
Хора, колко е 1/2 хляб, искам да изпробвам рецепта за по пухкави и вкусни пържени филийки където се използва 400 грама кисело мляко и брашно, това на 10 филии ли се равнява?

# 681
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
Хора, колко е 1/2 хляб, искам да изпробвам рецепта за по пухкави и вкусни пържени филийки където се използва 400 грама кисело мляко и брашно, това на 10 филии ли се равнява?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_21.html

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Хора, колко е 1/2 хляб, искам да изпробвам рецепта за по пухкави и вкусни пържени филийки където се използва 400 грама кисело мляко и брашно, това на 10 филии ли се равнява?
Какво равняване, не ти разбирам 1/2 хляб дали е 10 филии ли питаш или друго... ... то зависи от големина и форма на хляба и филиите - колко са тънки/дебели (от което зависи броят им), от какво брашно е хлябът и съотвено попивността му.
    Моите панирани филии са пухкави - топя ги в яйце + пр. мляко.  Нарязвам колкото искам фиилии, бъркам смес и ако не ми стига забърквам още, пък ако ми остане - изпържвам остатъка и нямам грижи.

# 683
  • Мнения: 476
Да, това питах какво визират под 1/2 въпреки че едва ли има значение броя на филиите толкова колкото съдържанието днес използвах 15 мл мазнина една лъжица тоест за 4 филии но не се получи много добре но предполагам е трябвало поне 50 мл въпреки че са малко филиите иначе по принцип също искам да изпробвам с кисело утре да видя каква е разликата.

# 684
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
И лъжиците мазнина са относително понятие, защото пък зависи от диаметъра на съда, в който ще пържиш.
За панирани/пържени филии дъното на съда трябва да е покрито с поне 5мл мазнина. И тя трябва да е добре загрята (пускаш парченце хляб и ако веднага започне да се пържи - готова е нужната температура), за да не попиват мазнина филиите.  Хлябът е добре да е поизсъхнал - иначе стават тестени панираните филии.

# 685
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 586
Пържените филии ги правя като топя филията само в разбити яйца с малко сол.
Майка ми прави кашичка от яйца, кисело мляко и брашно, в тази смес топи филиите и пържи.
Олио наливайте на око в съда за пържене, не трябва да е просто намазнен съдът, а да си има достатъчно количество, поне 1-2 пръста олио.

# 686
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Аз ги пържа филиите в кокосова мазнина и слагам съвсем малко на дъното, може би около 20г (2с.л. от моите). Тиганчето ми е с диаметър 18см.
Най-вкусни филии стават с изсъхнала багета, режа ги на тънко и ги топя в яйце с малко прясно мляко. Стават много сочни и вкусни с аромат на кокос. Пържа ги на средно силен огън.

# 687
  • София
  • Мнения: 12 219
Пържените филии ги правя като топя филията само в разбити яйца с малко сол.
Майка ми прави кашичка от яйца, кисело мляко и брашно, в тази смес топи филиите и пържи.
Олио наливайте на око в съда за пържене, не трябва да е просто намазнен съдът, а да си има достатъчно количество, поне 1-2 пръста олио.
Точно с тази смес ги правя, няма по-вкусни пържени филийки, меки и много сочни и най-важното е, че и утре са хубави.

# 688
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
Момичета, като бях в Турция ядох много вкусна супа от нахут и пилаф, издирвам рецепти, ще съм много благодарна да ми помогнете.

Ето супичката, утре ще напиша рецептата. Става много бързо и лесно.

# 689
  • Мнения: 17 116
Здравейте отново! Бихте ли споделили любимите си рецепти за пиле на фурна с картофи? Нямам опит в кулинарията и първите ми няколко пъти с пиле на фурна бяха доста зле- пилето изсъхваше много, а веднъж реших и с бирено шише да го готвя- ужасно се получи, само бира се усещаше. Благодаря предварително!
Зависи как готвиш, но изсъхването може да се е получило защото пилето е готвено твърде дълго. Купи си готварски термометър за месо, така най-лесно ще познаваш кога пилето е готово. Или покрий пилето с алуминиево готварско фолио за половината от времето за готвене, после го махни и допечи да се зачерви само. Можеш също
Скрит текст:
да намажеш пилето с масло, остави маслото предварително на стайна температура да омекне, може да го разбъркаш и с някакви любими у вас подправки. Ако не те е гнус да пипаш сурово пиле, хващаш птицата, повдигаш кожата откъм шията да се получи като джоб и напъхваш маслото между кожата и месото (от страната на пилешките гърди, не гръбнака). Може да пъхнеш масло и към бутчетата под кожата пак от същото място, кожата лесно се разделя като побутнеш малко. Така също ще стане сочно.

Общи условия

Активация на акаунт