Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 365
  • 804
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря, значи няма да стане. Sad

# 166
По моя казус може и да има светлина в тунела, защото разбрах, че ако не е упоменато в полза на кой е изпитателния срок то той е в полза на двете страни (тук май някой спомена същото). И доколкото аз го разбирам може да напусне работника в този период без предизвестие. Дано правилно разбирам, защото иначе ще е голям проблем това отработване цели 3 месеца. Отношенията вече са нетърпими.

# 167
Моят казус. Имам два ТД един след друг, от началото на годината с непрекъснат стаж. Могат да ме освободят по чл.71. Въпросът ми е дали имам право на обезщетение и как да го изчисля?
Роки, какво стана, нали ти харесваше работата?! Или е заради ковид?!

# 168
  • София
Ужасно ми е далеч. Но засега това са само варианти.

# 169
Изкарай 12 месеца,тогава да те освободят. Ако си от началото на годината, не остава много.

# 170
И аз пътувам 40-50км в едната посока всеки ден от няколко месеца (в сравнение 10-15 мин пеша преди това Simple Smile Simple Smile )... Ама засега само това му е кусура Simple Smile
Имам колеги от двуцифрен брой години, някои от 20тина - явно не е толкова зле.

# 171
  • на земята
Здравейте,искам да попитам всеки месец на различно число ли изплащат обезщетенията за безработица?
Този месец в сайта е упоменато 15 число?Това означава ли ,че всеки месец по различно време се превеждат.Въпреки,че примерно сме освободени на 5 число примерно?
Благодаря

# 172
На 15 превеждат.

# 173
Здравейте .имам въпрос .3 месеца имам стаж в германия ,от фирмата която работех в България  съм в неплатена ,има ли смисъл да ме съкратят от фирмата в България ,да може да взема за тези 3 месеца от германия на това което съм осигуряван на 1800 евро. от бюрото по труда  като безработен .

# 174
  • София
Като вземеш от Герм.  обезщетение за безработица с 3 месеца трудов  стаж там - похвали се. Ще си първия случай в историята на немското трудово право. Отделен е въпроса, че 3 месеца преди освобождаването от работа трябва да си се регистрирал/информативно за тях/. Има ФБ групи за работа и живот в Герм, потърси ги и попитай там.

# 175
Като вземеш от Герм.  обезщетение за безработица с 3 месеца трудов  стаж там - похвали се. Ще си първия случай в историята на немското трудово право. Отделен е въпроса, че 3 месеца преди освобождаването от работа трябва да си се регистрирал/информативно за тях/. Има ФБ групи за работа и живот в Герм, потърси ги и попитай там.

мен ми е въпроса за в България нали ще мога да се регестрирам Simple Smile

# 176
# 177
  • Over the rainbow
Здравейте

Преди 2 седмици се регистрирах на БТ. Когато се регистрирах ме попитаха дали веднага да започнат да ми търсят работа или на по-късен етап. Помолих да отбележат по-късен етап. Обаче вчера ми се обадиха за свободно работно място, което е за позиция, която не желая и в дружество с много лоша репутация като отношение към служителите и условия на труд. Можете ли да ми кажете при отказ, какви са последствията? Ще ми спрат ли обезщетението? Мога ли да откажа напълно да ми търсят работа?

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 10:13 от Lemone

# 178
Здравейте, излиза ли някъде ведомост за изплащане, както при болничните, например? Търся и не намирам нищо в сайта.
Редактирам-сега видях, че е излязла, с вчерашна дата.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 10:45 от *JustMamma*

# 179
  • София

Нищо не отказвай и не им противоречи.
Вземи си бланка и отиди във фирмата. Там може вече да са си назначили човек. Или пък да не отговаряш на изискваният А ако не са  - се прави на глупавичка,  не си признавай какви умения имаш и няма да те вземат.
Преди 1 г. от БТ нямаха право да настояват да търсят работа докато ти се плаща. Като минат месеците с плащане ако ти предложат някаква работа/напр. чистачка, баничарка/ и откажеш ти спират безплатната регистрация. Но то от нея няма много смисъл. Кега не знам как е.
Има служителки на БТ, които се вземат сериозно и се активизират да търсят работа на някого. Отчитат дейност като цяло, но не им се връзвайте.
Починете си, вземете си полагаемите платени месеци и се оглеждайте за подходяща работа.

Общи условия

Активация на акаунт