Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 292
  • 804
  •   1
Отговори
# 735
То и без това до 3 години осигурителен стаж е 4 месеца. Но при нея ще е минимално, поради напускане по взаимно съгласие. 18 лв./работен ден.

# 736
Здравейте, имам ли право на обезщетение от бюрото на труда при положение, че преди 1 година съм ползвала 4 месеца след приключване на договор по взаимно съгласие?

# 737
Да,отново ще е за 4 месеца минимално.

# 738
  • София
Здравейте!
Имам 13 мес. непрекъснат стаж на едно място, но ме принуждават да си подам заявление за напускане. Ще имам ли право на ТБ? /четох за 12 мес. през последните 18 мес./, но много не ми стана ясно, тъй като това ми е първата работа и съотв,  първото напускане.

Не си подавайте доброволно молба за напускане, явно не е по ваше желание. Искайте да ви съкратят, така ще имате право на обезщетение, по-голямо от това на взаимно съгласие.

# 739
Здравейте!
Назначените по заместване с изпитателен срок от 6 месеца, имат ли право на обезщетение при напускане по взаимно съгласие? Имам предвид пълната борса, не тази от 4 месеца.

# 740
Ако са имали вече отпуснато обезщетение, да. Ако тепърва ще се регистрират на борсата, не. Ще имат право, ако ги освободи работодателят.

# 741
  • sofia
здравейте,моля ако някой знае да каже😃на борсата съм от 2 месеца (за 11),ако започна да уча редовно 🤔какво става с обещетението
благодаря Ви

# 742
На борсата съм от 1.11, като се разбрахме, че първият месец ще ми бъде платен от работодателя.
Следователно, обезщетение от борсата трябва да почна да получавам от 01.12, поне така предполагам.
Кога мога да очаквам изплащане?

# 743
През следващия месец ги изплащат, след като вече е свършил месецът за който те обезщетяват, то и няма как без да е изтекъл - нали трябва да се знае за колко дни е обезщетението за него. На 15то число мисля че е първата дата, после сложиха поне още една  вече не помня кога е, май към края. Виж дали нямат на сайта си обявени точно датите. Иначе ако 15ти се падне почивен ден - следващия работен, така процедираха.

# 744
Привет. Прекратих трудовия си договор на 23.12 по взаимно съгласие и ми се полага мин.обезщетение по 18лв. на ден.
Отидох в бюрото по труда и ми казаха ,че трябвало да прекратя гражданския си договор (работя втора работа на него),и после пак да го сключа отново ,понеже не можело в един месец да имало двата договора. Доколкото знам, гражданския договор не се регистрира в НАП и не се плащат осигуровки по него, съответно не би трябвало да има проблем за обезщетение.
Имали ли сте подобен случай?
Благодаря!

# 745
Преди имаше проблем за обезщетението, ако сумата по ГД е повече от половината от МРЗ. Може би това са имали предвид.

# 746
Здравейте, знае ли някой кога ще се отварят програми като - "Мярка - наемане на безработни лица от работодатели - микропредприятия"

# 747
Здравейте! Регистрирана съм на бюро по труда като безработна,  но възникна здравословен проблем, който ще наложи по дълго лечение, мога ли да ползвам болничен!

# 748
Трябва да си на трудов договор, за да ползваш болничен.

# 749
Здравейте.
На 23.12 прекратих по взаимно съгласие договора си с последния ми работодател и се записах в бюрото по труда на 03.01.
Решението от НОИ дойде на 13.01 ,че ми е отпуснато мин.обезщетение от 18лв. на работен ден.
Вчера 16.06 беше падежната дата този месец на НОИ за изплащане на борсата ,но аз не получих превод за три работни дни от декември. Някой знае ли дали НОИ изплаща  обезщетения изобщо за толкова на брой дни или февруари ще ми заплати за двата?
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт