Трудова борса и обезщетения - 6

• 52 525
  • 804
  •   1
Отговори
# 435
Нека заличат уведомлението в НОИ. След като не сте подписали ТД, защо не са го сторили?
Странно, че са ви ги дали за подпис в обратна хронология. Той не е влязъл в сила ТД.

# 436
С ПИК на НАП може да видите дали ТД е регистриран. Най-вероятно не. Без подпис как?

# 437
Дори и да сте подписали трудов договор, той може да се заличи, както и уведомлението. Мисля, че беше в срок от седем работни дни, но не съм абсолютно сигурна. Правила съм го веднъж, бях започнала работа даже и изкарах четири работни дни.

# 438
  • там, където ми харесва
Здравейте, искам да питам ако ключа срочен ТД и ме освободят по чл 325 т.1 ал.3 дали е удочно за да ползвам борса след това? Или съответния член в случая не зная кои точно трябва са е?

# 439
  • София
Здравейте, искам да питам ако ключа срочен ТД и ме освободят по чл 325 т.1 ал.3 дали е удочно за да ползвам борса след това? Или съответния член в случая не зная кои точно трябва са е?

В първия пост на темата е описано как трябва да бъде.

# 440
Може, да.

# 441
  • там, където ми харесва
Въпросът ми е да е срочен ТД а не за безсрочен.

# 442
Да, за срочен. Ако отговаряте на условията за пълна борса, точно по този член и алинея, може. След изтичане на срока е той. А срок има само в срочен договор.

# 443
  • там, където ми харесва
Да, за срочен. Ако отговаряте на условията за пълна борса, точно по този член и алинея, може. След изтичане на срока е той. А срок има само в срочен договор.

Ако договора е срочен и преди тава е ползвана борса 7месеца мога ли да получа пак пълна борса?

# 444
Зависи , кога си била последно на БТ.
Ако си е използвала цялата пълна борса трябва да минат 3г.
Ако не си я, при последния работодател не трябва да си направила 12 м и да имаш оставащи суми за получаване / по месеци / от решението за пълна борса

# 445
Добър ден, интересува ме в случай, че напусна по собствено желание колко месеца ми се пада на борсата и колко лева на месец идва. / на постоянен трудов договор съм от малко над 4 години без прекъсване на 8-часов работен ден/ главно въпросът ми е дали заплатата, която взимам влияе на определянето на сумата, което бих вземала от борсата или това, което влияе е минималната работна заплата в държавата ни

# 446
При напускане по собствено желание е минимално обезщетение за минималния срок, мисля 4 месеца да беше. Заплатата няма отношение към размера и срока на обезщетението при такова напускане, нито пък стажът.

# 447
  • София
4 месеца х 18 лв. на работен ден.
За да ти е по-изгодно - след напускането по собствено желание започни работа на изпитателен срок. Като те освободят по време на изпитването ти се полага пълна борса, тогава е според заплатата. Прочети и първия пост на темата, описано е.

# 448
  • там, където ми харесва
Казусът ми е сл. Октомври 2021 съм подала за обезщетени , октомври 2022 кандидатствам пак по чл. 325 Ал.1 т.3
Ще имам ли право на борса?

# 449
Ако сте ползвала обезщетение през 2021 и имате остатък, не трябва да работите повече от 12 месеца, за да го ползвате.
Може ли по-конкретно да обясните?

Общи условия

Активация на акаунт