Предстои ми инсеминация - Тема No 29

• 29 877
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тюлип флауър, честито. Лека и спокойна бременност Simple Smile Всичко ще е наред.
И аз съм в очакване на втората си инсеменация тези дни. Днес бях на преглед, но фоликулите не растат. Явно не ми влияе стимулацията. Пих фемара 5 дни от 2-ри ден на цикъла. След това два дни пих кломифен цитрат. Докторката днес каза, че няма промяна от четвръртък и ако в понеделник са все по 17 мм, ще отложим.
Тъпо ми е, че изпуснах два месеца, защото заради стимулацията задържах фоликули. Но като прочетох какво си написала, някак ми се върна надеждата Simple Smile
Всичко добро от мен и много успешни процедури на всички, които чакат чудеса.

# 121
Здравейте, има ли някой със стимулация с Менопур? Повечето използват Фемара, образувате ли повече фоликули? На мен ми предстои отново  с Менопур, но първо трябва да мина цветна снимка отново.

# 122
  • София
Аз съм пила фемара два пъти досега. Образувах повече фоликули (около 4), но така и не нарастнаха достатъчно. Ще видим нататък какво ще следва.

# 123
Преди 3г. бях на стимулация с Менопур, около 14 инжекции поставих и образувах 4 фоликула с добри размери. Не съм запозната за цената на Фемара, но Менопур беше доста скъпа.

# 124
Доколко знам, различните препарати за стимулация дават различен резултат при всяка жена. Резултатът варира дори от месец за месец. Три пъти съм била на стимулация с Фемара. Първият път образувах 3 доминантни фоликула, вторият - само един (т.е. не се повлиях от стимулацията), и последният - два доминантни. Знам, че Фемара е много лека стимулация, сравнение с други препарати. Целта е да се образуват 2-4 доминантни и така да се увеличи шанса за забременяване. Големият плюс е, че няма странични ефекти при повечето жени. Цената е нещо от рода на 15-тина лева за 10 хапчета (т.е. един курс при мен).

# 125
Привет, момичета! Аз правих две стимулации с Менопур и летрозол. Образувах 3-4 доминантни фоликула и 1-2 по-малки. Втората стимулацията беше успешна и вече е в ръцете ми! Стискам палци 👍 поставях инжекциите на 3-5-7 ден, като когато беше успешна сложих и на 9 ден още една, понеже растяха бавно и лекаря ми я назначи на база изследванията за естрадиол и LH хормон.

# 126
Благодаря за информацията. Предстои ми цветна снимка с упойка и предишната ми беше също с упойка, но след нея се чувствах много гадно и физически и емоционално. Та сега съм с едно наум, надявам се да се чувствам добре. Има ли сред вас със същата симптоматика? Отделно коремът ме болеше много, нещо между цикъл и мускулна треска на другия ден.

# 127
Аз след ЦС без упойка бях на 90% ок след 2 часа и на следващия ден бях топ. Повечето ми познати също са с минали неразположения за няколко часа.

Можеш ли да споделиш какво емоционално те е притеснило? Нещо в обстановката, в резултата, в средата ти?
За болките но-шпа+спазмалгон+бусколизин е заветната тройца, която ме спасява от болезнен цикъл безотказно, както и при други проблеми с плоската мускулатура.

# 128
Здравейте, днес беше датата за теста и първата инсеминация е неуспешна. Изследвах АМХ и е 0.9 при реф. Стойности от 1,2 до 9. От клиниката ми казаха,че няма проблем.

# 129
BBB business, съжалявам за новината! Какви са причините да пристъпите към инсеминация? Честно казано АМХ ми се вижда ниско и аз не бих губила време. Проследяван ли е броят на антралните фоликули? Можете също да проверите нивата на вит. Д. Понякога дефицитът му може изкуствено да понижи леко АМХ.

# 130
Здравейте на всички. Записвам се и аз във вашата тема. Накратко - на 37съм, майка на 7 годишно момченце. След около година опити и не малко изследвания вчера направих и цветна снимка,която не показа проблемни тръби. Това може само да ме радва. От другия месец започваме инсеминации. Малко съм като в не браво лозе,обаче. Бихте ли ми помогнали да се ориентирам кое е важно за инсеминации не. А именно, от значение ли е къде и при кога се правят? За какво да гледам и проучвам.
Мислих си при моя си АГ, на когато имам доверие. Но пък знам ли дали доверието към него е достатъчно. Как избрахте при кога да направите инсеминация?
Всякаква информация и четива ще са ми от полза.
Пожелавам успех на всички и сбъднати мечти Simple Smile

# 131
Здравей, на мен лично АГ ми препоръча друг лекар, който ми прави инсе. Не знам обикновените дали са достатъчно добри в това. Според мен по-добре иди при някой репродуктивен. А как е СГ при вас?

# 132
[quote author=TulipFlower
Витамин Д съм го изследвала преди няколко месеца и нямах дефицид. 2години опити - перфектна спермограма,ЦС. Хормони перфектни. И това АМХ ме шашна. Казаха ми,че няма проблем да забременея с него, имам ову всеки месец. Миналият месец имах 3 фоликула без стимулация по време на инсе . Преди няколко месеца ми откриха проблем с щитовидната жлеза, но за 1 седмица с добавки я вкарахме в норма. Вчера тсх ми беше 5 и пак почнах добавките. На 26г. Съм Simple Smile)

# 133
  • София
Amira добре дошла!

Ние сме идентичен случай, само че тръбите пропуснаха при налягане. Инсеминацията ни беше при репродуктивен лекар, понеже моята лекарка не е вече репродуктивен лекар и ме насочи към такъв. Като цяло процедурата е доста лека, слага се една коремна инжекция за таймирането на овулацията, самата процедура е толкова неудобна колкото взимане на цитонамазка. Един час лежиш и си готова. Ако не сте в репродуктивна клиника, препоръчвам да се насочите към такава. Успех

# 134
Много сте мили, благодаря ви за топлото посрещане! Другата седмица имам час в клиниката на д-р Сигридов и ще проуча и там. Иначе моят АГ има кабинет в репродуктивна клиника,но хич не е от известните.🤔

Di@, СГ е добра. Не е перфектна, но е добра. Заключението беше,че не е причина да не се получава.

Имам Хашимото, но там нещата са си в норма.Не знам...за момента няма открит проблем и разчитам на въпросния преглед другата седмица, за да чуя и друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт