Предстои ми инсеминация - Тема No 29

• 29 885
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Да вмъкна и набързо моите перипетии относно първата ми и единствена инсе. Направихме тест за микро-, уреаплазми и хламидия, пих антибиотик, изчистих инфекцията, направихме ЦС, според която имам лява пропускаща и дясна непропускаща. Имах установен полип на ехограф и предполагаема ендо-киста. ММ е само с аглутанация, която принципно се неутрализира като фактор при инсе.

Направихме инсето, нещо, на което, разбира се, аз се съгласих, но никога няма да простя на Мая Василева, че ме посъветва да направя при налични полипи. На хистерото се оказа, че съм имала 4 полипа и нищо никъде не е имало шанс да се захване. А захване ли се магически шансът да "изпадне" после е бил огромен.
После на лапароскопията се оказа, че и двете тръби са запушени, дясната е пропуснала под много високо налягане. Кога, как, защо се е запушила и лявата само Онзи горе знае.

Самата процедура при мен мина леко. Пих си хапченцата от 5ти до там 10ти ден май беше, после таймираща инжекция, която не е нищо особено като изживяване, ММ ми я сложи без проблем. Трябва ви микробиология на теб и на него примерно от предната седмица. Отидохме в клиниката, ММ даде материал, но ако сте близо препоръчвам да си го направи вкъщи на спокойствие. Подписваш куп документи. Слагат спекулум, пъхат тръбичка, впръскват "изкъпаните войници" и лежиш 20-40 мин. После си се прибираш и започва чакането Simple Smile

# 136
Здравейте,момичета.Преди дни бише читвъртата ми инсеминация,но винаги забравям да питам как стоят нещата със секса,че е препоръчигелно следващите няколко дни знам,но след това как стоят нещата.

# 137
Здравейте,момичета.Преди дни бише читвъртата ми инсеминация,но
винаги забравям да питам как стоят нещата със секса,че е препоръчигелно следващите няколко дни знам,но след това как стоят нещата.

Може да действате смело и безотговорно 😁

# 138
Здравейте, момичета! Идвам при вас с някои въпроси, защото съм изключително боса по темата. Накратко: от година и нещо опити - резултатът е нулев. Спермограмата на половинката е добра, но аз съм с Хашимото, ИР и СПКЯ. Щитовидната жлеза е супер и под контрол, донякъде съм овладяла и ИР - смъкнах много килограми, захар и инсулин на гладно са доста по-добре. За останалото спазвам стриктен режим. За поликистозата обаче вече се обърквам какво знам и какво не. През последните две години на контролни прегледи все се виждат много кисти, а моят лекар казва, че овулация нямам. Даде ми още малко време за естествено забременяване, а след това - стимулация. Днес обаче бях на ендокринолог и на репродуктивен специалист (не моят гинеколог). Ендокринологът, при него се следя по принцип, отбеляза какъв сериозен прогрес съм направила, похвали ме няколко пъти, каза, че от страна на него като специалист повече няма какво да изследва и репродуктивният специалист, ако прецени, ще ме насочи. При репродуктивния специалист споделих - цикълът ми е като по часовник, на 28 дни. Няма нищо необичайно при него - нито силни болки, нито кой знае какво. Но е изключително точен след като започнах да пия метформин, инофолик, а и достинекс заради висок пролактин. Гинекологът ме прегледа и установи, че съм имала овулация. След това заговори сякаш аз всеки месец имам овулация и не липсата на овулация е проблемът при мен. Нещо, в което няма как да съм сигурна аз лично, защото не съм ходила да следим фоликули. Насочи ме на цветна снимка и след това пак ще се видим.

Аз междувременно се чудя - дали това, че имам редовен цикъл, наистина говори за редовна овулация? Половите ми хормони са чудесни иначе. Дали ако специалистът не беше така сигурен, че имам овулация, нямаше първо да иска да следим фоликулите, а след това да правим цветна снимка.... Иначе не съм се следила с ленти, тъй като знам, че по-високият LH при жени с поликистоза дава грешно положителни резултати за овулация. Като цяло съм много объркана и ще се радвам на коментар Simple Smile

# 139
Здравейте! Предсто и ми почивка и се чудя дали може да ползвам джакузито,което ще е в стаята и ще го ползваве само ние.Инсеминацията ми беше на 24.09

# 140
Stonefaced, из форума съм чувала, че специалисти отсичат директно едно крайно мнение или друго без никакви скрупули. Една и съща дама при двама различни лекари може да е "без проблем, за спонтанно забременяване" и при друг да е за "пф, ин витро" Simple Smile Не съм много компетентна как стоят нещата при поликистозата, но може да пробваш да мериш базална температура, щом лентичките не се зачитат при теб? Вече не е такава жега, лятото не можех да хвана нищо Grinning

tan4ety, аз лично съм параноична и полу-гермофоб и освен в море, което е чисто (т.е. не българското) не се топвам почти никога. Нито в минерални извори, нито в басейни, нито в джакузита. Патила съм и за мен шанса да пипна някаква бактерия не си заслужава. Даже около бебеправенето и на ММ съм забранила да се кисне в каквото и да е Simple Smile
Но пък има мацки, които си се топят и киснат без проблем Simple Smile Ако нямаш история с цистити, бактерии и т.н. предполагам няма грижи, но все пак бих теглила един парцал на ваната преди да вляза в нея Simple Smile

# 141
Момичета, колко фуликола имахте когато правихте Инсе? Аз имам един неуспешен опит и имах само един фоликул. Замислям се дали е достатъчно или не?

# 142
Аз имах два - един спукан и един не спукан, но пак резулта беше отрицателен .. Мисля че при ИНСЕ гледат да има най много до три, заради риск от евентуална многоплодна бременност. Но реално ако има някакъв друг проблем и с едно и две и три .. все тая Simple Smile

# 143
Момичета, записах си час за цветна снимка. По принцип знам, че не е най-приятното нещо на света, но аз съм преживявала пукане на кисти, болезнен цикъл и като цяло държа на болка, но пък малко се изплаших от това, което прочетох в този форум. Мога ли да пия обезболяващо преди процедурата?

# 144
Къде ще я правиш ? Моята беше в Надежда и там си ги правят с упойка Simple Smile Само малко след упойката докато се съвземеш е леко замаяно и не е хубаво да се шофира, но иначе пък нищо не усещаш.

Момичета, записах си час за цветна снимка. По принцип знам, че не е най-приятното нещо на света, но аз съм преживявала пукане на кисти, болезнен цикъл и като цяло държа на болка, но пък малко се изплаших от това, което прочетох в този форум. Мога ли да пия обезболяващо преди процедурата?

# 145
Аз съм правила една в клиниката на Владимиров, тогава ми казаха една таблетка спазмалгон около един час преди процедурата. Вторият път правих в Токуда и тогава ми казаха профенид свещички да ползвам. Една вечерта преди снимката. Втората на сутринта и третата пак преди самото изследване. Пак се усеща, но се търпи. Болката е като при цикъл.

# 146
  • София
Здравейте и от мен. Моята я правих в "Надежда", в края на юни. Обясниха ми, че трябва с упойка, защото някои хора са по-чувствителни и може да получат спазъм, което да се отрази на резултата от снимката. Сложиха ми венозна упойка, заспах и се събудих. Нищичко не усетих. Бяха ми сложили система, за да се изчистя по-бързо от упойката. Като цяло не беше кой знае какво, единственото гадно е, че си загубих цял ден. От отиването за кръв в 12:00 часа (не трябва да си ял и пил нищо, ако ще имаш упойка), до 16:00 ч, когато ми разчетоха снимката.
Успех желая. Няма страшно Simple Smile

# 147
  • София
Моята беше в Щерев, с двойно запушени тръби не усетих никаква болка. Пих две но шпа два часа преди ЦС. На една съфорумка и бяха правили в Надежда скоро, без упойка при др Цветков, също без болка беше минала.

# 148

Привет! Правих цветна снимка точно миналата седмица в 1АГ Света София (бившата Тина Киркова), без упойка(не ми и предложиха...). Бях страшно наплашена и отидох неспокойна, но имах болка като при малко по-болезнен цикъл точно за около половин минута. Не знам, може би е индивидуално,но от толкова уплах болката ми се стори нищожна. Дано и при вас е така. Иначе съм чувала,че може преди това да се пие но шпа,спазмалгон или др.

# 149
Аз правих ЦС без упойка, без хапчета и без свещички, никакви грижи. Болката беше силна, но тъпа. Приключихме, станах и си тръгнах. След 15 мин бях почти идеална, след 2 часа вече нямаше и спомен. Но! Препоръчвам хапченце или свещичка, защото намалява риска от спазъм и грешно разчитане (казаха ми го в друга болница, не моята док)

Общи условия

Активация на акаунт