Предстои ми инсеминация - Тема No 29

• 29 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
В Щерев ще я правя, при Билчев. Не искам упойка, предпочитам да си ме заболи по време на процедурата пред упойката 😕 може и да не съм права, но така съм го решила.

# 151
Аз я правих във Варна, много бях наплашена от това,което четох. Слизахме към ренгена и аз се разплаках от страх. Имаше съвсем лека болка като при цикъл, която мина за секунди. Успех

# 152
  • до най-прекрасния мъж
Аз съветвам да се ползва упойка. Проблемът не е в болката, а в отпускането на тялото по време на процедурата. За да е най-точна снимката и да не получи спазъм, който да компроментира снимката, би следвало тялото да е максимално отпуснато. Аз допуснах тази грешка да я направя без упойка и освен зверска болка до почти припадък, получих и грешно заключение. Това ми костваше доста изгубено време и ненужни процедури за хиляди левове. Оказах се с едва пропускащи тръби под много високо налягане, при които шансовете ми за успех при инсе са били почти нулеви. Бяха ми написали в заключението, че пропускат. Съответно  направих две неуспешни инсета. В момента съм бременна след инвитро. Проблемът с тръбите се установи при лапароскопия, на която се подложих след неуспешните инсета.

# 153
Блу ейнджъл, тъп въпрос, по-горе писах същото за спазъма, но в моята глава беше обратната възможност. По моето схващане от спазъм може да излезе фалшиво-запушена, не фалшиво-отпулшена? При лапаро и моята се оказа запушена, но не е нечувано и невиждано да се отпушат или запушат с времето.

# 154
  • до най-прекрасния мъж
При мен самата снимка е много кофти направена. Аз изпитах страхотна болка, която лекарят, направил ми лапарото впоследствие, каза, че е сигнал проблем. Спазми и болки изобщо не трябва да има, това е идеята на упойката. Иначе, да, спазъм може да даде фалшиво запушени тръби или неясна снимка. При мен много трудното пропускане си го е имало. Не знам защо изобщо са написали, че едва ли не няма проблем.

# 155
Ок, значи не съм разбрала грешно Simple Smile Аз имам супер ясна снимка, но явно някак за 4 месеца едната се запушила напълно, а другата, която е била срастнала с яйчника, започна да пропуска под налягане.
Не случайно искат ЦС на 6м при ин витро. Състоянията на тръбите се променят.

# 156
  • до най-прекрасния мъж
С една пропускаща  под налягане и една запушена шансовете за успех при инсе са минимални. Моите и двете пропускат под налягане, едната по-трудно. Докторът ми каза, че е чиста загуба на време, нерви и пари да продължавам с инсеминации, шансът е под 5 %. А тръби не могат да се подобрят от самосебе си, само могат да се влошат.

# 157
ЦС на 6 месеца... уффф ужас. Не знам защо си мислих и се успокоявах,че веднъж направена и край 🙄

Аз пък искам да ви споделя колко съм объркана след вчера. Май горе-долу ви разказах моя път преди няколко поста. На пак, накратко - опити от над година (имам дете на 7),за момента нямам открит проблем, освен че май не овулирам редовно. Със следящият ми АГ се разбрахме да започваме Инсе другият месец и да му звънна на 1ви ден от МЦ.
Междувременно бях за второ мнение при не безизвестен репродуктивен лекар и той ми каза,че "при тази перфектна спермограма няма никакъв смисъл да си давате парите за инсеминации".съответно предлага стимулация и вече да си правим опити.
И сега не знам какво да правя. Истината е,че сме пробвали веднъж стимулация и не се получи. А ако ще стигам някой ден до ин витро не е ли добре все пак да пробвам с инсеминация? Толкова съм объркана...

# 158
Относно цветната снимка - аз я правих с пълна упойка по настояване на моя лекар, за да се избегнат евентуални спазми и грешни резултати в следствие. Около половин година отлагахме ЦС, защото през пролетта имах спонтанно забременяване, за съжаление - биохимична бременност. Това ни даваше вяра, че поне едната тръба е ок. След няколко неуспешни опита, решихме, че е време за снимката. Нещо интересно и полезно - моят доктор планира цветната снимка на 12 ден след овулация (проследена от него) и 2 дни преди цикъл. Сутринта отидох в болницата, пуснаха ми кръвен ЧХГ и след 30 мин. имахме отрицателен резултат. Приеха ме и по обед ми беше ЦС. Бяхме 3 момичета, аз - последна. Едното момиче реагира много лошо на упойката - плачеше и говореше странни неща, излизайки от упойката. Това яко ме напрегнат и разстрои преди процедурата. За щастие аз се събудих в добро настроение, но поне 1 час ми се виеше свят и лежах. Резултатът - дясната тръба е пропуснала по-късно и се е задържала течност (явно имало сраствания); лявата - изпълнила се е, но и тя е задържала. Мнението на доктора - не е невъзможно забременяване без ин-витро, но малко вероятно и по-голям риск за извънматочна. Все пак каза, че шансът ни е по-голям през следващите 3 месеца, понеже, ако е имало леки сраствания, са се поотпушили. Е, 2 седмици по-късно втората ни инсеминация бе успешна. Сега съм в 9 г.с. и само се моля всичко да е наред докрай. Изводът за мен е, че дори и резултатите да не са перфектни, дайте си няколко месеца време, преди да предприеме те по-сериозни мерки. Успех, момичета!

# 159
В Щерев правят ЦС без упойка, защото така минава като нормална интервенция. При упойка вече си трябва подготовка като за операция, да се наеме операционна, анестезиозлог и т. н. За мен това си е касапница. Може би жените, които нямат проблеми с тръбите, не усещат кой знае какво. Обаче, ако ти е запушена тръбата и увеличат налягането става забавно. Аз така се сгърчих от болка, че не можах да си намеря място. Оставиха ме 30мин да лежа и да се освестя от преживяното. После звънях на мъжа ми да дойде дойде да ме прибере, защото бях много разстроена и изтощена от болката, която преживях. Така че според мен е строго индивидуално. Това, че при едни интервенцията е безболезнена и още на другия ден нямат спомен, не означава, че при други ще протече по същия начин.

# 160
  • София
Е аз точно в Щерев без упойка, с двойно запушени и налягане за да се отпушат нищо не усетих. Момичето преди мен с перфектени тръби излезна превита на две. Така че или си е праг на усещане или си е физиология, но чак касапница е малко преувеличено... Не само в Щерев правят без упойка, в Надежда също.

# 161
Здравейте дами, предстои ми първа инсеминация този месец (след 5 дена трябва да ми дойде и ме викат на преглед). За наш късмет мъжът ми се разболя и му изписаха антибиотик. Та чудя се дали приемът му ще пречи на процедурата.
П. С. Не е ковид

# 162
Изхождам от моя опит с моите дати, надявам се да не те подведа.
След 5 дни ще ти дойде. Аз отидох на 2ри ден от  М и ми казаха да започна да пия хапчета за стимулиране след още 4. Станаха 10. Пих ги 5 дни, станаха 15. Отидох на преглед и казаха след ден и половина да си сложа таймираща инжекция и след още ден правихме инсе.
Това прави 18 дни, ако го гледаш от днешната си гледна точка. Според мен твоя човек ще има време да се изчисти Simple Smile Стига да не оставите войниците без обновяване от сега до тогава, разбира се Simple Smile
Проверете предваритвлно какво ви трябва като изследвания, защото ММ трябваше спешно да прави микробиология и имаше само 2 дни до процедурата -.- Не че това беше проблема при нас, де, но вае пак има резон зад 3 до 5 и не повече от 7 дни въздържание Simple Smile

# 163
Здравейте дами, предстои ми първа инсеминация този месец (след 5 дена трябва да ми дойде и ме викат на преглед). За наш късмет мъжът ми се разболя и му изписаха антибиотик. Та чудя се дали приемът му ще пречи на процедурата.
П. С. Не е ковид
Два дена преди моята инсеминация мъжът ми беше 2 дена с температура 40. И първият опит ни беше успешен. Така че ако е писано ще се случи при каквито и да било обстоятелства Simple Smile пожелавам успех

# 164
  • София
Здравейте момичета, предстои ми инсеминация този месец. Утре съм на хормонални изследвания, а следващата сряда - на снимка на тръбите в клиника Димитров. Обясниха ми, че я правят без упойка и че болката е в най-лошият случай е като при болезнен цикъл. Затова ми препоръчаха но-шпа половин час при процедурата. Виждам, че някои от вас са имали силни болки. На какво може да се дължи това и как бихме могли да ги предотвратим? Дали стресът не отключва по-силна болка или само физиологични проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт