Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 643
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
O, ggirl с теб сме градски Simple Smile

Мизъри, само вметка - хормонът не се усвоява на 45 дни от тялото,  действа с натрупване затова реални резултати има след около45 дни, а при бременност понякога проследяването е на 30, заради динамичните промени в общия хормонален фон.

Литъл, права си Simple Smile

А такааа, всичко ще си кажем Grinning

# 511
с възрастта бременността с близнаци , която и без друго е рискова става още по-рискова, а аз през Октомври ще направя 40

Петуфин, аз съм ти кака Simple Smile
Иначе е вярно за съжаление, не знам за нашият организъм дали е по-зле от две бременности, но за самите бебчета е по-добре по отделно.

Майка-зайка копирам ти, което съм писала за избора на клиника през май месец:
Скрит текст:
Избор на репродуктивна клиника е дълга тема, но ето моите 5 стотинки по нея:
1. Отивате и виждате. Наистина най-доброто е, ако ви допадне лекаря и ви породи доверие отивате пак, ако ли не отивате да говорите с друг, докато намерите вашият лекар.
Ако се почувствате обидена или дискриминирана (много сте млада, много сте стара, много сте тънка, много сте дебела ...) не сте за там.
Ако се почувствате притисната (примерно веднага да правите инвитро, пък не сте готова) или пък неглижирана (много сте млада, дайте да изчакаме 2 години, пък вече са минали 2 год) не сте за там.

2. Има списък с % успеваемост по клиники, може да го прегледате, но имайте предвид, че някои не взимат тежки случаи, други взимат --- та този процент не е всичко.

3. В България още няма специализирани клиники (примерно 40+ или мъжки фактор), но все пак можете да погледнете по форума има клиники, които се препоръчват или не се за дадени проблеми.

4. Един добър лекар има немалко пациенти и не може да ви отдели всеки път по 1 час.

5. Лекарят не всичко, важен е целият екип - да са добри ембриолозите и т.н.

На мен след немалко лутане ми излезе часа в Надежда, по това време се чакаше към 6 месеца, сега вече имат повече доктори и почти не се чака. Паднах се случайно при д-р Тихомирова и я харесах.

п.п. Не забравяйте да дадете предложения за заглавия - за септември и натам. Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 09:14 от Одри ♡

# 512
Това за БТ и аз го обяснявам наляво-надясно Grinning От средата на юни се разхождам като топлогенератор насам-натам Grinning ММ е много нещастен, защото зимата се бутам в него с ледените си пипалца на топло, сега се лепвам за него, защото е по-хладничък Grinning "Абе не можеш ли да си така зимата и да си студена лятото?!" Grinning Ама търпи човека, какво да прави Grinning

Шенай, за това ще ходя Simple Smile Тъпия полип един път се вижда, един път не съвсем - пазя си всички снимки от последните години. За това обмислям и второ мнение. Ако има нещо за махане ще го махнем. То би пречило на всякакво имплантиране, не само на инвитро.

Виждала съм няколко слънчеви удара след ходене на Перперикон - шапки, слънцезащитно и вода. Аз го взех на бегом единя път до горе през август, но по сенчестата пътека, която принципно е за слизане Joy

# 513
ggirl, AA и аз съм родом от Кърджали Hug

# 514
За стотен път... Това, че боли НЕ означава, че е О или има О..... Ако гледахме по болката някои сигурно трябва да имаме О по 100 пъти на месец по тази логика
Сигурна О се доказва само с фоликулометрия или БТ, но в тези жеги по-скоро само(!) първото..

Аз не съм казала, че е О. Знам, че с тези резултати е по-добре дори да не е О. Просто се чудех от какво може да бъде, защото по принцип нямам такива болки.

# 515
  • гр. София
Майка зайка, това което Одри е написала е изключително вярно! Аз се подлъгах само от прекрасните възхвали за клиниката и изгубих 10 месеца в доене като касичка, за да ми заявят накрая, че даже досие не били ми направили, защото не сме почнали инвитро процедура / отидох с нагласата за фоликулометрия, хормони, правих хистероскопия - два месеца по-късно се оказва че отново имам полипи на същите места, макар и според новата докторка най-вероятно просто да си образувам полипи често, аз съм на мнение че просто не са изчистени добре предния път. Което като вариант ми го потвърдиха и други гинеколози. Трябва да се почустваш добре и да си спокойна на мястото, което избереш. Лично от няколко месеца посещавам Сенкова в Неовитро и за сега съм доволна. Но ти сама следва да си запишеш часове и да прецениш на място.
Инферия - тъй като полипите ми пречат за трансфер на естествен цикъл, се наложи да обиколя доста доктори. При появата на полип е възможно той сам да се изчисти с първия цикъл след това. Не стане ли - задължително трябва оперативно премахване. Бременност при полип е възможна едва в 2% от случаите, т.е. почти абсолютно невъзможна. Премахването на полипите има два варианта - хистероскопия, която като болка и дисконфорт е нищо и все едно нищо не е ставало, но финансово отива около 1000лв, и кюртаж - което пък се поема от здравната каса, но до колкото четох не е ок с последствията, като време за последващи опити, възстановяване и т.н.

# 516
За стотен път... Това, че боли НЕ означава, че е О или има О..... Ако гледахме по болката някои сигурно трябва да имаме О по 100 пъти на месец по тази логика
Сигурна О се доказва само с фоликулометрия или БТ, но в тези жеги по-скоро само(!) първото..

Аз не съм казала, че е О. Знам, че с тези резултати е по-добре дори да не е О. Просто се чудех от какво може да бъде, защото по принцип нямам такива болки.

Може да е киста

# 517
Darling, коментарът не беше за теб Simple Smile
Вредно е хора да раздават наляво и надясно неадекватни съвети, мнения и предположения

# 518
Little.madness, не съм те разбрала, съжалявам Simple Smile

ggirl и аз така мисля (или ЗФ), но се чудех възможно ли е да се пукат и през друго време освен по време на цикъл.

# 519
Да, казвали са ми, че повечето жени имат кисти, които пукат без да разбират дори, а аз лично съм пукала няколко дни преди цикъл, доста боли. След това усещах 1-2 дни тежест в корема, докато тялото я изчисти.

# 520
Здравейте мами,

Нова съм в групата и искам да ви задам няколко въпроса, за да чуя вашето мнение. Извинявам се предварително, тъй като за дадох въпроса и в друга група, но в последствие намерих и тази.

На 22г. съм и за пръв път се сблъсквам с нещо такова, така че моля за извинение ако не се изкажа правилно или задам някой глупав въпрос. Blush

Моята ситуация е следната. Последния ми цикъл беше 26.06-01.07. На 15.07 с приятели ми не се пазихме по време на секс, а горе долу около тази дата трябваше да съм в овулация. Този месец трябваше да ми дойде на 25.07. Вече 3 дена по - късно все още няма нищо. Нямам никакви ПМС, а попринцип при мен симптомите всеки месец са доста тежки. От няколко дена обаче започна да ми се гади леко сутрин от кафето и от цигарения дим (аз съм пушач от около 4 години), леко ми се вие свят и съм страшно изморена по цял ден само се чудя как мога да легна малко. Също така корема ми е страшно подут. Първоначално го отдадох на адските жеги, а и все още смятам донякъде че е така. Вчера правих тест за бременност, който беше отрицателен, и мисля да изчакам още няколко дни и ако не ми дойде пак да направя. Но както казах нямам никакви ПМС, освен съвсем леки спазми ниско долу, които за 2 мин изчезват.
    О забравих да добавя имам и течение, което наподобява слуз, като при овулация, но доста по - рядко.

Според вас дали е възможно да има бременност и при вас какви бяха първоначалните симптоми?

# 521
Здравейте мами,

Нова съм в групата и искам да ви задам няколко въпроса, за да чуя вашето мнение. Извинявам се предварително, тъй като за дадох въпроса и в друга група, но в последствие намерих и тази.

На 22г. съм и за пръв път се сблъсквам с нещо такова, така че моля за извинение ако не се изкажа правилно или задам някой глупав въпрос. Blush

Моята ситуация е следната. Последния ми цикъл беше 26.06-01.07. На 15.07 с приятели ми не се пазихме по време на секс, а горе долу около тази дата трябваше да съм в овулация. Този месец трябваше да ми дойде на 25.07. Вече 3 дена по - късно все още няма нищо. Нямам никакви ПМС, а попринцип при мен симптомите всеки месец са доста тежки. От няколко дена обаче започна да ми се гади леко сутрин от кафето и от цигарения дим (аз съм пушач от около 4 години), леко ми се вие свят и съм страшно изморена по цял ден само се чудя как мога да легна малко. Също така корема ми е страшно подут. Първоначално го отдадох на адските жеги, а и все още смятам донякъде че е така. Вчера правих тест за бременност, който беше отрицателен, и мисля да изчакам още няколко дни и ако не ми дойде пак да направя. Но както казах нямам никакви ПМС, освен съвсем леки спазми ниско долу, които за 2 мин изчезват.
    О забравих да добавя имам и течение, което наподобява слуз, като при овулация, но доста по - рядко.

Според вас дали е възможно да има бременност и при вас какви бяха първоначалните симптоми?

Не сме врачки, за да знаем възможно ли е да има бременност или не. Вземете си един тест и го препикайте. Ако пък не ви се занимава с това да разчитате черти, пуснете си бета ЧХГ тест в лаборатория. Първоначалните симптоми при всеки са различни, някои ги имат, някои - не, но симптомите понякога са само в главите ни

# 522
Петуфин, благодаря за мнението! Имам няяякаква бегла представа какво ме очаква. В ендометриозната тема ме насочиха към д-р Дойчиновски, има часове другата седмица в сряда и мисля да отида.

Имам две ДЗО и би трябвало да покриват ендоскопски процедури, само трябва да проверя за процедурата със застрахователя, защото трябва предварително уведомяване. В момента времето и нервите са ми много по-ценни от парите и не мисля да ги жертвам току-така Simple Smile Flowers Strawberry

# 523
  • Замък сред облаците
Този въпрос е за тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1340544.465 Ние тук сме активна група за подкрепа в бебеправенето, ако мога да го дефинирам така, не даваме отговори бременна ли си или не. Прочети първа страница с правилата на темата.

Здравейте мами,

Нова съм в групата и искам да ви задам няколко въпроса,
Скрит текст:
за да чуя вашето мнение. Извинявам се предварително, тъй като за дадох въпроса и в друга група, но в последствие намерих и тази.

# 524
Petufin, благодаря ти! Не мога да намеря сайта на Неовитро, може ли да ми го пратиш на лични, моля те?
Мерси много!

Общи условия

Активация на акаунт