Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 894
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
40 квадрата хол е екстра, днес рядко се срещат такива разпределения в обикновени, т.е. нелуксозни сгради.

Мен би ме притеснила терасата, т.е. общите части, до които ще трябва да осигурявам достъп на желаещите, затова не мога да давам съвет на потребителя.

# 226
_re_ge, не знам. Едва ли само вашият апартамент нарочно е направен така с дебели зидове, а и това по принцип е хубаво. Хората се оплакват от тънки стени.
Да скоро попаднах на обява във каисиева, ново строителство със стени между стаите от гипсокартон😄😄. Иначе всекидневна 40 кв??? Хора не се ли оливате малко че е супер, 25-30 е достатъчно вие ще играете футбол ли вътре?

# 227
  • Варна
Я си представете, че са голямо семейство с две - три деца и домашни любимци. Как да си почиват или да се забавляват пълноценно на 25 квадрата? Може и да са свикнали да живеят на широко. Може и да са свикнали на тясно и да мечтаят за простор. Никакво оливане не е. Има бани по толкова - това е оливане. И пак няма лошо, щом хората могат да си го позволят.

# 228
Не, не се оливаме.
Между другото 40 квадрата изобщо не са толкова много, нито са нещо ново, има дори 40-годишни ЕПК-та с подобно на споменатото на предишната страница разпределение. Нормална квадратура, добро разпределение - това, че в дрешно време тези неща са рядкост, е друг въпрос.

# 229
  • Варна
Винаги ми е било странно как един човек казва на друг човек какво трябва да му харесва Rolling Eyes

И за да не спамя ще кажа, че в момента живеем в жилище с всекидневна от 25 квадрата.Ами достатъчна ни е, но и по-голяма ще ни е добре. Всичко е до чувство за уют .

# 230
_re_ge, не знам. Едва ли само вашият апартамент нарочно е направен така с дебели зидове, а и това по принцип е хубаво. Хората се оплакват от тънки стени.
Да скоро попаднах на обява във каисиева, ново строителство със стени между стаите от гипсокартон😄😄. Иначе всекидневна 40 кв??? Хора не се ли оливате малко че е супер, 25-30 е достатъчно вие ще играете футбол ли вътре?
Има такива жилища, студиа им казват някои и не е задължително да са малки. Практически вътре няма носещи стени и можеш да си го прекрояваш бързо и лесно, както си пожелаеш и ти е удобно. Ако е строено така по проект, в никакъв случай не е по-лошо от разни жилища с диреци по средата и дебели носещи стени, оформящи ненужно дълги катакомби под формата на коридори и изяждащи полезна жилищна площ.

# 231
  • Варна
Проекта на Явор АД в жк.Чайка -"Инфинити Грийн "

# 232
А цените ,как са?
Прилича ми на Симфония .

# 233
Сафирен жилища с вътрешни носещи стени останаха в миналият век!!! На практика всяко ново жилище няма носещи стени вътре, това обаче не означава че стените трябва да са от гипсокартон, айде стига вече ги оправдавахте строителите.

# 234
Ще ме прощават феновете на Явор АД, ама е грехота да се изцопа това изумруденото нещо в Чайка…

# 235
Здравейте. Аз съм закупил такъв апартамент в Кайсиева с гипскартонена преградна стена между стаите (двоен гипскартон с вата отвътре). Строителя уверяваше ,че ако е направено както трябва с този вид стена няма никакъв проблем (не се чува шум , може да се закачи тв и т.н.)..Даже изказаха едно предимство,че тази стена обирала влагата , малко по тънка(печелиш реално пространство). Понеже апартамента е на зелено и още изобщо не е започнат , има възможност да се доплати и въпросната стена да е тухла (смятахме го на квадрат , излезе около 500 лв). Моля ви да споделите , ако имате опит с жилища с такива стени, толкова ли е зле , наистина?

# 236
Уфф, каква е тази свинщина в Чайка пак..

ре_ге,  стените може да си ги сметнете и сами - дебелината на всеки зид е 12,5 см, защото вътрешните са по 12,5, а между апартаментите са по 25, но се делят на две, 25 см е само към общите части и калкана (там където няма съседи). За стените към общите части имам подозрения, че ги включват двойно - веднъж към апартаментите и веднъж към общите части.. ама то само това да е

Фирмата трябва да имат от проектанта РЗП на сградата, % общи части .. , а вие имате обезщетение XX% и получавате XX% oт всичко, а не само от чиста площ от РЗП

# 237
Аз нямам опит защото никога не бих сложил гипсокартон в апартамента си. Това показва качеството с което строи строителя ви. Набързо и евтино. Не е лесно за бг строителите да направят прави тухлени стени😄. Казват тука слагаш гипсокартонче и ще се изглади, а вече дори не си играят да слагат и тухли, алуминиева рамка посредата вата и отвън гипсоксртон готово. Следваща стъпка ще е външни стени от гипсокартон😄. Иначе пак казвам вече почти няма освен последни етажи трегери вътре в апартамента така че може да избиите гипсокартонната стената и без чук един крак и стига и после да си наредите тухли.

# 238
  • Варна
Re_ge, ако случайно проекта ви е във Виница и случайно има свободен последен етаж и случайно има четири-петстайни пиши едно ЛС моля.

И да не съм в страни от темата - не защитавам Явор, но не вярвам сградата им да загрози и без това олющените панели в Чайка. Иначе не съм почитател на високите сгради, а отделно на тази цената е доста висока за мен.

# 239
Re_ge, ако случайно проекта ви е във Виница и случайно има свободен последен етаж и случайно има четири-петстайни пиши едно ЛС моля.

И да не съм в страни от темата - не защитавам Явор, но не вярвам сградата им да загрози и без това олющените панели в Чайка. Иначе не съм почитател на високите сгради, а отделно на тази цената е доста висока за мен.
И аз да защитя Явор след потресаващият мастодонт Фамили гардън това даже изглежда нормално. Явно стават все по-добри просто им трябва време😄.

Общи условия

Активация на акаунт